FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

ANALIZĂ 5 cauze pentru declinul celor de la UTA

UTA e pe loc de baraj, cu un singur punct acumulat în precedentele 5 etape / foto: facebook.com/uta1945arad
UTA e pe loc de baraj, cu un singur punct acumulat în precedentele 5 etape / foto: facebook.com/uta1945arad

Articol de - Publicat marti, 25 octombrie 2022 23:00 / Actualizat marti, 25 octombrie 2022 23:07

Lui Ilie Poenaru i s-a scandat demisia în weekend, în timpul meciului cu CS Universitatea Craiova, pierdut cu scorul de 1-2. UTA e pe loc de baraj, cu un singur punct acumulat în precedentele 5 etape!

UTA e în derivă! La finalul turului de sezon regulat, arădenii se clasează pe primul loc de baraj, cu numai 16 puncte acumulate în 15 etape: 4 victorii, 4 remize, 7 eșecuri. Clubul traversează cea mai slabă perioadă de la revenirea pe prima scenă.

Liga terorii pentru antrenori: 7 contracte rupte deja » Cine e în pericol să fie dat afară
FINALUL TURULUI
Liga terorii pentru antrenori: 7 contracte rupte deja » Cine e în pericol să fie dat afară

Anul trecut, UTA termina pe poziția a 8-a turul și pe 11 sezonul. UTA a fost într-o situație mai bună chiar și în urmă cu doi ani, adică imediat după promovare, când arădenii încheiau pe 9 prima jumătate a campionatului regulat și ocupau poziția a 8-a la finele campionatului.

În continuare, câteva explicații pentru declinul echipei de pe „Francisc Neuman”.

5 cauze pentru declinul celor de la UTA

  1. Poarta » Stagiunea trecută, Florin Iacob era printre cei mai constanți goalkeeperi din campionat și intrase inclusiv în vizorul naționalei. În actuala stagiune, Iacob e singurul portar din SuperLiga care a fost învins de fiecare dată în precedentele 11 etape.
     
  2. Fazele fixe » 10 goluri a încasat UTA în ediția curentă din momentele statice, cele mai multe din întreg campionatul.
     
  3. Consistență » Conform InStat, UTA e a 3-a cea mai slabă formație din Liga 1, având un indice de 201 și clasându-se doar peste FC Argeș (199) și CS Mioveni (194). Indexul InStat este cel mai relevant indicator, întrucât reprezintă o medie a tuturor reușitelor și nereușitelor unei formații în timpul meciului.
     
  4. Keșeru doar cu numele » Venit pe cai mari la UTA în vară, atacantul are 12 partide, un singur gol și un assist pe prima scenă. A fost numai o dată integralist, chiar în prima etapă, cu FC Argeș (0-2), apoi a început să joace tot mai puțin, în prezent fiind rezervă. La finalul lunii august, Keșeru a intrat în conflict cu clubul și n-a făcut parte din lot pentru două partide. 
     
  5. Dispariția lui Ubbink » Desley, unul dintre cei mai importanți oameni ai arădenilor în sezonul trecut, a fost exclus din lot de Poenaru. Antrenorul a declarat recent pentru GSP că olandezul nu se mai pregătea cum trebuie după ce a ratat transferul la Universitatea Craiova în vară: „Ne-a demonstrat că nu mai e cu gândul la UTA”.

Citește mai multe știri de actualitate:

Duckadam, dur cu vedeta de la FCSB: „A avut vreo două jocuri bune, apoi a intrat în ritmul lui normal, adică slab”

FCU Craiova confirmă discuțiile cu Walter Zenga: „Am luat legătura cu el! Și-a arătat disponibilitatea pentru o discuție de principiu”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (11)
dimdim
dimdim  •  26 Octombrie 2022, 19:54

tah eta

dimdim
dimdim  •  26 Octombrie 2022, 19:53

. . . . . . .

parneava
parneava  •  26 Octombrie 2022, 17:28

Parere a mea,este ca de fapt totul pornrste de la conducerea clubului. Pentru ca este greu de inteles,ca Balint a plecat singur,iar Poenaru si-a zis,"pai daca locul e liber,hai sa ma mut la UTA".Cu siguranta,conducerea este vinovata de problemele aparute in club si numai di perspectiva transferurilor facute,in ultimii trei ani:au fost adusi jucatori liberi de contract,din campionate slabe, jucatori care nu sunt capabili sa faca diferenta.Au fost adusi peste 55-60 de jucatori,de unii nu-si mai aminteste nimeni.In schimb,s-a renuntat la un mare numar de jucatori,care fac fata cu brio la celelalte echipe din Superliga(vezi doar cazurile Moldovan si Albu,ca sa nu mai vorbim de jucatori tineri de 18-19 ani care au fost cedati,fara motive intemeiate).In afara de Benga,de Vukcevic si de Chindris,toate celelalte transferuri facute,au fost nereusite.Cat despre Ubink,acesta a avut un parcurs fluctuant,dar cu siguranta la acest parcurs,au contribuit si colegii de echipa.Practic UTA joaca meci de meci,cam in 6-7 jucatori,restul fiind fotbalisti de liga 2 si liga 3,aici incluzand si portarii. Viitorul nu se arata deloc incurajator,departamentul de scouting(daca exista),nu convinge. Iar daca UTA va avea un parcurs slab,este cu siguranta vina intotalitate,a conducerii clubului.Personal nu mai cred intr-o redresare,cu acelasi management sportiv defectuos.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează