FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

6 vedete transferate în această iarnă » Care sînt jucătorii pe care trebuie să îi urmăreşti în retur

Fotomontaj: Lucian Alecu
Fotomontaj: Lucian Alecu

Articol de - Publicat vineri, 20 februarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 20 februarie 2015 16:06

Astăzi începe returul Ligii 1, iar în pauza de iarnă echipele româneşti au reuşit transferuri impresionante, în speranţa de a urca cît mai mult în clasament.

Echipele din Liga 1 au reuşit să aducă mai mulţi jucători importanţi, iar GSP.RO îţi prezintă fotbaliştii pe care trebuie să îi urmăreşti cu atenţie în acest retur.

1. George Ţucudean
Steaua a surprins prin aducerea atacantului care a evoluat în Liga 1 doar pentru Dinamo. Jucătorul de 23 de ani a fost anunţat ca un viitor golgheter, dar pînă acum nu a impresionat în meciurile disputate în tricoul "cîinilor".

Împrumutat pe un an şi jumătate, Ţucudean a debutat cu gol în primul meci oficial la Steaua, în Cupa Ligii, cu Astra, şi poate fi unul dintre cei mai importanţi jucători pentru roş-albaştri. Ţucudean este anunţat ca titularul postului de atacant şi înlocuitorul perfect pentru Claudiu Keşeru.

2. Gicu Grozav
Dinamo a reuşit să-l împrumute pe atacantul lui Terek Groznîi, echipă la care acesta nu a reuşit să se impună. Înainte de a pleca de la Petrolul, Grozav era unul dintre cei mai importanţi jucători din Liga 1, fiind şi titular la echipa naţională.

Noul jucător al lui Dinamo este dornic să revină la forma care l-a propulsat în Rusia, pentru 2,4 milioane de euro. Grozav, care joacă oriunde în spatele vîrfurilor, poate fi jucătorul de care "cîinii " au nevoie pentru a urca în clasament, iar tehnica şi execuţiile sale îl pot face un fotbalist de temut pentru adversarii din Liga 1.

3. Fabrice Olinga
Viitorul a adus în această iarnă unul dintre cei mai promiţători tineri jucători. Olinga, care la 16 ani devenea cel mai tînăr marcator din Spania, are şansă să strălucească la echipa lui Gică Hagi şi să devină unul dintre cei mai buni tineri din Liga 1.

Numit "noul Drogba", atacantul camerunez de 19 ani a fost dorit de echipe precum Chelsea şi Sampdoria, iar prestaţiile din Liga 1 pot să-l propulseze din nou în atenţia fotbalului internaţional.

4. Bănel Nicoliţă
Gică Hagi a fost cel care l-a convins pe Bănel Nicoliţă să vină la Viitorul, iar "Regele" speră ca mijlocaşul dreapta să evolueze ca pe vremea cînd juca la Steaua.

Rămas fără echipă de şase luni, Nicoliţă are şansa de a arăta că nu este un jucător terminat şi poate fi om de bază la Viitorul. Datorită experienţei acumulate în Ligue 1, mijlocaşul de 30 de ani îi poate ajuta pe mai tinerii săi colegi.

5. Eric de Oliveira
Pandurii a reuşit unul dintre cele mai importante repatrieri din această iarnă, aducîndu-l pe Eric, din Arabia Saudită. Deşi vine după o perioadă lungă de pauză, din cauza unei accidentări, Eric şi-a dovedit valoarea în meciul din Cupa Ligii, cu Dinamo, cînd a marcat golul victoriei la cîteva secunde de la intrarea pe teren.

Atacantul poate mereu să fie decisiv pentru echipa sa, datorită execuţiilor surprinzătoare, iar după ce se va pune la punct cu pregătirea fizică, va redeveni unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1.

6. Joan Oriol
Rapid a avut o campanie de achizţii spectaculoasă şi a transferat mulţi jucători. Dintre aceştia, Joan Oriol poate fi una dintre cele mai reuşite achiziţii ale giuleştenilor.

La 28 de ani, mijlocaşul spaniol are o carieră impresionantă pentru un jucător adus în Liga 1. Trecut pe la Villareal, Oriol a mai jucat la Osasuna şi Blackpool, iar pentru Rapid poate fi jucătorul care să ajute la salvarea de la retrogradare.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  20 Februarie 2015, 17:30

...in Ro nu s vedete ...cel mult vedete in devenire ...

cronchicronc
cronchicronc  •  20 Februarie 2015, 17:08

Oricine in afara de autorul articolului,care e flamand de clickuri,ar fi facut un top mult mai bun,nu cu inadaptatii de tucudean si grozav

antreprenor
antreprenor  •  20 Februarie 2015, 16:39

vedeta de tucudean,suna interesant,dar cine e baiatul si cum a ajuns vedeta? sau poate e vedeta a la kapatos?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează