Articol de GSP - Publicat luni, 11 iunie 2007 00:00
Pina la definitivarea lotului cu doi jucatori pe fiecare post, Bergodi a cerut trei fotbalisti: un fundas dreapta si doi mijlocasi ofensivi de banda, cei doi din spatele virfului, ce jucau Buga si Zicu in sezonul trecut. Evident, noul antrenor doreste si un al doilea portar de valoare alaturi de Coman, pina acum discutindu-se in club de Cristi Munteanu si Albut. "Acesti jucatori pot fi si de afara, nu neaparat din campionatul intern", explica team managerul Rossi.
Stafful tehnic
Spre deosebire de Boloni, care ar fi venit cu stafful sau, Bergodi doreste sa ii pastreze pe Marian Rada ca secund si pe Marin Ionita pentru pregatirea portarilor. Team managerul Renzo Rossi va face o parte din munca tehnicianului: "Antrenorul principal sta cu echipa pe teren, dar exista o oarecare distanta. Jucatorii nu glumesc exagerat cu el si asa mai departe. Rolul meu este sa fiu alaturi de fotbalisti, sa le cunosc problemele", explica Rossi, cel care l-a adus pe Bergodi la FC National, in anul 2005. Cei doi au copilarit impreuna la Roma, au fost si sint vecini. "Eu am terminat-o mai repede cu fotbalul din pricina unor probleme in familie, am mai jucat la echipa de sala a lui Lazio", povesteste Rossi (43 de ani).
Are incredere in Copos
Cristiano Bergodi s-a declarat impresionat de negocierile cu George Copos. "Cunoastem ce se tot vorbeste despre dinsul, imaginea pe care i-au facut-o oamenii din fotbal. Am gasit un patron civilizat, cu care am discutat extrem de usor. Spre exemplu, noi nu vrem buget de achizitii, nu ne intereseaza. Mentalitatea noastra e aceasta: avem nevoie de un jucator cu urmatoarele caracteristici, ii dam lista patronului si nu ne implicam in negocieri, sume si alte lucruri de acest gen", explica Bergodi si Rossi.
Nevoie de suporteri
Noii antrenori ai Rapidului cunosc galeria vulcanica a Rapidului: "Le transmitem ca am venit aici sa facem treaba, sintem profesionisti. Sintem alaturi de ei si ne dedicam Rapidului 1.000 la suta. si ei trebuie sa ne inteleaga, sa discute cu noi, sa stie ca se schimba sistemul de joc si asa mai departe".
Resentimente in Cupa
Cariera de antrenor a lui Bergodi a fost vaduvita de un trofeu, Cupa Romaniei, chiar de Rapid. FC National a fost invinsa in finala editiei 2005-2006 de giulesteni, prin golul lui Daniel Niculae. "Daca nu era gafa portarului Nae la gol, intram la 11 metri si nu se stie ce mai iesea atunci", zimbeste italianul.
Nico nu mai vine
Auxerre a respins oferta Rapidului pentru Daniel Niculae, declarind ca jucatorul nu e transferabil. In ceea ce il priveste pe Mugurel Buga, care a spus ca pleaca de la Rapid daca e fortat sa isi schimbe impresarul, a aparut varianta Toulouse, care s-a interesat de serviciile sale.
Sichitiu in Olanda
Directorul tehnic al Rapidului, Grigore Sichtiu, va pleca zilele urmatoare in Olanda, la turneul final al Campionatului European Under 21. "Urmarim citiva jucatori si vom stabili de comun acord cu Cristiano Bergodi daca ofertam pe cineva. El si-a exprimat dorintele, ce tip de jucatori vrea, iar noi ii punem la dispozitie variantele", a explicat oficialul rapidist.
Matei Popa la raport: iată ce nu a făcut nici măcar o dată noul portar de la FCSB!