FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

5 capitole la care Gâlcă şi-a arătat limitele » Tehnicianul Stelei a ratat trei obiective şi îl poate pierde şi pe cel mai important

Costel Gâlcă
Costel Gâlcă

Articol de - Publicat luni, 11 mai 2015 10:44

Steaua riscă să termine pe locul doi o cursă ce părea cîştigată înainte să înceapă, cu adversari care au căzut în genunchi gîfîind la jumătatea drumului, dar cu o ţestoasă nărăvaşă care s-a trezit inexplicabil în faţa iepurelui.

Costel Gâlcă poate rata cel de-al patrulea obiectiv al sezonului, cel mai important, titlul pe care în iarnă îl avea deja în buzunar. După ce a scăpat printre degete Supercupa României, milioanele din grupele Champions League şi primăvara Europa League, Steaua e groggy, e numărată de arbitru şi Gâlcă pare că a aruncat deja prosopul.

Fanii i-au cerut demisia la finalul partidei cu Chiajna, 2-2, după ce "roş-albaştrii" au primit cadou locul 1 de la Gaz Metan, dar i-au spus pas. Cum s-a ajuns însă ca ASA Tg. Mureş să fie lider, după ce în decembrie era la 13 puncte distanţă de primul loc? Şi de ce Steaua lui Gâlcă a adunat în tur mai multe puncte decît cea a lui Reghecampf, dar în retur a capotat?

5 capitole la care Gâlcă şi-a arătat limitele

Dacă lui Reghe i s-au făcut toate poftele, Gâlcă a recunoscut că un singur jucător a venit la cererea lui: Breeveld. Culmea, mijlocaşul dorit insistent a fost mai mult rezervă de lux în Ghencea. În rest, antrenorul a înghiţit în sec şi a acceptat ca lotul să îi fie alcătuit din spatele gratiilor.

Banca tehnică a campioanei s-a schimbat radical după plecarea lui Reghecampf. Gâlcă a venit cu preparatorul lui, Julian Jimenez, cu un nou stil de joc şi cu un medic nou. Rezultatul? Randamentul fizic al jucătorilor a scăzut dramatic, după ce Neubert a dispărut, iar pregătirea s-a făcut mai mult cu mingea. (Detalii aici)

Pe lîngă numărul ridicat de accidentări, şi doctorul a comis-o în două momente importante. Mai întîi la returul cu Ludogoreţ, cînd i-a permis lui Gâlcă să îl folosească pe Tănase, abia refăcut după o accidentare, iar căpitanul Stelei a părăsit terenul după numai cîteva minute. Episodul s-a repetat şi în această primăvară, cu acelaşi Tănase, care a fost forţat din nou la meciul cu Astra, iar accidentarea a recidivat.

  • GESTIONAREA AVANSULUI

La finalul turului, Steaua avea 10 puncte faţă de locul doi, însă Gâlcă anunţa că sezonul nu e încheiat. Au plecat Szukala, Keşeru şi Sînmărtean, au venit Tamaş şi Ţucudean. Pe hîrtie, s-au pierdut 3 jucători foarte importanţi şi au venit doi internaţionali bine cotaţi. Evoluţiile noilor veniţi nu s-au ridicat însă la aşteptări. Chiar şi aşa, fără cei trei stîlpi, lotul Stelei ar fi trebuit să fie suficient de valoros pentru a menţine cel puţin o parte din avans pînă la finalul sezonului.

  • MOTIVAREA JUCĂTORILOR

Steaua e în criză în acest retur, iar Gâlcă nu îşi poate readuce la realitate jucătorii. Deşi avansul s-a micşorat treptat, reacţia acestora a întîrziat să apară. Nu a existat mobilizarea generală şi răutatea din anii trecuţi, iar acest lucru s-a văzut cel mai bine aseară, cînd elevii lui Gâlcă au avut o reacţie sterilă după ce ASA pierduse, iar Chiajna reuşise să întoarcă rezultatul pe Naţional Arena. Nu mai punem la socoteală meciul direct cu ASA, unde Steaua a existat abia după ce Tg. Mureş avea 1-0 şi s-a retras în defensivă.

  • NU EXISTĂ AVANTAJUL PROPRIULUI TEREN

Steaua lui Gâlcă are un parcurs execrabil pe teren propriu, acolo unde ar fi trebuit să obţină cele mai multe puncte! "Roş-albaştrii" au pierdut 5 partide pe teren propriu, lucru care nu s-a mai întîmplat din sezonul 1961/1962. (Detalii) Situaţia e chiar dramatică, pentru că în ultimele 4 meciuri acasă, Steaua a obţinut un punct, cel de ieri cu Chiajna.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (52)
bianconerri
bianconerri  •  11 Mai 2015, 23:10

Cine te-a pus, Costele, sa te duci la astia? Astia is ca si gaura neagra, distrug tot ce ating. Jucatori, antrenori, tot ce-a trecut pe la ei si-a batut ciobandantul shoula cum a vrut. Inclusiv de hagi, machidon, nas si ce mai e el cu ciobandantul. A plecat si regheblatonul hat unde se termina uscatul sa scape. Ce ti-a trebuit stea in n-spe colturi? Credeai ca-i Spania aici?

panion44
panion44  •  11 Mai 2015, 20:35
Postat de blacksun_14 pe 11 Mai 2015, 15:56

fugi ba de aici.Dupa ce ca pana acum il injurai de nici nu stia pe unde sa o apuce, incerci cu postarea asta sa pari civilizat.Nu iti iese Observ ca doar samantarii au replici acide la adresa antrenorului.De ce?Pentru ca astia vad cel mai bine meciurile la televizor si pot face analize pertinente :))

ia-l mai acasa daca iti place asa mult de galca...bai tu nu esti stelist...esti dinamovist cu acoperire de stelist...pai cum sa-l mai sustii pe galca dupa atatea esecuri...eu inteleg sa pierzi cu ASA cu petrolul poate au loturi mai bune ca steaua desi si asta e discutabil dar sa te bata acasa ceahlaul,rapid,otelul si sa faci egal cu chiajna asta e de neadmis...nu o sa-mi spui ca si echipele astea au lot mai bun ca steaua? stii ce au echipele astea si ce nu are steaua?ANTRENOR si cu asta am spus totul...

panion44
panion44  •  11 Mai 2015, 20:29
Postat de brancusi pe 11 Mai 2015, 15:25

Il injurati degeaba:mai intai,omul e chiar civilizat si cu bun simt si merita un tratament pe masura;apoi,omul chiar a lucrat in conditii ostile la club;nu in ultimul rand,e chiar modest ca antrenor,a incercat dar nu a reusit,palaria Steaua a fost prea mare pentru el,vinovat este cine s-a incapatanat sa continue cu el la timona.Asa ca se poate realiza o despartire civilizata,fara atata patima,chiar daca inteleg obida stelistilor.

chiar atat bun simt nu are galca ca isi dadea demisia dupa asemenea rezultate catastrofa... a reusit sa piarda campionatul asta de 2 ori...odata cand a pierdut avansul de 13 puncte si a doua aseara cu chiajna cand putea sa treaca pe primul loc...eu sunt convins si daca ASA se mai impiedica de 3 ori si galca va reusi sa se impiedice de 3 ori....omul asta nu stie sa motiveze echipa...va intra in cartea recordurilor dupa ce va pierde campionatul ,cupa romaniei si cupa ligii ca dupa cum antreneaza el echipa nu va bate pe nimeni...

Vezi toate comentariile (52)
Comentează