FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu numește 6 fotbaliști care pleacă de la CFR Cluj și ce întăriri așteaptă: „Vreau 7-8 jucători”

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: Raed Krishan - GSP +34   FOTO
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: Raed Krishan - GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 mai 2022 11:07 / Actualizat vineri, 20 mai 2022 11:48

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a numit 6 jucători care pleacă de la CFR Cluj la finalul sezonului. Este vorba despre fotbaliști cărora le expiră contractele sau care revin la cluburile de care aparțin. 

Dan Petrescu a câștigat titlul alături de CFR Cluj pentru a 5-a oară și a început să creioneze lotul pentru sezonul următor, unul în care marele vis este accederea în grupele Champions League. 

„Bursucul” a numit 6 jucători care vor pleca la finalul stagiunii și că vizează 7-8 transferuri care să întărească echipa îndeajuns pentru a putea ataca grupele celei mai importante competiții intercluburi. Petrescu l-a omis pe mijlocașul islandez Runar Mar Sigurjonsson, care a anunțat că nu-și va prelungi contractul

Românul care nu a dus mâna la inimă în timpul imnului explică: „Am făcut un sezon bun și nu m-a sunat nimeni de la națională ... Dacă va veni un semn din Ungaria, nu voi refuza”
FINALA CUPEI
Românul care nu a dus mâna la inimă în timpul imnului explică: „Am făcut un sezon bun și nu m-a sunat nimeni de la națională ... Dacă va veni un semn din Ungaria, nu voi refuza”

Dan Petrescu numește 6 jucători care pleacă de la CFR Cluj

„A plecat Susic, care termină contractul. Omrani și Hoban pleacă, termină contractul. Dimitrov, Lovro Cvek și Neguț au venit împrumut, termină împrumutul. Deja sunt foarte mulți jucători care termină contractul și pleacă.

Avem o idee ce jucători vrem. Acum trebuie să ne orientăm, să luăm 7-8 jucători. Vreau fotbaliști care au jucat anul trecut și care au mai câștigat trofee înainte”, a declarat Petrescu, potrivit sport.ro.

Situația jucătorilor care pleacă de la CFR Cluj

Dintre cei 6, doar fundașul dreapta Mateo Susic (27 de meciuri) și atacantul Billel Omrani (42) au fost jucători de bază în acest sezon. 

  • „Închizătorul” Lovro Cvek, adus în martie de la Zorya Lugansk ca urmare a întreruperii campionatului din Ucraina, a jucat doar 25 de minute pentru CFR Cluj.
  • Stoperul Kristian Dimitrov, împrumutat de la Hajduk Split în februarie, nu a jucat deloc pentru CFR Cluj.
  • Cristian Neguț, atacant, a fost împrumutat de la Chindia și a adunat 8 meciuri și un gol la CFR.
  • Mijocașul defensiv Ovidiu Hoban, ajuns la 39 de ani, a jucat de 6 ori în acest sezon.

Dan Petrescu a explicat situația lui Mateo Susic într-un interviu acordat GSP.ro

„A făcut o mare greșeală. Avea un contract foarte bun oferit de CFR, dar s-a luat după impresar, că are alte oferte, și nu a semnat. Eu l-am învățat, să semneze și dacă vine o ofertă, îi dăm drumul să plece. A venit acum să-mi spună că am avut dreptate. S-a și rupt și nici nu are echipă. La fel a făcut și Cestor, pe care eu l-am vrut în continuare. Acum se pregătește singur prin Cluj”.

VIDEO » Dan Petrescu: „Sunt jucători care merită să plece”

Mai multe știri din Liga 1: 

Piticii Europei » Liga 1, insignifiantă în cupele europene! Doar competițiile fără pretenții și cele amatoare sunt mai jos

Universitatea Craiova nu renunță la ideea unui transfer definitiv » Negocieri dure pentru ținta lui Rotaru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
francescoli1974
francescoli1974  •  20 Mai 2022, 18:37

CFR ar putea ajunge in grupele EL dacă aduce ceva jucători și au noroc la tragerea la sorți.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  20 Mai 2022, 15:55
Postat de gioni49 pe 20 Mai 2022, 13:55

da dp are dreptate

Are dreptate, dar zice că nici 40.000.000 € nu sunt suficienți pentru a avea șanse să prindă grupele Ch. League.

dinamo100
dinamo100  •  20 Mai 2022, 14:27

Sigurjonsson era un jucator de calitate, cu capacitate mare de efort si eficienta ridicata la finalizare. Nu am inteles de ce DP l-a tras pe dreapta. A preferat sa -i aduca inapoi pe Culio (!!) si Bordeianu, sa insiste cu un Paun in criza de forma s.a.m.d. In general s-a observat ca DP nu a agreat jucatorii adusi de alti antrenori, chiar daca unii dintre ei erau buni. Degeaba aduci 7-8 jucatori, daca acestia o sa umple banca de rezerve, iar pe teren o sa-i vedem pe aceeasi jucatori tociti, fara aplomb, viteza si creativitate!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează