FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FC U CRAIOVA - U CLUJ

OFICIAL FC U Craiova va juca pe „Ion Oblemenco” meciul cu U Cluj! Primăria a făcut anunțul

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 septembrie 2019 13:12

FC U Craiova a primit acordul Primăriei și va evolua pe stadionul „Ion Oblemenco” în confruntarea din „șaisprezecimile” Cupei României cu U Cluj. Formația lui Adrian Mititelu a fost susținută și de marea rivală de la CS U.

  • „Șaisprezecimile” Cupei României se vor disputa în perioada 24-26 septembrie.

UPDATE 15:00 / Primăria Craiova anunță că și-a dat acordul ca echipa lui Adrian Mititelu să joace meciul cu U Cluj pe stadionul „Ion Oblemenco”, conform Jurnalul Olteniei. Primăria a trimis o informare către FC U Craiova prin care e anunțată de decizia finală. 

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, înregistrată la Primăria Municipiului Craiova, vă transmitem acordul autorității locale, în calitate de proprietar al obiectivului Complex Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal, privind desfășurarea meciului de fotbal în cadrul șaisprezecimilor Cupei României la fotbal, programat de către Federația Română de Fotbal, între echipele U CRAIOVA și U CLUJ”, se arată în comunicatul Primăriei.

45.000 de leitrebuie să plătească Adrian Mititelu pentru a închiria stadionul „Ion Oblemenco” la meciul cu U Cluj

ȘTIREA INIȚIALĂ

Adrian Mititelu a depus o cerere scrisă la Primăria Craiova prin care a cerut ca echipa sa să joace meciul din Cupa României pe stadionul „Ion Oblemenco”, iar acum CS Universitatea Craiova a anunțat că va ajuta formația din Liga 3. 

Echipa din Liga 1 a emis un comunicat de presă

„Având în vedere solicitarea publică făcută de domnul Mititelu ca echipa domniei sale să joace în Craiova și cu toate că nu scrie, deducem că face referire la stadionul „Ion Oblemenco”, precum posibilitatea ca și Universitatea Craiova să-și dispute meciul cu CSM Reșița tot pe stadionul „Ion Oblemenco”, facem următoarele precizări: 

- Pentru a evita o eventuală suprapunere a meciurilor, Universitatea Craiova a cerut oficial FRF și televiziunilor să programeze cele două meciuri în zile diferite. 

- Ținând cont de expertiza clubului nostru în utilizarea stadionului și aici ne referim la sistemul de ticketing, operarea sistemului de leduri, operarea tabelelor și operarea punctelor vânzare, Universitatea Craiova va acorda asistență în cazul în care echipa domnului Mititelu apelează și asigurăm tot suportul logistic în vederea organizării meciului. 

- Având în vedere că Universitatea Craiova a investit peste 750.000 de euro în facilități suplimentare: puncte de vânzare food și non-food, sistemul de leduri, finalizarea lojelor VIP, dotarea celor 42 de loje cu aparatură audio-video și mobilier, ne manifestăm disponibilitatea de a le pune la dispoziție gratuit. 

Singurul lucru pe care îl vom cere este ca angajații noștri să fie tratați cu respect, iar investițiile suplimentare să nu fie distruse. Avem peste 100 de angajați permanenți sau colaboratori care se ocupă de operarea stadionului, cât și firme partenere cărora le-am externalizat anumite activități. 

Știința a renăscut pentru a reda Olteniei spiritul. Niciodată noi nu ne-am opus și nu ne vom opune ca un meci de fotbal să se dispute în orașul nostru. Am demonstrat asta și în anul 2013, când am jucat împotriva unei alte echipe a domnului Mititelu, chiar dacă aveam opțiunea să jucăm fără spectatori. 

Ne dorim ca acesta să fie primul și ultimul comunicat vizavi de acest subiect. În acest moment, clubul nostru se focusează pe tot ceea ce înseamnă meciul Universitatea Craiova – FCSB”
-Comunicat CS Universitatea Craiova

Mititelu a încercat de mai multe ori să joace pe „Oblemenco”

De la renașterea echipei FC U Craiova în Liga 4 în urmă cu două sezoane, Adrian Mititelu a tot încercat să joace pe stadionul „Ion Oblemenco”. Prima dată a depus hârtie scrisă către Primărie înaintea inaugurării noii arene în 2017. Echipa lui era lider în Liga 4, dar oficialitățile craiovene n-au vrut să audă de acest lucru. Mititelu a mai încercat să joace pe cel mai mare stadion din Oltenia și la debutul echipei în Liga 3, dar și de acestă dată fără succes. 

Nici o altă echipă de club n-a mai jucat până acum pe noul stadion din Craiova, în afară de CS Universitatea Craiova. Doar naționala României a disputat o partidă acolo, în 2018, când a învins Suedia într-un meci amical, scor 1-0.

CUPA ROMÂNIEI: PROGRAMUL ȘAISPREZECIMILOR DE FINALĂ

  • Concordia Chiajna (L2) - FC Voluntari
  • Rapid (L2) - Poli Iași
  • Academica Clinceni - Turris (L2)
  • Flacăra Horezu (L3) - Astra
  • Ripensia (L2) - Sepsi
  • FC Botoșani - CFR Cluj
  • Foresta (L3) - Gaz Metan
  • CS Făurei (L3) - CS Mioveni (L2)
  • UTA (L2) - Dinamo
  • Sănătatea Cluj (L3) - Viitorul
  • FC U Craiova (L3) - U Cluj (L2)
  • Metalul Buzău (L3) - Csikszereda (L2)
  • CSM Reșita (L2) - CS Universitatea Craiova
  • Metaloglobus (L2) - FCSB
  • Chindia Târgoviște - Hermannstadt
  • Industria Galda (L3) - Petrolul (L2)

„Șaisprezecimile” Cupei României se vor disputa între 24 și 26 septembrie, pe terenul formațiilor venite din urna B, primele din listă. Va fi un singur meci. În caz de egalitate se vor disputa două reprize de prelungiri, apoi lovituri de departajare.

Citește și:

CUPA ROMÂNIEI // Adrian Mititelu, euforic după tragerea la sorți: „Meci de tradiție, vrem pe «Ion Oblemenco!»”/ Șefii lui CS U Craiova i-au dat replica: „Ai liber! Să vedem câți suporteri strânge echipa ta”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (44)
fcu1948
fcu1948  •  14 Septembrie 2019, 00:29
Postat de ucv1948 pe 13 Septembrie 2019, 22:02

Si la Cluj e la fel ... primaria nu a lasat echipa CFR Cluj sa joace pe ClujArena. Se poate observa si prin simplul fapt ca stadionul are scaunele in alb-negru , culorile celor de la "U" ..

CFR Cluj are stadion pe care găzduiește meciuri din cupele europene, nu are nevoie sa joace pe Cluj Arena. Îmi dai un link al articolului in care se relata ca primăria mun. Cluj-Napoca a refuzat sa le închirieze stadionul celor de la CFR? Mulțumesc anticipat!

fcu1948
fcu1948  •  14 Septembrie 2019, 00:25
Postat de sergentu72 pe 13 Septembrie 2019, 22:24

Tu ai glume-n program sau fumezi maria gogule? Cum saracie nu-l ridici in slavi pe maricel ? Pai din comentariul tau asta deduc si apropo de chelbos, ia zine tu cate societati avea respectivul pacalici in perioda cand el patrona echipa familiei? cetatea banilor, fcu , fcu craiova etc.etc. Adevarul este ca "batronul" e un om cinstit si onest precum nea jiji !!!

Poți cita pasajul in care l-am ridicat in slavi pe Mititelu? Insist sa faci asta. Nu de alta, dar este evident ca nu ai o idee prea clară despre ce înseamnă asta. Ce relevantă au firmele lui Mititelu in toate povestea asta cu stadionul sau doar iti place sa te bagi aiurea in seama? Ce, i-a ținut cineva socoteala lui rotărel câte firme are? Problema era de ce a mutat rotărel sediul clonei din Bucuresti la Craiova și de ce i-a schimbat denumirea de 3 ori in 6 ani, de fiecare data copiind numele firmelor lui Mititelu.

sergentu72
sergentu72  •  13 Septembrie 2019, 22:24
Postat de fcu1948 pe 13 Septembrie 2019, 18:49

Cine-l ridica, ma, pe Mititelu pe soclu? A spus cineva mai devreme ca Mititelu a investit in Universitatea Craiova bani din propria avere. Asta este un adevăr, mu o lauda. Spre deosebire de rotărel, măcar brutarul a investit in club, nu l-a împrumutat. De ce-l înjură suporterii? Au ei motivele lor, important este ca susțin in continuare Universitatea Craiova și nu au trădat-o pt clona pesedista.

Tu ai glume-n program sau fumezi maria gogule? Cum saracie nu-l ridici in slavi pe maricel ? Pai din comentariul tau asta deduc si apropo de chelbos, ia zine tu cate societati avea respectivul pacalici in perioda cand el patrona echipa familiei? cetatea banilor, fcu , fcu craiova etc.etc. Adevarul este ca "batronul" e un om cinstit si onest precum nea jiji !!!

Vezi toate comentariile (44)
Comentează