FOTBAL  »  Superliga  »  7 SCURTE

7 scurte » Cine face schimbările la FCSB? De ce tot promovează comunele din Ilfov? Ce facem cu gimnastica?

Articol de GSP - Publicat marti, 09 aprilie 2019 08:46

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

Cinci comentarii:

1. Gigi Becali a băgat ieri mâna în punga cu zerouri și, din neatenție, a scos prea multe. "Moruțan valorează 100.000.000 de euro, e jucător de campionate mari, e un geniu". Copilul, evident amețit de rollercoasterul evaluărilor, a intrat buimac prin minutul 20 și a fost scos la pauză. Tribunele erau cam goale, din bilete nu se adunase probabil o sumă suficientă pentru a expune mai mult timp o capodoperă cu jambiere.

2. Florinel Coman a scos un penalty, a dat un gol, a mai avut o bară și, practic, și-a curentat adversarii la fiecare atingere de minge în FCSB - Sepsi 2-0. Dar Teja nu poate încasa toate laudele pentru introducerea "șeptarului" la pauză. Nimeni nu mai știe, de fapt, ce schimbări vin de pe bancă și care aterizează din lojă. Iar când nu îți marchezi bine teritoriul, pierzi și aplauzele meritate

3. Ilfovul își face abonament la Liga 1. Am avut Otopeni și Brănești, acum avem Chiajna și Voluntari, se pregătesc Clinceni și Snagov. Privim cu teamă spre încă adormitele Bragadiru, Tunari, Ștefăneștii de Jos, Afumați sau Popești-Leordeni. Sigur, nu trebuie să facă nimeni culoar pentru U Cluj sau Petrolul doar de dragul tradiției, dar tare urâte sunt stadioanele goale pe care le propun comunele din jurul Bucureștiului. De unde să apară aici peste noapte zeci de mii de suporteri, ca la Hoffenheim sau Leganes?

4. Petrolul și-a făcut stadion cu 18 milioane de euro. Dinamo și-a fardat ruina cu 9 milioane! Atât s-a cheltuit, conform investigației din Gazeta de azi, pentru o tabelă de marcaj și o pistă de atletism. Culmea nerecunoștinței: suporterii o țin acum una și bună cu "vrem stadion fără pistă!".

5. Hagi își exersează flerul printr-o afinitate specială pentru cei care se trag din neam de sportivi. Șirul începe cu Ianis al lui și e lung de tot. Cojocaru, De Nooijer, Rivaldinho, Drăguș, Pitu, Bălașa, R. Marin, Băluță, Țucudean, Mitriță, Boli sau Căpușă, toți se trag din familii de fotbaliști. Ultimul intrat pe listă este George Ganea, care a dat ieri primele sale două goluri în Liga 1. Are doar 19 ani. "Ganezul" senior scosese capul la FC Brașov abia la 22 de ani.

Plus două recomandări:

1. Simon Zenke, transformat destul de repede dintr-o extremă pufoasă într-un punct fix al noului Dinamo, se plimbă agale prin Muzeul Satului și își povestește copilăria trăită într-o bază militară. Întreaga conversație relaxată cu nigerianul "câinilor" - aici.

2. O discuție cu antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastică pare un seminar de anul III la Facultatea de Medicină. Fiecare speranță de medalie e învelită într-un "dacă" dureros, pentru că fiecare sportivă din lotul de Europene are o fragilitate, o accidentare, un attach cu parafă de la medic. Și în toamnă se dau ultimele bilete pentru JO 2020. Ce șanse avem? Ne spune antrenorul în interviul de aici. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
sala_dalles
sala_dalles  •  09 Aprilie 2019, 09:34

Gimnastica am avut numai pe timpul nationalistilor cind veneam cu valiza doldora de medalii de la europene, mondiale si olimpiade, etc. Cultura la fel daca nu era sergiu nicolaescu ramineam cu 5 filme dupa 89 Tot atunci la nivel de cluburi de fotbal ajunsesem inainte Frantei. Acum avem mai multa mass media decit sport de calitate ! In rest avem bolborositori .

10156013562479806
Oprisan Niculae  •  09 Aprilie 2019, 09:11

"Sigur, nu trebuie să facă nimeni culoar pentru U Cluj sau Petrolul doar de dragul tradiției, dar tare urâte sunt stadioanele goale pe care le propun comunele din jurul Bucureștiului. De unde să apară aici peste noapte zeci de mii de suporteri, ca la Hoffenheim sau Leganes?".De acord cu ce spune gazetarul.Si atunci ce trebuie facut?Poate o lege care sa interzica promovarea echipelor din localitati cu mai putin de 100.000 locuitori.Asa poate promoveaza si echipele "DE TRADITIE"

Vezi toate comentariile (2)
Comentează