FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FINALA CUPEI

„Secuii au ocupat Bucureștiul” » Cel mai mare ziar sportiv din Ungaria are triumful lui Sepsi pe prima pagină!

Fanii lui Sepsi, la finala Cupei României // foto: Raed Krishan - GSP +24   FOTO
Fanii lui Sepsi, la finala Cupei României // foto: Raed Krishan - GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 mai 2022 12:45 / Actualizat vineri, 20 mai 2022 13:05

Cotidianul maghiar Nemzeti Sport, cel mai mare mare și longeviv ziar sportiv din Ungaria, deschide ediția de astăzi a cotidianului cu triumful celor de la Sepsi OSK din finala Cupei României. Și site-ul maghiarilor are formația din Sfântu Gheorghe în prim-plan.

Joi seara, Sepsi OSK a câștigat primul trofeu din istoria clubului, după 2-1 în finala Cupei României cu FC Voluntari.

Triumful a avut un ecou puternic și în Ungaria, cel mai mare cotidian sportiv al țării vecine deschizând ediția de astăzi a ziarului cu performanța covăsnenilor.

Suporterii Stelei nu-l iartă pe Dan Petrescu: „Nu te-a înjurat nimeni de la Steaua! Ai dat credibilitate unui club al infractorilor și ei te înjură peste tot”
CSA STEAUA
Suporterii Stelei nu-l iartă pe Dan Petrescu: „Nu te-a înjurat nimeni de la Steaua! Ai dat credibilitate unui club al infractorilor și ei te înjură peste tot”

Cotidianul sportiv maghiar Nemzeti Sport deschide ediția de astăzi cu triumful lui Sepsi OSK

Mare parte din prima pagină este ocupată de o fotografie cu jucătorii lui Sepsi de la petrecerea de trofeu. „Sepsi OSK câștigă Cupa”, este titul ales de jurnaliștii maghiari, alături de următoarea explicație: 

„În finala din București, echipa secuiască s-a impus cu două goluri marcate de Marius Ștefănescu, câștigând astfel trofeul pentru prima dată în istorie. În finala Cupei U19, Csikszereda s-a impus cu 1-0 în fața lui Sepsi”.

„Secuii au ocupat Bucureștiul” » Cel mai mare ziar sportiv din Ungaria are triumful lui Sepsi pe prima pagină!
Prima pagină din ediția de astăzi a Nemzeti Sport

Site-ul Nemzeti Sport era deschis la ora amiezii cu un articol referitor la declarațiile lui Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, de la finalul Cupei.

Ce scriu maghiarii după finala Cupei României, câștigată de Sepsi OSK

În cronica meciului, semnată de jurnalistul Miklos Boros, scrie că „Secuii au ocupat Bucureștiul în noaptea de joi spre vineri. Cu o oră înainte de finală, aproape trei mii de oameni cântau melodiile cunoscute în tribune. Nici măcar faptul că agenții de pază nu i-au lăsat să arboreze steagul secuiesc nu i-a descurajat”.

La final, autorul menționează că trofeul „a fost ridicat în aer de căpitanul Bogdan Mitrea - dar numai după ce echipa a cântat imnul secuiesc”.

  • Așa-numitul Ținut Secuiesc este un teritoriu format din județele Covasna, Harghita și o parte din județul Mureș, județele cu cele mai mari procentaje de populație de etnie maghiară din România: Harghita (85,2%), Covasna (73,7%), Mureș (38,1%).  
  • Etnicii maghiari din Ținutul Secuiesc militează pentru o autonomie sporită față de celelalte provincii, dar autoritățile centrale, de la București, consideră că pretențiile sunt anticonstituționale și nu iau considerare niciun proiect de autonomie teritorială pe baze etnice.
+20 FOTO

VIDEO » Laszlo Dioszegi, despre victoria din Cupa României: „Încă mă simt ca într-un vis!”

Mai multe știri despre Sepsi:

Panduru și-a schimbat radical discursul la adresa lui Sepsi, după finala Cupei » De la „Ce jucători de mare calitate au?” a ajuns să laude proiectul din Sf. Gheorghe

Românul care nu a dus mâna la inimă în timpul imnului explică: „Am făcut un sezon bun și nu m-a sunat nimeni de la națională ... Dacă va veni un semn din Ungaria, nu voi refuza”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
tihi
tihi  •  20 Mai 2022, 17:51
Postat de ironhart pe 20 Mai 2022, 14:08

Stați cuminți, nu e aceeași chestie ca atunci când noi am ocupat Budapesta și ne-am agățat opinca pe parlamentul lor lângă tricolorul românesc...

ajjaj,trenule !

tihi
tihi  •  20 Mai 2022, 17:50

UNDE ANUME SCRIA,CA SECUII AU OCUPAT BUCURESTIUL??? Pe fotografia atasata,pe prima pagina, nu scrie de loc asa ceva!

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  20 Mai 2022, 15:06

Sa cante. ..care este problema? Batuti ZDRAVAN in teren....si asta o sa le i-a piuitul. Daca va aratati deranjati, atunci o sa le dati apa la moara. Exista o vorba romaneasca...."fiecare pasare pe limba ei piere"

Vezi toate comentariile (10)
Comentează