FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SEPSI - FCSB 0-1

UPDATE // Sepsi cere sancțiuni după derapajele de la FCSB! Comunicat oficial: „Stop discriminării”

Articol de - Publicat joi, 23 iulie 2020 12:52 / Actualizat joi, 23 iulie 2020 15:44

Cornel Şfaiţer, managerul general al celor de la Sepsi, a reacționat după ce a văzut imaginile reprobabile cu jucătorii lui FCSB care au scandat sloganuri xenofobe alături de suporteri.

  • CONTEXTFCSB a câștigat Cupa României, după ce a învins-o în finală pe Sepsi, scor 1-0. După meci, roș-albaștrii au sărbătorit alături de câteva sute de fani la baza echipei din Berceni;
  • În afara cântecelor obișnuite, Gheorghe Mustață, cel mai vocal lider al suporterilor FCSB, a dat tonul scandărilor xenofobe la adresa Ungariei. Jucătorii lui Toni Petrea nu au părut deranjați, acceptând să cânte în continuare;
  • „România e țară noastră și ne p***m pe Ungaria voastră. Să-ți dăm la m**e, bozgore”, au fost derapajele roș-albaștrilor.

UPDATE, ora 15:30

Ulterior, formația din Sf. Gheorghe a emis un comunicat oficial prin care cere sancțiuni dure după episodul de aseară.

Sepsi OSK: Stop discriminării!

Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a luat act cu consternare despre faptul că nu încetează manifestările cu caracter antimaghiar și xenofob la adresa echipei noastre.

Potrivit presei sportive, după finala Cupei României, jucătorii FCSB au sărbătorit alături de câteva sute de fani la baza echipei din Berceni. În afara cântecelor obișnuite, suporterii au dat tonul și scandărilor xenofobe, iar jucătorii echipei FCSB nu au părut deranjați.

Considerând că scandările și mesajele xenofobe şi rasiste nu-și au locul în lumea sportului, Sepsi OSK cere sancțiuni clare din partea forurilor competente, iar clubului FCSB îi solicităm să se delimiteze public de aceste manifestări ostile!

Sepsi OSK își exprimă speranța că, pe viitor, cluburile de fotbal vor lua măsuri pentru ca suporterii să promoveze toleranţa şi respectul reciproc între comunităţi!

- Comunicat oficial Sepsi

Sepsi OSK: Stop discriminării! Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a luat act cu consternare despre faptul că...

Posted by Sepsi OSK on Thursday, July 23, 2020

Cornel Sfaițer, manager general Sepsi: „E regretabil pentru un brand de talia FCSB”

Ce riscă FCSB în urma scandărilor xenofobe la adresa Ungariei » Reacția lui Csaba Asztalos: „Nu-mi pot explica astfel de ieșiri!”

„Am fost surprinși să vedem imaginile de la baza FCSB-ului de azi noapte. Sigur, au tot dreptul să petreacă după un succes, dar e regretabil pentru un brand de talia FCSB-ului să recurgă la scandări xenofobe. 

Noi am respectat și voi respecta mereu brandurile mari, i-am primit mereu cu căldură la noi acasă, atât FCSB cât și Dinamo, însă în cele mai multe cazuri am ajuns să fim jigniți. E păcat! Regretabil. Sunt convins că în repertoriul fanilor se află multe alte cântece despre echipa lor și bucuria e mai frumoasă când cânți pentru echipa ta. Nu să jignești adversarul care nici măcar nu îți e un rival. 

Domnul Dioszegi, eu, Leo și jucătorii am felicitat FCSB, i-am recunoscut meritele, le-am urat succes în cupele europene, iar seara am ajuns să fim jigniți. Sperăm ca din toate aceste evenimente să învățăm și să oprim la un moment dat lucrurile de genul ăsta", a declarat Șfaițer pentru GSP.ro.

VIDEO Scandările xenofobe după finalul meciului Sepsi - FCSB 0-1

Citește mai multe știri despre Cupa României:

Cristi Balaj a răbufnit în direct, după interviul cu Răzvan Burleanu de la finala Cupei: „Mai avea un pic și îi pupa mâna!”

Dennis Man, glume pe seama transferului său: „Sunt plecat peste tot și nicăieri!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează