FOTBAL  »  Superliga  »  CSA STEAUA

Suporterii Stelei nu-l iartă pe Dan Petrescu: „Nu te-a înjurat nimeni de la Steaua! Ai dat credibilitate unui club al infractorilor și ei te înjură peste tot”

Dan Petrescu, în duel cu Ruud Gullit, în timpul finalei CCE din 1989 / Sursă foto: Imago Images
Dan Petrescu, în duel cu Ruud Gullit, în timpul finalei CCE din 1989 / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 mai 2022 11:59 / Actualizat vineri, 20 mai 2022 12:40

Asociația Steliștilor 1947, o entitate importantă a suporterilor celor de la CSA Steaua, îi arată obrazul lui Dan Petrescu, după ce tehnicianul de la CFR Cluj a apărut într-un videoclip în care jucătorii săi scandează cuvinte jignitoare la adresa rivalei FCSB. În scenele respective, aceștia au folosit în injuriile lor titulatura „Steaua”

  • Context: După ce au câștigat titlul, fotbaliștii și staff-ul echipei au mers la restaurantul „Da Vinci” din Cluj, un local de lux ales chiar de finanțatorul Neluțu Varga.
  • Acolo, printre alte scandări, petrecăreții fost înregistrați în momentul unui derapaj, un cântec de peluză intolerabil: „Cine ține cu Steaua (n.r. - FCSB) / Să-i f***m familia!”Între jucători și alți invitați se afla și Dan Petrescu. El este filmat cu spatele și nu se poate observa dacă ia parte la respectivele scandări reprobabile. 

Suporterii Stelei îi arată obrazul lui Dan Petrescu: „Ai dat credibilitate unui club al infractorilor și ei te înjură peste tot”

„«Cine ține cu Steaua...», exact, Dan Petrescu. Cei care țin cu Steaua se numesc steliști, insiști într-o confuzie, tu joci «finala campionatului» cu Fcsb, iar ei se numesc fcsbiști.

Nu te-a înjurat nimeni de la Steaua pe un stadion, pentru că nu ai jucat împotriva Stelei. Acceptă realitatea, ai dat credibilitate unui club al infractorilor și ei te înjură peste tot.

Când ai puțin timp, amintește-ți doar că ai început fotbalul la 10 ani la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, nu la Fc Fcsb (înființat în 2003). Dacă ai legimitația, poți să te uiți ce scria pe ea. 

În Ghencea, ți-ai făcut junioratul, nu pe câmpurile din comuna Berceni, tot la Steaua ai fost promovat în prima echipă la o lună după ce Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni. Da, cea mai importantă competiție, nu Corendon Cup. 

Ai fost împrumutat un sezon la FC Olt, dar, în 1987, ai revenit la Steaua alături de care ai jucat în semifinalele Cupei Campionilor în 1988, și apoi ai jucat finala din 1989, pierdută în fața lui AC Milan. Fotbal la cel mai înalt nivel!”, transmit cei de la AS 47. 

Vrei sau nu, pentru Steaua ai jucat 139 de meciuri în prima divizie și ai marcat 27 de goluri. La Steaua, ai câștigat 3 titluri de campion și o Cupă a României. Lucru pe care îl confirmă instanțele din România, nu doar noi. Helmut Duckadam nu a fost înjurat pe Stadionul Steaua, deși este plătit pentru a fi trompeta infractorilor. Păcat pentru această atitudine! «Cei care s-au dezis de principii de atâtea ori / Nu rămân glorii în istorie, ci doar simpli jucători»

- AS 47

CV-ul lui Dan Petrescu la Steaua

  • A jucat la Steaua între 1985-1986 și 1987-1991)
  • Campion al României cu Steaua (1986, 1988, 1989)
  • Cupa României cu Steaua (1989)
  • 28 de goluri în 95 de partide pentru roș-albaștri

A fost o scandare a jucătorilor, eu doar eram acolo. Eu nu am zis nimic, am fost la Steaua, am copilărit acolo. Fanii zic despre mine nu ştiu ce, dar eu am jucat finale, am câştigat cupe. Însă când joc pe terenul Stelei (n.r. - FCSB), tot stadionul mă huiduie. Asta nu a zis nimeni niciodată. Eu îmi fac meseria unde mă duc, dar cum sunt înjurat pe Arena Naţională nu sunt înjurat nici la Dinamo.

- Dan Petrescu, conform Prima Sport

Și Gabi Balint l-a taxat pe Dan Petrescu: „Și dacă ești beat sau drogat n-ai voie să faci așa!”

Gabi Balint, fost coleg cu Petrescu între anii 1985-1990 la Steaua, a răbufnit zilele trecute la adresa „Bursucului” când a văzut imaginile de la petrecerea „feroviarilor”. 

„Ce s-a întâmplat la acea petrecere, când eu nu am putut să cred că Dan Petrescu, fostul stelist, fostul coleg ani de zile, care a crescut la Steaua, iar Steaua l-a făcut fotbalist, poate să spună așa ceva, să cânte așa ceva despre familiile suporterilor Stelei. Chiar dacă ei sunt împărțiți acum și s-a referit la alții, sunt tot suporteri ai Stelei. Nu poți să faci așa ceva.

Din punctul ăsta de vedere, sunt total decepționat și îmi pare tare rău. Eu l-am considerat totdeauna un apropiat, un prieten, un coleg, am împărtășit atâtea clipe, am auzit de nu știu câte ori tribunele care îi strigau numele. Tribunele pline de steliști, cu ăia cu care el le făcea ceva la familiile lor.

Nu se poate așa ceva. Oricât de beat ai fi... de fericire, că știu că nu bea alcool. Dar oricât de beat ai fi de fericire, n-ai voie să te comporți așa. Chiar voiam să recomand ca la ultimul meci, așa cum se face în Spania”, a declarat Gabi Balint la emisiunea „Fotbal Club” pe Digi Sport.

VIDEO De ce s-a stricat relația dintre Mihai Stoica și Dan Petrescu: „Cu mine era campion, fără mine nu mai e”

Citește și alte știri de actualitate:

Dan Petrescu numește 6 fotbaliști care pleacă de la CFR Cluj și ce întăriri așteaptă: „Vreau 7-8 jucători”

Dan Petrescu, răspuns tranșant după criticile lui Balint: „Tot stadionul Stelei mă înjură când joc acolo”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
babinu
babinu  •  20 Mai 2022, 19:17

"Asociația Steliștilor 1947, o entitate importantă a suporterilor celor de la CSA Steaua" foarte importanta, bei gazetarilor, ca sunt aproape 20 de suporteri in aceasta asociatie!

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  20 Mai 2022, 17:32

Suporterii ,Stelei sant atât de inteligentisa facă diferenta și sa nu cada în capcana voastră, 1. Dan Petrescu nu a înjurat pe nimeni , 2 . În proporție de 100% toate echipele la chef se comporta cam la fel , 3. Se știe ca spre fcsb a plecat aceasta " urare " asa ca nu băgați pe nimeni la înaintare ca știe toată tara ca : fcsb nu este ,STEAUA !?

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  20 Mai 2022, 15:26

Dan Petrescu tine cu ceea ce este visiniu. Remember pupatul steagului Rapidului? Forza Dan Petrescu

Vezi toate comentariile (10)
Comentează