FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Fostul antrenor din Liga 1 analizează lotul lui U Cluj: „E nevoie de investiții serioase” + Sfat pentru Lincar: „Fii mai «alunecos»!”

U Cluj a revenit în Liga 1 // foto: Cristi Preda - GSP +30   FOTO
U Cluj a revenit în Liga 1 // foto: Cristi Preda - GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 30 mai 2022 09:45 / Actualizat luni, 30 mai 2022 10:37

Marin Barbu (63 de ani), fost fotbalist și antrenor, crede că U Cluj are nevoie de întăriri serioase la nivelul lotului pentru a rezista în Liga 1.

Duminică seara, după 1-1 în returul barajului cu Dinamo (3-1 la general), U Cluj a promovat în Liga 1. Ardelenii au revenit astfel în primul eșalon după 7 ani de pribegie.

Deși lotul Universității cuprinde jucători experimentați la nivelul primei ligi, precum Paul Pîrvulescu, Roberto Romeo, Ioan Filip, Romario Pires și Ely Fernandes, „Magiun” Barbu consideră că formația pregătită de Erik Lincar are nevoie de întăriri pentru a rezista în Liga 1.

Fostul șef al lui Dinamo, derapaj după ce echipa a retrogradat: „Eșanu, un dement de portar. A dus echipa în această situație”
DINAMO - U CLUJ 1-1 (1-3 LA GENERAL)
Fostul șef al lui Dinamo, derapaj după ce echipa a retrogradat: „Eșanu, un dement de portar. A dus echipa în această situație”

Marin Barbu, despre U Cluj: „Echipa are nevoie de investiții serioase pentru a rămâne în Liga 1”

„Îl cunosc foarte bine pe Lincar. E un antrenor tânăr, cu calități, a mai scăpat de ghinion. A ratat alte două promovări cu mare ghinion.

Clujul a avut câteva meciuri foarte dezamăgitoare. Dacă vrea să facă o figură bună în Liga 1, cel puțin să rămână în Liga 1, va trebui să facă investiții serioase. Echipa are nevoie de cel puțin 5-6 jucători valoroși în acel lot.

Dacă va rămâne Lincar, spun că este capabil să facă un lot competitiv. Depinde de cât vor investi oamenii de la Cluj. Dacă vor rămâne cu această echipă, e greu”, a opinat Marin Barbu la GSP Live. 

Lincar e un băiat foarte corect, dar asta nu este tocmai OK la fotbal. Trebuie să fii un pic «alunecos» pentru a rezolva multe probleme, uns cu toate alifiile. Să vrei să mergi drept, așa cum dorește Lincar, nu se potrivește în România.

Lincar este bine pregătit profesional. Corectitudinea sa vizavi de jucători este foarte importantă.

- Marin Barbu

Mai multe știri din Liga 1: 

FCSB, campioana InStat » Concluziile după finalul de sezon: cum arată cel mai bun „11” + Doi roș-albaștri au avut cel mai bun index

Gnohere nu a uitat de Dinamo » Mesajul postat după ce „câinii” au retrogradat

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
icostin66
icostin66  •  30 Mai 2022, 14:48

Nu credeam ca voi duce vreodata dorul lui Walter... Dar atunci omul a investit, a facut o echipa performanta cum nu a mai avut ''U'' de decenii, aflandu-se in prima parte a clasamentului. Fara bani nu poti face nimic...

popescudzn
popescudzn  •  30 Mai 2022, 11:33

Aberatii. Le trebuie 3, 4 jucatori dar nu au lot mai slab ca al Chindiei, Mioveni si Hermanstadt

Vezi toate comentariile (2)
Comentează