FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  OPTIMI

S-a stabilit programul optimilor Cupei României! Când se joacă derby-ul Dinamo - FCSB

Articol de GSP - Publicat luni, 25 ianuarie 2021 13:17 / Actualizat luni, 25 ianuarie 2021 14:21

Federația Română de Fotbal a anunțat azi programul optimilor Cupei României, fază care va începe pe 9 februarie.

  • Partidele se vor disputa în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent
  • În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
  • Toate meciurile din optimile Cupei României vor fi liveTEXT și video pe GSP.ro și în direct pe Look Sport+, Digi Sport și TV Telekom Sport.

Optimile de finală se încheie joi, 11 februarie, cu meciul FC Botoșani – CS Universitatea Craiova. Retrasă din Liga 2, Turris a fost programată în Cupa României, unde o întâlnește pe Dunărea Călărași pentru că formația nu este retrasă oficial din competiții. 

Dinamo – FCSB se joacă pe 10 februarie

Cel mai tare meci al acestei runda va fi derby-ul României, dintre Dinamo și FCSB. Partida se joacă miercuri, 10 februarie, de la 20:30.

Programul optimilor Cupei României

Marți, 9 februarie

  • ora 17:45: Dunărea Călărași – Turris-Oltul Turnu Măgurele*
  • ora 20:30: Petrolul – Poli Iași
     

Miercuri, 10 februarie

  • ora 14:30: Farul – Chindia  
  • ora 17:15: U Cluj – UTA Arad
  • ora 20:30: Dinamo – FCSB

Joi, 11 februarie

  • ora 15:00: Viitorul Pandurii – Gaz Metan
  • ora 17:45: ASU Politehnica Timișoara – Astra
  • ora 20:30: FC Botoșani – Universitatea Craiova

Reguli pentru optimile de finală din Cupa României:

  • Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că începând cu acestea, cluburile vor tine o nouă evidență a (avertismentelor) cartonașelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.
  • În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi şi 8-imi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.
  • Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.
  • În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

VIDEO Victor Roșca a rememorat un meci de Cupă pierdut la penaltyuri în fața Sportului: „Toate ziarele din Vâlcea au scris a doua zi”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Edward Iordănescu are dreptate: CFR Cluj e dezavantajată în lupta cu FCSB și Craiova! Cum poate fi decis duelul la titlu în Liga 1

EXCLUSIV Aroganța lui Neubert către un arbitru după ce FCSB a încălcat regulamentul: „Nu mă poți sancționa! Eu nici nu exist! Tu chiar ești extrem de prost!"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  27 Ianuarie 2021, 11:00

Pana la meciul cu Botosaniul pastrati-l, neaparat, pe Papura antrenor ca sa fim siguri ca scapam si de grija "cupei"!

creeperno999
creeperno999  •  25 Ianuarie 2021, 22:47

Sa ne lase pe noi la intertoto asa-i? :))

albalbastru72
albalbastru72  •  25 Ianuarie 2021, 19:44

Daca cei care cistiga cupa merg in Conference Ligue,un fel de intertoto,nu mai vad rostul acestei competitii pentru echipele fruntase care vor merge oricum.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează