FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI

Ionuț Chirilă și-a schițat planul de salvare a Clinceniului: „Tacticizare dusă la paroxism”

Ionuț Chirilă, antrenorul de la Academica Clinceni
Ionuț Chirilă, antrenorul de la Academica Clinceni

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 octombrie 2021 11:24 / Actualizat duminica, 10 octombrie 2021 11:40

Ionuț Chirilă (55 de ani), antrenorul de la Academica Clinceni, a anunțat ce plan are pentru a salva echipa ilfoveană de la retrogradare.

La o zi după prima victorie pe care a obținut-o ca antrenor al Academicii Clinceni, 3-2 într-un meci amical cu FCU Craiova, Chirilă a dezvăluit ce plănuiește la echipa din Ilfov. El speră să urce în clasamentul Ligii 1 printr-o organizare impecabilă a jocului și „tacticizare dusă la paroxism”.

Ionuț Chirilă: „Vreau tacticizare dusă la paroxism la Academica Clinceni”

„Vreau să construim jocul. Suntem o echipă mică, putem face rezultate împotriva unor echipe cu valori individuale net superioare prin o organizare a jocului, cu tacticizare dusă la paroxism. Când joci împotriva unor echipe în care un singur jucător are salariu întregii mele echipe, asta trebuie făcut. 

Doar așa poți echilibra diferența de valoare individuală față de echipe precum CFR, Craiova, FCSB, singurele din România cu stabilitate financiară. Este o muncă îngrozitor de grea, am luat o echipă cu două puncte după nouă etape și nu am avut posibilitatea de a face vreun transfer.

Trebuie să ridici nivelul valoric al jucătorilor pe care îi ai la dispoziție. Am mare încredere în jucătorii mei, având în vedere creșterea vădită a jocului de la meciul cu FCSB la cel cu Botoșani, apoi la amicalul de ieri. Important este să creștem ca joc, să ne construim frumos”, a spus Chirilă la emisiunea „DigiSport Matinal”.

Ionuț Chirilă a pierdut primele două meciuri pe care le-a avut ca antrenor al Academicii, 1-2 în Cupa României cu FC Buzău (la finalul prelungirilor) și 2-3 cu FCSB. În ultima etapă de campionat, Clinceni a remizat cu FC Botoșani, scor 1-1. După 11 etape, ilfovenii sunt ultimii în Liga 1, cu doar 3 puncte și 9 goluri marcate. Pe deasupra, au al doilea cel mai mare număr de goluri încasate, 23, 3 sub Dinamo.

VIDEO. Marius Croitoru i-a întrerupt conferința lui Ionuț Chirilă: „Profesore, vreau să te felicit!”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Șumudică, dezvăluiri șocante despre perioada CFR: „Mi-era frică să nu mă ia la trosneală!”

George Țucudean o ajută din nou pe Dinamo » DDB dezvăluie gestul făcut de fostul atacant

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
fcsb_echipa_fara_identitate
fcsb_echipa_fara_identitate  •  10 Octombrie 2021, 13:18

Vorbiți de Chirilă și toți îl luați la bășcălie dar nimeni nu vorbește de antrenori precum Teja, Ionuț Badea care îi căra gențile lui Daum sau Stoican, care pe unde au fost au făcut *** praf. Teja ăla cred că a preluat toate echipele posibile și e vai mama lui!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

a...
a...  •  10 Octombrie 2021, 13:08

se rasuceste in mormant maestrul Ioan Chirila daca isi vede fii, unul mai ciudat ca altul, e greu sa gasesti epitete eufemistice care sa-i descrie pe cei doi, Ionut are o privire de omulet tare vesel. le da Universitatea Craiova de 5 sau 6 goluri in sus.

legio.sud
legio.sud  •  10 Octombrie 2021, 12:57

Chirila asta crede ca joaca intr-un film cu Robert de Niro , a citit scenariul prea mult și are creierul îmbâcsit , pai cine vrea el sa cada : Dinamo ? Pai Dinamo este echipa sistemului a uitat ? Singurele in lupta dreapta sunt : Clinceni , fcu , mioveni

Vezi toate comentariile (6)
Comentează