FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV A început „curățenia” la Universitatea Craiova! Inclusiv Dan Nistor e pe făraș!

Articol de - Publicat luni, 30 mai 2022 16:29 / Actualizat luni, 30 mai 2022 16:49

Dan Nistor a aterizat și el pe lista neagră, deși recent i-a fost prelungit contractul cu un an. După Marius Constantin și Mateiu, aflați la final de contract, Conte și Bic sunt la rându-le pe picior de plecare.

Odată asigurată prezența în Conference League, Universitatea a demarat campania pentru sezonul 2022/2023. Laurențiu Reghecampf a spus clar ce-și dorește pentru a ataca titlul cu șanse: „Jucători care să facă diferența în momente-cheie, fotbaliști cu experiență, care să țină meciul și echipa când este greu”. 

Iar președintele executiv Sorin Cârțu a pus punctul pe „i”: „Ca să începem să achiziționăm, trebuie să eliberăm mai întâi poziții în lot”. 

S-a extins lista neagră la Universitatea Craiova

Două locuri s-au eliberat. Fundașul central Marius Constantin, 37 de ani, și mijlocașul la închidere Alexandru Mateiu, 32 de ani, cel mai vechi om din efectivul lui Reghe, au ajuns la final de contract. 

Clubul le-a propus prelungirea înțelegerilor cu câte un an, însă cei doi sunt tentați să meargă la grupări unde au garantat locul în primul unsprezece. Pentru Mateiu, există încă din iarnă varianta Sepsi. 

Universitatea ia în calcul să încheie colaborarea și cu alți jucători ce n-au reușit să convingă. Gazeta a anunțat deja, în exclusivitate, câteva nume: Antoine Conte, Ovidiu Bic, Ionuț Vână și Mihai Căpățână. La care, din informațiile GSP.RO, mai nou s-a adăugat Dan Nistor! 

Deși, cu câteva luni în urmă, i s-a prelungit contractul până-n 2023, mijlocașul a dezamăgit crunt în play-off, nereușind să profite de niciuna dintre șansele oferite de Reghe pentru a reveni în primul unsprezece. 

Nu accesează opțiunea 

Problema Universității? Toți cei amintiți mai sus sunt sub contract, iar conducerea clubului trebuie să găsească soluții. Fie pentru rezilierea pe cale amiabilă a acordurilor, fie pentru a fi împrumutați. Cel mai ușor pare să fie cu Antoine Conte. Înțelegerea cu apărătorul francez e pe un sezon, cu opțiune pentru 2022/2023, iar oltenii au decis că n-o vor accesa. Motivația: Conte e prea fragil. De altfel, în 2021/2022 a stat mai mult la infirmerie decât pe teren, cu diverse probleme de sănătate. 

Ovidiu Bic, spre Chindia

 Un alt jucător de care juveții s-ar putea despărți relativ repede este Ovidiu Bic. Potrivit unor surse ale Gazetei, pentru mijlocașul defensiv există interes dinspre Chindia, care și-a asigurat rămânerea în Liga 1, dar are nevoie ca de aer de jucători cu experiență, pentru a evita o nouă stagiune cu emoții. 

7,5 milioane de euroeste bugetul Universității Craiova pentru sezonul 2022/2023

Antrenorul Emil Săndoi, fost mare jucător al Craiovei, l-ar primi cu brațele deschise, mai ales că Bic a mai evoluat lângă Turnul Chindiei, în 2019/2020, tot sub formă de împrumut, de la Universitatea. 

Ce priorități are Universitatea Craiova

În paralel cu „lista neagră”, Reghe, președintele Sorin Cârțu și directorul sportiv Marian Copilu au alcătuit și o listă cu prioritățile pe partea de achiziții. Urgențele înseamnă un apărător central și un mijlocaș de bandă stânga. 

De asemenea, nu este exclusă aducerea unui „închizător”. Condiția? Așa cum a precizat și antrenorul, „trebuie să fie titulari, oameni care pot crește valoarea jocului nostru imediat”.

Citește și alte articole despre Liga 1:

Fostul antrenor din Liga 1 analizează lotul lui U Cluj: „E nevoie de investiții serioase” + Sfat pentru Lincar: „Fii mai «alunecos»!”

ANALIZĂ GSP FCSB, campioana InStat » Concluziile după finalul de sezon: cum arată cel mai bun „11” + Doi roș-albaștri au avut cel mai bun index

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
kuba_
kuba_  •  30 Mai 2022, 20:09
Postat de legio.sud pe 30 Mai 2022, 18:33

Tristețe , ia un ceai cu lămâie .

Schimba maneaua clonache!

danut.petnaise
danut.petnaise  •  30 Mai 2022, 19:25

Gsp-ule! Păi câți oameni de banda stângă îți trebuie? Îi ai pe Ivan, Bairam și îi poți folosi pe Bancu, Gustavo, Vătăjelu și copilul de la Botoșani( îmi scapă numele), toți stângaci. De unde le scoți?

legio.sud
legio.sud  •  30 Mai 2022, 18:33
Postat de kuba_ pe 30 Mai 2022, 18:27

Ce zici multi cont? Esti de srviciu cu templat-urile Cofetarului? :))))))

Tristețe , ia un ceai cu lămâie .

Vezi toate comentariile (19)
Comentează