FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI

Academica Clinceni și Chindia Târgoviște, echipele cu cele mai mici salarii din Liga 1: „La noi, salariile sunt făcute pentru a fi plătite la timp”

Articol de GSP - Publicat luni, 04 noiembrie 2019 14:11

Ilie Poenaru (42 de ani), antrenorul echipei Academica Clinceni, a dat din casă vorbind despre salariile lunare pe care elevii săi le încasează.  

Gheorghe Hagi (54 de ani) spunea că la Viitorul cel mai mare salariu este de 5.000 de euro la care se adaugă bonusurile de performanță. La Academica Clinceni, jucătorii nici nu visează la acea sumă.  Totuși, Poenaru a ținut să evidențieze faptul că echipa sa are în componență foarte mulți jucători tineri. 

„Nu știu ce buget avem. Sunt calculele conducerii, cu drepturile din televiziune și cu ce au mai fost. Nu avem niște salarii mari, suntem sub Hagi. Nu ajunge niciun salariu la 5.000 de euro în momentul de față. E posibil ca acum în iarnă prin anumite sponsorizări să ridicăm puțin plafonul salarial, pentru că mai avem nevoie de întărirea lotului ca să evităm retrogadarea. 

În momentul de față stăm destul de rău și numeric. În meciul de la Cluj am avut pe bancă 4 copii sub 21 de ani și al cincilea, Octav Vîlceanu, 22 de ani și el. Deci cu cinci copii pe bancă să mergi să te bați cu Clujul, spune mult”, a spus Ilie Poenaru la PRO X. 

Nici cealaltă nou-promovată, Chindia Târgoviște, nu are salarii la fel de generoase precum sunt la Constanța. Marcel Ghergu, președintele echipei antrenate de către Viorel Moldovan, a afirmat scurt și la obiect pentru GSP.ro: „La noi, salariile sunt decente și sunt făcute pentru a fi plătite la timp. Nu intru în amănunte. Trebuie să vorbim despre altceva, despre condiții de antrenament, de valoarea jucătorilor”.

Academica Clinceni se află pe penultimul loc în Liga 1, cu 11 puncte, în timp ce Chindia Târgoviște stă puțin mai bine, pe locul 11, cu 16 puncte, după cele 15 etape disputate. 

Totuși, Academica Clinceni a produs surpriza în Cupa României și s-a calificat în sferturile de finală, după ce a trecut de FC Botoșani, scor 2-0. 

VEZI ȘI:

CRAIOVA - DINAMO // Sorin Cîrțu, laude pentru rivali: „Bogdan Vintilă și Narcis Răducan fac un cuplu bun”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează