FOTBAL  »  Superliga  »  

7 scurte » Despre ce a pățit Dan Petrescu aseară, silicoanele din discursul FRF și pariurile imorale ale lui Becali

Articol de GSP - Publicat joi, 18 aprilie 2019 08:57

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

Cinci comentarii:

1. Fake news, glume proaste, răutăți: un bărbat din Cluj, care s-a recomandat a fi antrenor în Liga 1, a acuzat aseară stări de greață, vomă și dureri puternice de ochi. El a fost găsit de medici privind în goluri și murmurând încruntat „circ, circ, bătaie de joc, nu fotbal”. I s-a prescris să nu se mai uite la meciuri ca Manchester City - Tottenham 4-3.

2. La Federație e o vocație a bombasticului, se fac implanturi cu silicon în orice discurs, nimic nu e lăsat la voia naturalului. Iată cum a fost explicată schimbarea logo-ului FRF: „Am pus sub aceeași siglă valorile esențiale ale fotbalului românesc: credibilitate și onoare, performanță și progres, patriotism și implicare socială, parteneriat și susținere, pasiune și spectacol”. Alte injecții de propagandă în comunicat: „în ultimii 5 ani, FRF a transformat fotbalul românesc”, „creștere fără precedent”, „o dezvoltare istorică”. Opriți fotbalul, vreau să cobor!

3. Tot din capitolul „Megalomanie fără frâne”: jurnalistul Lucian Lipovan remarcă faptul că Răzvan Burleanu apare de 4-5 ori în vreo 50 de secunde ale unui clip video despre marile realizări ale FRF. Ca președinte, șef de comisie, om din popor și tăietor de panglici. Nimic nu se poate fără implicarea ubicuă a acestui mesager al reformei și garant al progresului. 

4. Poate Federația iese totuși din zona de confort și se apleacă serios asupra pariurilor lui Gigi Becali - detalii aici. Acoperirea cu „nu sunt în actele la FCSB, regulamentul nu mă atinge” e la fel de slabă ca logica unui hoț care lasă amprente peste tot, dar stă liniștit că are ciorapul tras pe față.

5. Căzuți în admirația minunii Ajax, am pornit comparațiile cu România, „la noi de ce nu se poate?”. Jurnalistul GSP Vlad Nedelea explică aici cum Ajaxul actual nu e inventat în laboratoarele din Amsterdam, ci a fost construit cu investiții de 120 de milioane € în transferuri.

Plus două recomandări:

1. Reacția sportului după incendiul devastator de la Notre Dame: panică, emoție, donații. Plus un infografic spectaculos făcut de New York Times - aici.

2. Așa arată palmele unei canotoare după 3 luni de cantonament. Interviul cu dubla campioană mondială Ionela Cozmiuc este în Gazeta de azi.

maini bataturi canotaj gsp

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
qwerty007
qwerty007  •  18 Aprilie 2019, 16:26

Misto articol,ce am ras la faza cu Dan Petrescu :... I s-a prescris să nu se mai uite la meciuri ca Man City-Tottenham :))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează