FOTBAL  »  Superliga  »  CLINCENI - CS MIOVENI

VIDEO + FOTO A fost sau n-a fost? » „Moment Zuluf” la deschiderea scorului în Clinceni - Mioveni: „centralul” s-a luat după „asistent”

Adrian Scarlatache (35 de ani), fundașul central al celor de la CS Mioveni, a deschis scorul în meciul cu Academica Clinceni din etapa #6 a play-out-ului
Adrian Scarlatache (35 de ani), fundașul central al celor de la CS Mioveni, a deschis scorul în meciul cu Academica Clinceni din etapa #6 a play-out-ului

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 18:45 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 19:33

Adrian Scarlatache (35 de ani), fundașul central al celor de la CS Mioveni, a deschis scorul în meciul cu Academica Clinceni din etapa #6 a play-out-ului. Decizia de a valida golul i-a aparținut arbitrului asistent Vlad Bârleanu. Reluările nu au lămurit faza: nu e limpede dacă balonul a depășit sau nu cu întreaga circumferință linia porții.

În minutul 28, Ionuț Rădescu a executat o lovitură de la colțul terenului pe fruntea lui Scarlatache. De lângă Gogov, stoperul lui Pelici a reluat în bară, apoi mingea a ricoșat spre centrul porții. Balonul a fost respins de căpitanul Academicii, Tsvetkov, de pe linia porții. 

„Asistentul” de pe acea parte, Vlad Bârleanu, a considerat că Tsvetkov a degajat mingea din spatele liniei porții, iar golul a fost validat, „centralul” Viorel Flueran mergând pe mâna tușierului.

Reluările televiziunilor nu lămuresc faza (foto). Decizia lui Bîrleanu e susținută de poziția picioarelor lui Tsvetkov, în momentul în care degajează din gura porții: cel de sprijin, stângul, era pe linie, iar dreptul, cu care a respins, se află mai aproape de plasă. 

S-a bazat doar pe instinct?

Interesantă este și poziționarea lui Bârleanu. Mascat inițial de cel care a executat cornerul, Rădescu, asistentul face ulterior câțiva pași în stânga și e surprins de fază intrat în teren, nu pe linie. Iar în momentul în care Tsvetkov respinge mingea, Bârleanu e mascat de un alt jucător al Clinceniului, Rufati, aflat la prima bară.

A fost sau n-a fost?  » „Moment Zuluf” la deschiderea scorului în Clinceni - Mioveni: „centralul” s-a luat după „asistent”

În acest caz, goal-line technology e singura metodă care stabilește sigur dacă balonul a depășit sau nu cu întreaga suprafață linia porții. Tehnologia este implementată deja în cele mai tari competiții din lume, printre care Premier League, Campionatul Mondial, Champions League, Bundesliga sau Ligue 1, nu și în Liga 1.

VIDEO. Faza confuză din Clinceni - Mioveni aduce aminte de declarațiile antologice de la un alt meci al argeșenilor :)

Golul neclar al lui Scarlatache aduce aminte de o declarație antologică făcută în 2012 de Nicolae Zuluf, pe-atunci jucător al Mioveniului.

Într-un meci Astra - CS Mioveni 3-1 din martie 2012, Bogdan Pătrașcu, fotbalistul Astrei, a rupt plasa, la propriu, cu un voleu de la 20 de metri. Gazdele s-au bucurat, spre uimirea lui Nicolae Zuluf, jucătorul argeșenilor, care nu și-a dat seama dacă arbitrul Horaţiu Feşnic, aflat la prima sa partidă în Liga 1, a validat reușita formației antrenate la vremea respectivă de Antonio Conceicao.

A fost un gol superb, chiar mi-a plăcut. Dar, din păcate, eu din câte am văzut, n-a fost. Acum nu știu. Deci a fost un gol frumos în final, pentru că a validat golul. Dar în schimb n-am văzut, nici n-am fost pe fază să văd, dar în prima fază am văzut foarte frumos, un gol superb. Ce să zic?”, a spus Zuluf.

La mulți ani, Nicolae Zuluf, 31 de ani!

La mulți ani, Nicolae Zuluf, 31 de ani! ;) 1. Când era la Dinamo, a înghițit supozitorul prescris de doctor, pentru că nu știa cum se administrează. 2. Și-a cumpărat un spray paralizant și a făcut o probă dând pe picioarele unui prieten, ca să arate că „îi paralizează picioarele”. 3. Într-un cantonament din Antalya, și-a cumpărat pește și l-a băgat sub pat, într-o cameră în care era foarte cald. La întoarcerea de la antrenament ... eh, să spunem doar că a trebuit să deschidă ferestrele. BONUS: o declarație interesantă - „A fost un gol superb sau, nu știu, a fost?”

Posted by Gazeta Sporturilor - GSP on Wednesday, April 3, 2019

O întâmplare amuzantă din cariera mea e legată de celebra fază a lui Zuluf dintr-un meci cu Astra: «A fost sau nu gol». Eu m-am bucurat, am sărit în sus, după reușita lui Pătrașcu. Zuluf s-a uitat la mine: «Boss, dar de ce te bucuri?». Eu îi răspund: «Boss, uită-te la tabelă!», «Păi, ce să văd? E mare!». Mi-a rămas întipărit în minte
Ștefan Bărboianu, la GSP Live

Mai multe știri de actualitate:

Federația Internațională de Istorie și Statistică: „Iată cel mai tare «11» al României din istorie!”

David Miculescu a semnat și rămâne în Liga 1! » Contract pe doi ani: „Obiectivul este să marchez cel puțin 15 goluri”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
reteleanu
reteleanu  •  22 Aprilie 2022, 19:27

zuluf e celebru si pentru multe altele. mr. bean ar putea face vreo 2 filme cu intamplari de ale lui.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează