FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SEPSI - FCSB

SEPSI - FCSB. EXCLUSIV O nouă dilemă la FRF înainte de finala Cupei! Problema ridicată de Sepsi + cum poate afecta cazul „Andrei Vlad”

Istvan Fulop +45   FOTO
Istvan Fulop

Articol de - Publicat marti, 21 iulie 2020 17:07 / Actualizat marti, 21 iulie 2020 18:28

FRF este pusă în fața unei dileme de genul celei acuzate de Dinamo zilele trecute, pentru care „câinii” vor să meargă până la TAS. Sepsi a întrebat dacă Istvan Fulop poate juca sau nu, încă așteaptă răspuns oficial.

  • Sepsi - FCSB se joacă miercuri, ora 20:00. Partida va fi liveTEXT, foto și video pe GSP.RO și în direct pe Look Plus, TV Telekom Sport și Digi Sport

FCSB și Sepsi vor juca miercuri seară, pe stadionul „Ilie Oană", ultimul act al Cupei României, o finală pe care Dinamo o contestă, considerând că ar fi trebuit să-și găsească dreptatea în „cazul Andrei Vlad". 

Delegația ardelenilor a ajuns deja la Ploiești, dar are o mare dilemă: dacă poate sau nu să-l folosească pe Istvan Fulop, o piesă importantă în angrenajul echipei lui Leo Grozavu. Mijlocașul a luat un cartonaș galben cu Astra („optimi") și cu Iașiul (manșa secundă a semifinalelor), de aceea, la începutul săptămânii, a trimis o întâmpinare la FRF. 

„Poate sau nu să joace Istvan Fulop finala cu FCSB? Are dreptul regulamentar?" este chestiunea pe care Sepsi a cerut federalilor s-o lămurească. 

Se antrenează, să fie!

Echipa a ajuns deja la Ploiești, se antrenează pentru marele meci, fiind o premieră pentru Sepsi, însă de la FRF niciun răspuns în privința lui Fulop. Cu toate că ar fi o problemă elementară de rezolvat, la prima vedere. Reprezentanții covăsnenilor au transmis Gazetei Sporturilor că au informat FRF și că așteaptă răspuns.

 În tot acest timp, fotbalistul se antrenează, fără să știe, el sau șefii echipei, dacă va juca sau dacă riscă jucând. Federația, în schimb, tergiversează oferirea unui răspuns. Harababura legate de regulamentele FRF ce se bat cap în cap a ieșit la iveală cu ocazia „cazului Andrei Vlad".

Ce spun regulamentele

Conform ROAF

Regulament de organizare a Cupei României, articolul 30, punctul 5, spune că Istvan Fulop nu are drept de joc. „Începând cu faza 16-imilor, un fotbalist care acumulează două cartonașe galbene, în meciuri diferite, va fi sancționat cu suspendare pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României". 

Dacă FRF spune că Fulop nu are drept de joc, atunci nici Andrei Vlad nu ar fi avut drept de joc în prima manșă a semifinalelor CR cu Dinamo! Și atunci nu ar fi avut drept de joc nici Bouhenna, tocmai jucătorul lui Sepsi! Jucătorul în cauză a avut cartonaș galben cu Astra („optimi") și cu Petrolul („sferturi"), dar a evoluat în prima manșă a semifinalelor cu Iașiul.

Iar dacă răspunsul FRF va fi că Fulop nu are drept de joc în finală, atunci ei vor fi în culpă pentru modul cum au judecat „cazul Dinamo - Andrei Vlad" la Comisia de Disciplină, fiindcă ei nu judecat speța roș-albilor pe fond, ci au preferat să inventeze un artificiu legat de calitatea procesuală a propriului angajat, secretarul general al FRF, Radu Vișan!

Conform Regulamentului Disciplinar

Potrivit articolului 40, punctul 2, chestiunea lui Fulop este interpretativă. „Cartonașele galbene primite în prima fază a competiţiei, până în optimile de finală ale Cupei României, nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei". Sepsi încă așteaptă un răspuns. Și Dinamo, la fel.

FOTO Imagini spectaculoase de la noul stadion al lui Sepsi

+41 FOTO

VIDEO Match preview Sepsi - FCSB: totul despre finala Cupei României

Citește mai multe știri despre finala Cupei României: 

Toni Petrea și Florin Tănase au prefațat finala Cupei României + Ironie la adresa lui Dinamo: „Nu merită să joace finala”

Leo Grozavu a găsit avantajul din finala Cupei României: „Acest lucru poate face diferența”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
dansy
dansy  •  22 Iulie 2020, 09:27

*** FRF/LIGA/FCSB creaza probleme mari.Numai in dictaturi se poata intampla asa ceva.***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  21 Iulie 2020, 20:13

Astia de la GSP nu zic si CAND, a trimis Sepsi adresa la FRF!In orice caz nu cred ca li se va raspunde!De ce?Cui foloseste?Hm!Cu Federatia trebuie sa raspunda,ca doar ea a a facut regulamentele!Tot Federatia a dat un raspuns cand Dinamo a intrebat de Andrei Vlad!Dar nu se pune, fiind vorba de Dinamo-unde raspunsul trebuie sa fie intotdeauna impotriva!Ca asa e la moda!

iredawe
iredawe  •  21 Iulie 2020, 19:08
Postat de Alice Popa pe 21 Iulie 2020, 18:41

Conform regulamentului, Fulop NU ARE drept de joc!!! Daca era la fcsb, avea drept de joc...

pai atunci nici Sepsi nu are drept de joc...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează