FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Regula draconică impusă de FCSB » Pleci, plătești sute de mii de lei!

Copiii sunt atrași de brandul FCSB, pe ei îi interesează mai puțin calculele financiare
Copiii sunt atrași de brandul FCSB, pe ei îi interesează mai puțin calculele financiare

Articol de , - Publicat miercuri, 02 februarie 2022 07:30 / Actualizat miercuri, 02 februarie 2022 11:14

Cine e foarte talentat joacă gratuit la FCSB. Teoretic, gratuit! Practic, plătește totul dacă nu respectă regulile clubului. Costurile sunt chiar mari, ele includ masa, antrenamentele, închirierea terenurilor.

FCSB are una dintre cele mai bune școli de tineret din România și, ca să nu consume banii proprii, a înființat niște burse de merit, oportunități create pentru fotbaliștii cei mai talentați.

Cine nu rămâne în club plătește retroactiv toți banii pe care clubul i-a consumat cu dezvoltarea lui. Antrenamentele, organizarea meciurilor, mesele, totul este calculat în contractul pe care trebuie să-l semneze fiecare copil pe care FCSB îl consideră de top, cu potențialul să devină un fotbalist bun.

„Amenzile” li se aplică doar juniorilor care vor să plece de la FCSB către alte formații sau celor care hotărăsc brusc să se lase de fotbal.

„Aroganță” marca FCSB: „Atalanta n-are bani pentru Tavi Popescu și Ianis Stoica”
FCSB
„Aroganță” marca FCSB: „Atalanta n-are bani pentru Tavi Popescu și Ianis Stoica”

La Academia lui Gică Hagi e la fel

Condiția aceasta face ca roș-albaștrii să atragă mai greu copiii talentați, ai căror părinți se sperie de contractul pe care trebuie să-l semneze. Un junior care pleacă de la FCSB trebuie să restituie sute de mii de lei. Un contract asemănător folosește Hagi la Farul, unde copiii care pleacă trebuie, de asemenea, să restituie banii investiți cu formarea lor.

Clauza este impusă fiindcă juniorii cu vârste mici nu semnează contracte, deci ei ar putea să schimbe cluburile ușor, fără sume de transferuri. FCSB se asigură astfel că un tânăr care vrea să plece achită masa, transportul, medicamentele, salariile antrenorilor și ale altor conducători, cazarea.

Sumele sunt mari, sute și mii de lei lunar! Cine nu-și asumă să joace pe termen lung în clubul lui Becali riscă să rămână dator.

Cât costă să joci la FCSB

ServiciiSuma de achitat anual (în lei)
Participare în competiții (FRF, AMFB)500
Participare în competiții (turnee finale FRF)1.500
Analize medicale (obligatorii pentru participarea în competiții)400
Medicație generală1.000
Kit echipament sportiv2.000
Transport competiții100
Salarii și prime staff tehnic3.500
Salarii și prime staff administrativ3.500
Salarii și prime staff medical1.000
Cheltuieli privind închirierea terenurilor4.500
Cazare în hotelul Arcom2.400
Masa zilnică*1.400
Transport școlar*250
Alte analize, investigații medicale800
Cantonament de pregătire sportivă4.500
Turnee interne sau internaționale2.500

* Sumele privind masa și transportul sunt lunare.

Cel mai bun a costat 200.000 €

Becali a investit în centrul de tineret, dar fotbalistul cel mai bun apărut din club, Octavian Popescu, a fost cumpărat cu 200.000 de euro. Popescu a fost adus în urmă cu doi ani, el nu a crescut la FCSB, a venit de la Regal Sport, un mic club de juniori din București. Popescu are 19 ani și este evaluat acum la zeci de milioane de euro. 

„Dacă îmi oferă cineva 30 de milioane de euro, simt că mi-l fură, e prea bun ca să plece pentru suma aceasta!”, crede Becali. Octavian a marcat în ultimele două etape, la 3-3 cu CFR Cluj și la 3-0 cu Dinamo.

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Regula U21 are un rege! Cifrele arată că jucătorul de la FCSB e cel mai bun din Liga 1

Florin Tănase, apărat după ce a fost scos la pauză în meciul cu Dinamo: „Îi numărăm pe degete meciurile slabe”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
989442144408098
Suciu Mihai  •  03 Februarie 2022, 07:19
Postat de vandnamol pe 02 Februarie 2022, 13:22

Ideea ta cu scoala n-ar fi rea daca scoala romaneasca ar fi buna de ceva. Si sper ca nu delirezi daca ai ajuns sa compari statul cu o societate privata. Calmati-va ca nu e inventata la noi apa calda cu taxe de plecare, la masia crezi ca nu procedeaza similar?

nu ***. Totusi statul are capacitatea sa afecteze prin legislativ, societatile private iar din cate tin minte prin Spania cluburile primesc o parte din buget din impozitele firmelor. Nu cred de asemenea ca un club din Romania ramanea in picioare daca avea datoriile echivalente ale Barcelonei si nici nu cred ca la noi funcționeaza la infinit cluburile cu datorii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cornelconasu
cornelconasu  •  02 Februarie 2022, 16:41

Dar de luat vor să ia cu japca pe nimic machedonii !

vandnamol
vandnamol  •  02 Februarie 2022, 13:22
Postat de Suciu Mihai pe 02 Februarie 2022, 09:44

Fix de aici incep toate problemele fotbalului romanesc. Junioratul e ca o perioada de ucenie unde te formezi si inveti. E ca si mersul la scoala. Nu prea poti produce mai nimic cat esti elev dar statul investeste in tine teoretic sa te faca un om productiv mai incolo in economie. Faza e ca statul nu iti da in cap decat salarial daca tu doar te multumesti cu 10 clase si esti multumit cu un job de necalificat. In cazul cluburilor insa, nu doar ca iti da in cap dar te baga in datorii mai tare ca un credit imobiliar. Si tocmai aici e problema. Okay sunt de accord ca nu toti o sa iasa fotbalisti dar macar iti maresti baza de selectie si nu bagi parintii in panica daca se lasa copilul de sport si vrea sa faca altceva. In loc sa arunce milioane de euro in cluburi sa plateasca seniori, primariile de la noi ar trebui sa ajute cluburile cu bugete consistente la juniori si baze de pregatire. Banii aia la fel ar trebui dati pe niste critetii, si costurile controlate si corelate cu pretul echipamentelor din piata. In acest fel cred ca stimulezi si populatia sa faca miscare si implici activ comunitatea in fenomen. As da si burse de merit, dar as conditiona chestia asta de studii. Eu unul cel putin nu as da bani cuiva care e lemn la scoala si nu are nici macar 10 clase doar pentru stie sa dea cu piciorul in minge. Fotbalul de la noi e condus in mare parte de personaje paralele cu scoala si din pacate acest lucru se vede de la o posta.

Ideea ta cu scoala n-ar fi rea daca scoala romaneasca ar fi buna de ceva. Si sper ca nu delirezi daca ai ajuns sa compari statul cu o societate privata. Calmati-va ca nu e inventata la noi apa calda cu taxe de plecare, la masia crezi ca nu procedeaza similar?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează