FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SEPSI - FCSB, AZI, 20:00

SEPSI - FCSB. EXCLUSIV UPDATE Sepsi și-a asumat o decizie în cazul lui Istvan Fulop!

Articol de - Publicat miercuri, 22 iulie 2020 11:45 / Actualizat miercuri, 22 iulie 2020 18:33

SEPSI - FCSB. Cei de la Sepsi nu au primit încă o confirmare oficială din partea Departamentului Competiții al FRF în legătură cu folosirea lui Istvan Fulop (30 de ani, atacant), cel care are două cartonașe galbene, unul cu Astra („optimi") și cu Iașiul (manșa secundă a semifinalelor).

  • Sepsi - FCSB, finala Cupei României, se dispută azi, de la ora 20:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus.

UPDATE ORA 18:30

Cum departamentul Competiții al FRF nu a oferit niciun răspuns concret în cazul lui Istvan Fulop, Sepsi a decis să nu îl includă pe mijlocaș în lotul pentru finala cu FCSB. Acesta era apt și făcuse deplasarea cu echipa la Ploiești.

Sepsi, fără Istvan Fulop

Clubul covăsnean a depus o solicitare la Federație, iar surse GSP susțin că într-o convorbire telefonică, Felix Grigore, seful Departamentului Competiții, i-ar fi transmis lui Cornel Șfaițer, managerul lui Sepsi, că departamentul său nu va face nicio sesizare disciplinară dacă Sepsi îl va folosi diseară pe Istvan Fulop.

Surse federale afirmă că FRF nu are obligația să răspundă oficial unor astfel de adrese, precum cea trimisă de Sepsi, pentru a afla dacă un jucător poate fi folosit sau nu. Totuși, FCSB ar putea face contestație dacă jucătorul va fi trimis pe teren azi de Leo Grozavu.

SEPSI - FCSB. EXCLUSIV UPDATE Sepsi și-a asumat o decizie în cazul lui Istvan Fulop!

Istvan Fulop în duel cu Ovidiu Popescu

Ce spun regulamentele

Conform ROAF

Regulament de organizare a Cupei României, articolul 30, punctul 5, spune că Istvan Fulop nu are drept de joc. „Începând cu faza 16-imilor, un fotbalist care acumulează două cartonașe galbene, în meciuri diferite, va fi sancționat cu suspendare pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României". 

Dacă FRF spune că Fulop nu are drept de joc, atunci nici Andrei Vlad nu ar fi avut drept de joc în prima manșă a semifinalelor CR cu Dinamo! Și atunci nu ar fi avut drept de joc nici Bouhenna, tocmai jucătorul lui Sepsi! Jucătorul în cauză a avut cartonaș galben cu Astra („optimi") și cu Petrolul („sferturi"), dar a evoluat în prima manșă a semifinalelor cu Iașiul.

Iar dacă răspunsul FRF va fi că Fulop nu are drept de joc în finală, atunci ei vor fi în culpă pentru modul cum au judecat „cazul Dinamo - Andrei Vlad" la Comisia de Disciplină, fiindcă ei nu judecat speța roș-albilor pe fond, ci au preferat să inventeze un artificiu legat de calitatea procesuală a propriului angajat, secretarul general al FRF, Radu Vișan!

Conform Regulamentului Disciplinar

Potrivit articolului 40, punctul 2, chestiunea lui Fulop este interpretativă. „Cartonașele galbene primite în prima fază a competiţiei, până în optimile de finală ale Cupei României, nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei". Sepsi încă așteaptă un răspuns. Și Dinamo, la fel.

VIDEO Toate detaliile înainte de finala Cupei României, Sepsi - FCSB

Citește mai multe știri de actualitate:

Toni Petrea poate intra în ISTORIE în această seară + „blestemul” care vine odată cu trofeul

Toni Petrea și Florin Tănase au prefațat finala Cupei României + Ironie la adresa lui Dinamo: „Nu merită să joace finala”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (134)
antalmihai
antalmihai  •  22 Iulie 2020, 19:54

FEDERATIE SI LIGA NESIMTITA!!!!!!!!!!!!!

randoomg
randoomg  •  22 Iulie 2020, 19:39
Postat de Malus Dacus pe 22 Iulie 2020, 19:01

Semn clar că nu riscă nimic și vor să ia cupa. În seara asta ne râdem de aprozarul lui Gigel.

cand renunti la cel mai bun jucator aka fulop. cand ai numai jumatate din timpul de odihna fatza de adversar. cand tu joci din 3 in 3 zile si Steaua doar o data pe spatamana. cand tu te bati sa scapi de retrogradare si nu pui niciun pret pe cupa,este clar ca Steaua din liga 1 o sa iasa astazi invingatoare. le dam 3-0. STEAUA BUCURESTI CAMPIOANA LUMII ESTI.

florar
florar  •  22 Iulie 2020, 19:02

Margarite,caută precedentul de la Otelul- Vaslui cu suspendarea lui Paraschiv și apoi pleacă în munți și ascundete...

Vezi toate comentariile (134)
Comentează
Close