FOTBAL  »  Superliga  »  ARESTĂRI

11 arestări într-un nou caz major de trucare de meciuri » Un site britanic anunță România pe lista țărilor în care a acționat rețeaua legată de mafia asiatică a pariurilor

Articol de - Publicat miercuri, 20 decembrie 2017 12:36

Poliția din Slovenia și Croația a declanșat, luni dimineață, o acțiune de anvergură împotriva unei rețele internaționale de trucare de meciuri. Au fost operate 11 arestări (9 cetățeni sloveni și doi croați) în urma perchezițiilor efectuate la 13 domicilii.

Arestații sunt acuzați de constituirea unui grup de crimă organizată, corupție în sport și pariere ilegală. Potrivit comunicatului de presă dat de Europol, printre capetele de acuzare se află trucarea unor partide din ligile profesioniste din Serbia, Cehia și Macedonia!

Site-ul www.insideworldfootball.com include, însă, și România pe lista țărilor în care rețeaua ar fi aranjat meciuri.

Conform ziariștilor sloveni, unul dintre arestați este Dino Lalic, un cetățean de 43 de ani legat de un grup cunoscut în țările din fosta Iugoslavie drept “Clanul Țiganilor”. Fost portar la mai multe cluburi din Slovenia, Lalic a mai fost investigat și condamnat la un an de închisoare în 2011, după ce poliția croată a primit din partea procurorilor germani din Bochum dovezi privind implicarea sa în trucări de meciuri.

Lalic era unul dintre cei trei oameni de legătură care organizau trucarea de meciuri la comanda omului de afaceri singaporez Dan Tan, considerat de autoritățile din zeci de țări drept o interfață a mafiei pariurilor.

În acest nou caz, declanșat de acțiunea poliției de luni, rețeaua plasa pariuri pe rezultate de dinainte știute pe platforme ilegale de pariere folosite de bookmakeri din Asia. Potrivit Europol, cele mai multe dintre pariuri erau plasate pe rezultatele finale ale partidelor trucate.

Banii erau mutați pe platforme de transfer de monedă precum Skrill sau Paysafe, apoi ajungeau în conturile unor firme offshore pentru a li se pierde urma. Potrivit comunicatului Europol, “rețeaua a dezvoltat o sinergie cu alte grupări importante de crimă organizată din diferite țări pentru a investi banii obținuți din alte infracțiuni serioase, precum traficul de droguri”.

În urma raidului de luni, au fost puse sub sechestru 35 de computere, 32 de telefoane mobile, aproape 20.000 de euro în numerar, o sumă de 38.500 de euro în bancnote false și două automobile.

În ultima lună, Gazeta Sporturilor a publicat legăturile fotbalului românesc cu Dosarul Bochum, în care a fost condamnat Dino Lalic, una dintre persoanele implicate în acest nou caz de trucare de meciuri din fotbalul internațional.

În urma unuia dintre articole, clubul Poli Timișoara i-a reziliat contractul lui Josip Soljic, jucătorul croat plătit în 2009 de unul dintre capii rețelei investigate de procurorii germani. Mijlocașul făcuse greșeli mari, inexplicabile, în ultimele două meciuri pierdute cu 7-0 și 3-0 în fața FCSB, iar conducerea l-a bănuit că nu și-a apărat corect șansele. 

Articolele pot fi citite mai jos:

EXCLUSIV Documente: cel mai slab jucător din FCSB - Poli 7-0 a fost angajatul mafiei pariurilor. Transfer și salariu asigurate de capul rețelei croate din Germania: "Da, m-a ajutat un pic cu banii!"

EXCLUSIV Dosarul Bochum: Gazeta a investigat legăturile rețelei germane de trucare de meciuri cu fotbalul românesc » Ghidul unui aranjor: cum se pariază în Asia fără a fi detectat

Dosarul Bochum: meci din Liga 1 oferit mafiei pariurilor și investigat de procurorii germani » Cât s-a pariat și ce spune un jucător prezent pe teren: “Se făcea cu știința antrenorului. El și cu sârbii lui”

EXCLUSIV De ce a eșuat mafia pariurilor din Germania în tentativa de a truca un meci al lui Dinamo: ”200.000 de euro de pariat și 30.000 pentru președinte”

EXCLUSIV Fotbalist crescut la Steaua și Școala Gică Popescu, numit în dosarul de trucare de meciuri din Germania! Legături cu cluburi suspecte: “Toți pariem. Dar sume mici, nu am ponturi”

“Am pariat și eu. O făceam când eram plictisit”. Interviu cu fotbalistul de Liga 1 care a fost plătit de capul unei rețele de trucare de meciuri

Fotbalistul din Liga 1 ale cărui legături cu mafia pariurilor au fost dezvăluite de Gazetă a fost dat afară în plin sezon!

De ce nu a spus Reghecampf adevărul: noi informații care contrazic declarațiile antrenorului despre legătura cu mafia pariurilor. Secretele din WC și din agenda telefonică

Incredibilul caz al fotbalistului român plătit de mafia pariurilor într-un McDonald’s din Dortmund. Cât a fost suspendat + stenograma discuției cu procurorii: “Mi s-a făcut frică, stăteam cu mafia”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
stormseeker
stormseeker  •  21 Decembrie 2017, 11:06

Poate ar trebui investigate si "greselile inexplicabile" ale lui Sapunaru in meciurile cu Viitorul.

haideusicfr
haideusicfr  •  21 Decembrie 2017, 10:39

Cum se face ,cum se invarte tot la FCSB se ajunge. Cum sa creada cineva ca preacuviosul Jiji e in stare de asa ceva ?

hmmmm
hmmmm  •  20 Decembrie 2017, 15:09

"...un cetățean de 43 de ani legat de un grup cunoscut în țările din fosta Iugoslavie..." Domnu' Stucan, de ce trebuie sa amestecati lucrurile? Este cetatean Sloven? Cati ani avea cand Yugoslavia s-a desfiintat? Vreo 5-6 ani. De ce este necesar sa spuneti "din fost Iugoslavie" (nici macar nu e corect...). Era sistemul corupt de vina sa intelegem? Totul incepea de la gradinita? Sau atat va duce capul... Daca asta ii invatati si pe "studenti" nu ma mira ca nu sunt in stare sa scoata 2 vorbe!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează