FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA - RAPID 2-3

Ionuț Chirilă acuză arbitrajul după eșecul cu Rapid: „Greșeli impardonabile! Ce s-a întâmplat azi întrece orice măsură”

Ionuț Chirilă +16   FOTO
Ionuț Chirilă

Articol de GSP - Publicat luni, 08 noiembrie 2021 22:57 / Actualizat luni, 08 noiembrie 2021 23:42

Rapid a învins-o pe Academica Clinceni, scor 3-2, în epilogul rundei #15 din Liga 1. La finalul partidei, antrenorul ilfovenilor, Ionuț Chirilă, a criticat dur arbitrajul lui Robert Avram.

Tot ce trebuie să știi despre Liga 1

Tehnicianul Academicii acuză faza primului gol al Rapidului, la care Ureche apărase inițial penalty-ul lui Bălan, dar lovitura a fost repetată pentru că portarul ilfovenilor nu a avut un picior pe linia porții și faza intrării dure a lui Claudiu Belu asupra lui Omoh, la care Chirilă a cerut cartonaș roșu pentru fundașul Rapidului.

„Un meci frumos, cu goluri multe. Nu am ajuns la consistența de joc la care să jucăm și împotriva arbitrajului. Nu comentez de obicei arbitrajul, le interzic jucătorilor mei să comenteze, dar ce s-a întâmplat azi întrece orice măsură. Ureche are piciorul pe linie la penalty-ul repetat, la Belu este cartonaș roșu, de o gravitate imensă. 

Fault scandalos în Academica Clinceni - Rapid! Trebuia „roșu”?
CLINCENI - RAPID
Fault scandalos în Academica Clinceni - Rapid! Trebuia „roșu”?

Și vine golul 3 apoi. Nu mai vorbesc de faultul lui Pârvulescu care începe mult înaintea careului. Nu vreau să fac acuzații, dar nu am ajuns la nivelul la care să jucăm împotriva unei echipe bune, dar și împotriva unei maniere de arbitraj care ne-a frânt aripile foarte serios. Nu știu dacă e tendențios. Greșeli impardonabile! Te dă înapoi acest lucru. 

Una peste alta a fost un meci bun, am jucat de la egal la egal cu Rapid, o echipă care cu siguranță are șanse de play-off. Un meci pe care l-am pierdut, dar la fel de bine puteam să-l câștigăm sau să-l terminăm la egalitate. 

Fără cele două greșeli impardonabile în care se repetă penalty-ul și faultul grosolan la Omoh, din care nu vine penalty-ul, după, aveam cel puțin un rezultat de egalitate”, a declarat Ionuț Chirilă la flash-interviu.

Cascini: „Trebuie să fie roșu în repriza a doua”

Clinceni - Rapid 2-3 » SHOW în ultimul meci al turului

Adrian Bălan a irosit prima șansă a partidei în minutul 9, cu un șut pe lângă din întoarcere. Apoi, ilfovenii au fost mult mai periculoși. Cascini a dat tonul cu o „foarfecă” ratată (13), iar Omoh l-a ridiculizat pe Săpunaru, dar a fost blocat la timp de Moldovan (31). 

Forța de pătrundere a lui Omoh a făcut diferența până la urmă. L-a driblat pe portarul giuleștenilor, iar acesta l-a faultat clar în careu. Moldovan a parat penalty-ul executat de Moulin, numai că Ventura a urmărit balonul și a deschis scorul în „Ștefan cel Mare” (31). 1-0 la pauză pentru Academica. 

+12 FOTO

Rapid, 3 goluri în repriza a doua

Rapidul a început excelent partea a doua. Alex Ioniță, introdus la pauză și accidentat spre finalul meciului, obține un penalty, ratat ulterior de Adrian Bălan. Numai că lovitura de pedeapsă se repetă, întrucât portarul Ureche nu a avut niciun picior pe linia porții în momentul execuției. „Nouarul” alb-vișiniilor nu mai iartă a doua oară (52). 

Academica n-a cedat și a preluat din nou conducerea după o gafă enormă în defensivă lui Iosif. Horațiu Moldovan, goalkeeperul Rapidului, a ieșit fără niciun temei dintre buturi, Săpunaru l-a scăpat din vedere pe Cascini, iar argentinianul a profitat de lipsa de comunicare dintre cei doi rapidiști: l-a depășit pe Săpun, l-a driblat pe Moldovan și a marcat cu poarta goală (55). 

Rapidul a egalat din nou, tot dintr-un penalty, de această dată rezultat dintr-un duel Pîrvulescu-Belu. Adrian Bălan a transformat fără emoții acum (60). 

Scorul final avea să fie stabilit de Dandea, titular în locul suspendatului Dragoș Grigore (85).

Video Bautista Cascini, declarații la finalul meciului cu Rapid: „Trebuie să fie roșu în repriza a doua”

Citește alte știri din Liga 1:

Gafă uriașă în apărarea Rapidului! Doi titulari ai giuleștenilor s-au făcut de râs

Mircea Rednic, criticat dur după ce l-a titularizat pe Sorescu împotriva lui CFR: „Nu avea ce să caute în teren. Total nepregătit!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
gido
gido  •  09 Noiembrie 2021, 10:33

mare chirila asta!!! in acelasi numar de meciuri, gazul cu poenaru 11 p, chirila cu clinceni 2 p ...

dora
dora  •  09 Noiembrie 2021, 09:36
Postat de Ilie Golombioschi pe 09 Noiembrie 2021, 09:16

Domnule Ionut Chirila aveti dreptate, continuativa parcursul, avansul echipei e cert, va urez succes.

Adevarul este, fara pic de ironie, ca echipa a inceput sa ”miste”, in ultimele meciuri. Aseara, in prima repriza, a fost clar peste Rapid. Probabil ca, daca ”mister” prelua echipa in vara si aducea cativa jucatori de valoare, nu se aflau in actuala situatie !

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  09 Noiembrie 2021, 09:16

Domnule Ionut Chirila aveti dreptate, continuativa parcursul, avansul echipei e cert, va urez succes.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează