FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI

UPDATE Continuă telenovela de la Clinceni: suma cu trei zerouri cerută de Ionuț Chirilă pentru a pleca de la echipă + drept la replică al tehnicianului

Ionuț Chirilă ține de contractul cu Academica Clinceni +27   FOTO
Ionuț Chirilă ține de contractul cu Academica Clinceni

Articol de , - Publicat luni, 06 decembrie 2021 07:30 / Actualizat luni, 06 decembrie 2021 12:35

Conducerea celor de Academica Clinceni a tot încercat să-l convingă pe Ionuț Chirilă să plece, el ține cu dinții de contractul valabil până în iunie 2023. 

Cea mai slabă echipă din campionat a încercat să intre în insolvență și nu a reușit, a vrut să-l angajeze pe Stoican ca antrenor principal și nu a putut. 

Tudor Chirilă sare în apărarea fratelui » A făcut o captură de pe ecranul TV și a ripostat
CLINCENI - Dinamo 1-0
Tudor Chirilă sare în apărarea fratelui » A făcut o captură de pe ecranul TV și a ripostat

La Clinceni continuă evenimentele „de serial”, așa cum le-a descris Gardoș după meciul câștigat cu Dinamo, 1-0, prima victorie a ilfovenilor în sezonul acesta. 

Conducerea apucase să negocieze cu Flavius Stoican înaintea jocului cu „câinii”. Fostul internațional acceptase oferta, el și secundul Bobi Verdeș aveau să preia conducerea echipei. Doar că scenariul a devenit complicat când Ionuț Chirilă a refuzat să rupă contractul cu clubul. 

Primarul Budeanu și conducerea executivă au încercat să-l convingă pe Chirilă cu achitarea unor salarii compensatorii. Antrenorul a refuzat, el insistă să-i fie respectat contractul, unul valabil până în iunie 2023.

Ionuț e plătit cu 7.000 de euro lunar, deci ar mai avea de încasat de la Clinceni 130.000 de euro, un drept pe care i-l garantează contractul. Potrivit unor surse, el ar fi primit deja inclusiv salariul pentru luna decembrie, deși a rezistat în funcție numai două luni și un pic.

Ionuț Chirilă poate veni la antrenamente

Echipa l-a avut pe bancă, la victoria cu Dinamo, 1-0 pe John Ene, antrenorul de portari, și el rămâne la conducere deocamdată. Oficialii de la Clinceni i-au propus lui Stoican să semneze un contract ca director tehnic și să antreneze echipa din funcția aceea.

+23 FOTO

Flavius a răspuns că așteaptă rezolvarea „cazului Chirilă” înainte să preia postul. Ionuț a fost la antrenament înaintea partidei cu Dinamo și nu a putut să intre în baza de pregătire. A revenit însoțit de patru bodyguarzi. 

„I-am spus că nu are nevoie de ei, că nu ne batem, suntem oameni decenți, trebuie să găsim o rezolvare”, a comentat primarul Budeanu după ce s-a trezit cu antrenorul însoțit de gardieni. 

Câtă vreme contractul lui nu e reziliat, Chirilă poate și este chiar obligat de contract să meargă la antrenament, să schimbe programul de pregătire după cum vrea el. Acestea sunt motivele pentru care Stoican nu îndrăznește să accepte oferta și să intre și el în jocurile de la Clinceni

Chirilă nu are cum să ia de la noi toți banii din contract, că ne bagă în faliment! Clubul are oricum probleme financiare mari. Chiar dacă retrogradăm, trebuie să păstrăm echipa fiindcă va fi modernizat stadionul, o să avem condiții mai bune.

- Adrian Budeanu, primar Clinceni

„Organizați-vă singuri!”

Primarul Budeanu și președintele Iulian Stoica nu au de gând să-i mai permită lui Chirilă să conducă echipa. În afara rezultatelor dezastruoase, ei sunt dezamăgiți și de metodele antrenorului, despre care le-au povestit jucătorii. 

Se ajunsese în situația ca fotbaliștii să-l întrebe pe Chirilă înaintea partidelor „la fazele fixe ce facem?”, fiindcă nu antrenaseră nicio strategie pentru marcaj. „Vă organizați și voi singuri”, le-a răspuns antrenorul.

„Nu se putea trezi” 

La aproape 56 de ani, Ionuț Chirilă are numai 59 de meciuri ca antrenor principal în 16 ani de când a apărut în prima ligă. Înainte să ajungă la Clinceni, el nu mai fusese angajat 4 ani, de la mandatul pe care îl avusese la ASA Târgu Mureș. 

Acolo a fost demis după doar 3 meciuri din cauza relației proaste pe care o avea cu lotul, jucătorii îl filmau pe ascuns în timpul ședințelor

Viorel Ferfelea, fostul mijlocaș de la Sportul și de la Craiova, a râs de antrenor după demiterea lui: „Chirilă mi-a atras atenția din prima zi cu un ghiul imens. Credeam că are vreo poțiune magică în el și tot aveam impresia că jucăm cu toții în ultima parte din «Hobbitul». 

Timp de trei săptămâni l-am văzut îmbrăcat cu aceleași haine. A tras de o geacă Armani de i-au sărit nasturii. Dar nu vestimentația e problema lui, mai rău e că nu se poate trezi la antrenamente. Îl ridicau secunzii din pat și întârzia chiar și așa”. 

Drept la replică Ionuț Chirilă: „Nu am primit niciun ban de când am semnat”

Nu am primit niciun ban de când am semnat contractul și până azi din drepturile salariale stipulate în contract. Dimpotrivă, am ajutt clubul cu bani datorită unor prieteni. Am specificat aceste lucruri pentru informarea corectă și exactă a opiniei publice, care este sătulă, probabil, de «informațiile pe surse» menite să discrediteze un om. Vă mulțumesc!”, a transmis tehnicianul de 56 de ani.

VIDEO Sabin Ilie, după prima victoria a celor de la Clinceni în acest sezon: „Trebuie să schimbăm lucrurile”

Citește și alte știri de actualitate: 

Rednic, uite cine te-a bătut! » „Fără indicații tactice. Ați văzut ce simplu e?”

VIDEO+FOTO Mai rău NU există! Dinamo pierde și cu Clinceni, „lanterna roșie” fără antrenor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  08 Decembrie 2021, 21:35

Unul de tot Rasul! La fel ca si frate-su!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

aurelianionut
aurelianionut  •  08 Decembrie 2021, 12:29

Dar cum stau ăștia in liga 1 daca nu au bani?pentru figurație?..De ce sunt lăsați?..A,da,niste șmecheri cerșesc drepturi tv...Chirilă e cum e...dar are dreptul la acei bani daca ăștia îl aruncă afara.Si ce mare chestie daca dispare echipa asta care e degeaba?Chirilă,nu te lasa ..ăștia se plang de lipsa performantelor...dar Clinceni nu are cum să facă performanță..e imposibil.

magic4ever
magic4ever  •  06 Decembrie 2021, 17:35

Daca nu aveti sa ii dati toti banii lui Chirila nu il dati afara si respectati contractul,a fost greseala voastra...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează