FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Aceasta e, de fapt, forța roș-albaștrilor! » FCSB e singura echipă care propune un astfel de atu în lupta la titlu

Explic. fotoTrei dintre cele 4
Explic. fotoTrei dintre cele 4 "guri de foc" din atacul FCSB: Gnohere, Coman şi Tănase / Foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat marti, 04 decembrie 2018 15:45

FCSB e singura echipă care propune mai mult de doi jucători cu cifre de golgeteri, cel puţin 5 goluri marcate în acest sezon, în timp ce rivalele CFR, Craiova şi Viitorul sunt dependente doar de câte un tandem

Vicecampioana nu e pe primul loc, însă are un alt atu pe care îl propune în perspectiva luptei pentru câştigarea campionatului. Are, dintre rivalele la titlu, cea mai mare forţă de atac şi, în plus, are şi cele mai multe nume în ofensivă cu cifre foarte bune.

Luând în calcul jucătorii care au la activ în actualul sezon cel puţin 5 goluri, în toate competiţiile, singura formaţie dintre primele 4 clasate care apare cu mai mult de doi jucători e FCSB.

Gnohere, Tănase, Coman şi Man au marcat la un loc nu mai puţin de 35 de goluri. Adică peste 75% din toate golurile înscrise de gruparea antrenată de Nicolae Dică.În rest, CFR, Craiova şi Viitorul au numai câte doi jucători care se pot înscrie în categoria "atacanţi cu cifre de golgeteri".

De exemplu, la CFR, Ţucudean şi Omrani au marcat împreună de 20 de ori, ceea ce înseamnă numai 50% din tot ce a înscris campioana.La fel stau lucrurile şi la Craiova, cuplul Mitriţă-Koljici are 18 goluri, mai puţin de jumătate din câte a reuşit echipa din Bănie.Viitorul îi propune pe Ianis Hagi şi Drăguş, iar în afară de ei nu e niciun alt fotbalist care să aibă mai mult de două reuşite!

Au costat 5 milioane de euro

FCSB are cel mai productiv atac, însă şi investiţia făcută de club în cei 4 din ofensivă a fost una extrem de costisitoare. Coman, Tănase, Man şi Gnohere au costat 5 milioane de euro. Numai Coman a făcut mai mult de jumătate, 2,6 milioane de euro. Craiova a plătit pe Mitriţă şi pe Koljici 1,2 milioane de euro, iar CFR a dat bani doar pe Ţucudean, 450.000 de euro, nu şi pe Omrani, pe care l-a adus gratis. La Viitorul, Ianis a costat 2 milioane, dar sunt, practic, banii pe care Hagi i-a returnat Fiorentinei, iar Drăguş e din propria Academie!

FCSB
Gnohere 14 goluri
Fl. Tănase 7
Fl. Coman 7
Man 7

CFR CLUJ
Ţucudean 14
Omrani 6

CRAIOVA
Mitriţă 10
Koljici 8

VIITORUL
I. Hagi 9
Drăguş 8

Recordurile lui Ţucudean

Cu cele 3 goluri marcate în poarta Voluntariului vinerea trecută, atacantul CFR-ului a ajuns la 57 de reuşite în Liga 1. Toate aceste goluri au fost marcate din acţiune. Nici măcar un gol nu a fost înscris din penalty. Până acum, de la începutul lui 2018, vârful campioanei are la activ 21 de goluri: 18 în tricoul CFR-ului şi 3 pentru echipa naţională.

În plus, Ţucu conduce în clasamentul golurilor reuşite exclusiv în acest an. E urmat de Gnohere (19), Mitriţă (18) şi Ianis Hagi (17), fiind luaţi în calcul jucătorii din Liga 1 care au marcat şi în alte competiţii, dar şi la naţională.

CFR a jucat cel mai mult...

CFR 26
FCSB 25
Viitorul 23
Craiova 22
* meciuri în toate competiţiile în acest sezon

... FCSB a marcat cel mai mult

FCSB 46
CFR 40
Craiova 37
Viitorul 33
* goluri în toate competiţiile în acest sezon

2,25este cota pe care o au CFR Cluj și FCSB pentru câștigarea campionatului

Revine Gnohere

FCSB s-a descurcat bine şi fără omul ei de gol numărul 1. Nu l-a avut pe Gnohere la Iaşi şi duminică, împotriva celor de la Gaz Metan Mediaş, însă a câştigat de fiecare dată, scor 2-1. Mâine, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, atacantul francez va reveni după suspendarea pe care a încasat-o din cauza eliminării din Derby-ul cu Dinamo.

În schimb, două dintre rivalele roş-albaştrilor vor avea pierderi importante în runda intermediară. CFR va evolua azi cu Dinamo fără Omrani, a încasat al 4-lea avertisment, în vreme ce Craiova merge, joi, la Chiajna fără să se bazeze pe Mitriţă, care a luat al 7-lea "galben".

Citește și: 

Primul jucător disponibilizat de la FCSB e un idol al fanilor » Becali nu mai are încredere că poate să-și revină

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
para.para
para.para  •  04 Decembrie 2018, 18:13
Postat de partea47mea pe 04 Decembrie 2018, 17:04

De ce domnilor ziaristi nu folositi niciodata apelativul "fcsbisti"?Daca echipa se numeste fcsb?Ce, e o asa mare rusine?

Rusine nu este, dar nu-i mai premiaza idolul lor din Pipera.

adi67
adi67  •  04 Decembrie 2018, 17:55
Postat de dinamo_fan pe 04 Decembrie 2018, 16:40

este vorba de plonjoanele spectaculoase in careu care nu sunt pedepsite niciodata cu galben. altii pe la alte echipe sunt faultati pe bune si primesc galben pentru simulare...

Astia si la simulari sunt diletanti Sigur tu i-ai vazut pe Doru Nicolae , Crisan , Lacatus ?

moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  04 Decembrie 2018, 17:06
Postat de daniaania pe 04 Decembrie 2018, 16:56

Relax, CFR castiga din nou campionatul si Cupa. FCSb nu mai castiga nimic demult. Puteti sa tot faceti statistici. CFR este mai buna !!!!!!

Hai cu...VAR-ul ! Ups, stai, că (nici) vouă nu vă convine !!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează