FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

28 mai - Ziua Z » Soarta clubului dinamovist se va decide la sfîrşitul lunii! Nicolae Badea: ”Lui Ionuţ Negoiţă i-a plăcut lumina reflectoarelor”

14 luni au trecut de cînd Negoiță a preluat clubul, omul de afaceri susținînd că a investit 14 milioane de euro în tot acest răstimp
14 luni au trecut de cînd Negoiță a preluat clubul, omul de afaceri susținînd că a investit 14 milioane de euro în tot acest răstimp

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 15 mai 2014 23:12

Tribunalul Bucureşti va analiza la finele lunii solicitarea de intrarea în insolvenţă. Dinamo a înaintat cererea de insolvenţă la Tribunalul Bucureşti, dosarul cu numărul 16020/3/2014, iar instanţa a stabilit ca termen data de 28 mai pentru analizarea solicitării grupării.

În cazul în care se va accepta, se va numi un administrator judiciar, ce va întocmi tabelul preliminar de creanţe pînă la un termen stabilit de tribunal.

Cum s-au adunat 20 de milioane de euro
Pînă atunci, Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unor documente înregistrate la ANAF, expuse pe GSP.ro şi confirmate de oficialii dinamovişti. Actele, semnate de fostul preşedinte al CA, Nicolae Badea, relevă "găurile" uriaşe acumulate în buget pînă în martie 2013, dată la care Ionuţ Negoiţă a preluat pachetul majoritar de acţiuni.

La sfîrşitul anului 2011, "cîinii" înregistrau pierderi de 61.416.980 de lei, aproximativ 15,3 milioane de euro, doar în acel an acumulîndu-se două milioane de euro pe minus. Dinamo termina pe locul 6 ediţia 2010/2011 şi pierdea finala Cupei în faţa Stelei (1-2).

Situaţia se înrăutăţea în 2012, se mai adăugau peste 4 milioane de euro, 17,75 de milioane de lei, la pierderi! Total la finele lui 2012: 70 de milioane de lei, adică 17,5 milioane de euro. Dinamo termina pe locul 5 ediţia 2011/2012, dar cîştiga Cupa şi Supercupa României.

În primăvara lui 2013, cînd Negoiţă a preluat clubul, datoriile au ajuns la suma de 89 de milioane de lei, adică 20 de milioane de euro!

"Grandoman, i-a plăcut lumina reflectoarelor"
Nicolae Badea s-a apărat aseară, printr-un comunicat de presă, afirmînd, printre altele: "«Deceniul criminal» invocat de domnul Negoiţă a însemnat pentru istoria lui Dinamo titluri de campioni, Cupe şi Supercupe, participări în cupele europene. Grandomania, dar, mai ales, planul secret şi eşuat al lui de a realiza investiţii de mare anvergură într-o zonă centrală a Bucureştiului l-au împins pe acesta să încerce lumina reflectoarelor în ipostaze de investitor. Investiţia de 14 milioane de euro este puţin credibilă, prin prisma transferurilor şi a neonorării angajamentelor de plată faţă de diverşi parteneri".

Borcea incriminat
Dănuţ Lupu a declarat ieri: "Singurul care putea duce rivalitatea cu Steaua este Cristi Borcea. Punea mult suflet, lua credite de la bănci ca să plătească jucătorii, era singurul în măsură să ducă mai departe Dinamo". Replica lui Dorin Irimia, purtătorul de cuvînt al grupării, a sosit prompt: "În sfîrşit, sîntem de acord cu Lupu, într-o privinţă. Borcea a luat credite pe numele clubului, dar nu le-a achitat niciodată. A trebuit s-o facă Negoiţă, care a plătit doar la BRD două milioane de euro, credite neonorate de vechea administraţie".

Cum poate salva Matei clubul
Stoican a vorbit cu Negoiţă despre situaţia echipei şi a încercat să-i liniştească pe jucători: "Aşteaptă oameni puternici financiar lîngă el. Ne-a asigurat că va face tot ce-i stă în putinţă să continue proiectul început. Eu cred că va fi bine. Trebuie să terminăm pe locul 4, chiar dacă UEFA nu ar da acordul să mergem în Europa League, bucuria noastră ar fi mare, ar merge în locul nostru echipe clasate sub noi! Peste două-trei luni poate veni cineva să-l cumpere pe bani mulţi pe Matei, el şi cu Lazăr pot ajunge să evolueze la echipe importante".

42 de milioane de lei, aproximativ 10 milioane de euro, sînt datoriile cumulate doar către stat

7,9 milioane de euro spune Badea că ar fi fost încasările clubului în 2013 rezultate din transferuri (2,5 milioane), din drepturi TV (2,5 milioane), din contracte de publicitate (1,2 milioane) şi creanţe (1,7 milioane)

"Sînt datorii uriaşe, nimeni de acum de la Dinamo nu le-ar fi dorit. Iată că se confirmă, prin actele arătate pe gsp.ro. Sînt cifre îngrozitoare pentru club şi pentru fanii grupării" (Dorin Irimia, purtător de cuvînt Dinamo)

ALTE ŞTIRI:

"Roşu" luat la juniori
Ionuţ Şerban a îngroşat lista jucătorilor suspendaţi pentru această rundă, alăturîndu-se lui Bălgrădean, Bărboianu şi Filip. Mijlocaşul de 18 ani a jucat, alături de Rotariu, pentru juniorii republicani A ai clubului, contra Braşovului (4-3 la penalty-uri), dar a încasat două galbene, automat, cartonaş roşu, şi nu poate evolua la Liga 1.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (81)
aureldany
aureldany  •  17 Mai 2014, 16:30

si alde Negoita ii tot un drac cu ceilalti…mare dreptate aveti…asa incearca sa vand si el jucatori ca Matei,Rotariu,Filip,Lazar si sa aiba acoperire sa spuna ca doar asa poate scoate clubul la liman si era nevoit sa faca bani PTR CLUB!!!UN MARE IMPOSTOR!!!negoita cu anghelache imi provoaca scarba din pacate!!!!

xolv
xolv  •  16 Mai 2014, 16:26
Postat de steaua.libera pe 16 Mai 2014, 11:47

Daca as avea putere de decizie la Steaua, la sfarsitul sezonului as face o oferta de 1.5 mil E pentru Vali Lazar. E tanar, are un potential imens si cred ca va fi, la un moment dat, un nou Chipciu. In ciuda rivalitatii, nu cred ca un transfer de la Dinamo la Steaua e imposibil de realizat. Dinamo are nevoie de bani ca sa-si achite datoriile, iar Steaua de jucatori de valoare.

vrei sa spui 150.000

valah7mai1986
valah7mai1986  •  16 Mai 2014, 13:09

://barbati.sentimente.ro/bucuresti/mikerinos.html mikerinos bărbat, 45 ani, București Preferințe sexualebisexual Înălțime mikerinos179 cm Greutate mikerinos98 kg Constituție mikerinos kg in plus Educație Liceu Profesie mikerinos Constructii Zugrav ___ Asta este Conchita Wurst din Ștefan cel Mare, lideru galeriei din cele 150 de fetite spartanuse care vor mai susține echipa in insolventa.

Vezi toate comentariile (81)
Comentează