FOTBAL  »  Superliga  »  BARCELONA

Acordul la care a ajuns Barcelona! Catalanii vor putea înregistra noile transferuri

Acordul la care a ajuns Barcelona, Foto: Imago Images
Acordul la care a ajuns Barcelona, Foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 august 2022 16:03 / Actualizat vineri, 12 august 2022 19:01

FC Barcelona a anunțat vânzarea unui alt procent, de 24,5%, din acțiunile Barca Studios către compania Orpheus Media, deținută de Jaume Roures, în schimbul a 100 de milioane de euro.

Așa-numita „a patra pârghie” a fost activată în cele din urmă de conducerea catalană, după cum a anunțat Radio Catalunya 1 și confirmat, astăzi, chiar de club printr-un comunicat.

Direct pe podium! Doar Benfica și Rangers au bătut FCSB - Dunajska Streda ca asistență în acest sezon european
FCSB
Direct pe podium! Doar Benfica și Rangers au bătut FCSB - Dunajska Streda ca asistență în acest sezon european

Acordul la care a ajuns Barcelona

Gruparea blaugrana cedase deja un procent de 25%, din acțiunile Barça Studios către compania americană GDA Luma, deținută de Gabriel de Alba, proprietarul Cirque du Soleil. După ce, pe 29 iulie, vânduse 24,5% și firmei Socios.com. În total, 74%.

FC Barcelona anunță vânzarea a 24,5% din Barça Studios către compania Orpheus Media, condusă de domnul Jaume Roures, o companie de producție audiovizuală cu o lungă istorie în producerea de conținut, pentru 100 de milioane de euro. 

Acest acord îl completează pe cel semnat la 29 iulie cu Socios.com și va contribui la accelerarea creșterii strategiei digitale, NFT și Web.3 a clubului. 

Vânzarea a fost realizată cu autorizarea Adunării Generale a membrilor FC Barcelona din 23 octombrie anul trecut. Prin această investiție, partenerii strategici din Barça Studios își arată încrederea în valoarea proiectului și în viitorul conținutului digital în lumea sportului. 

- comunicat FC Barcelona

Vestea vine cum nu se poate mai bine pentru catalani, care vor putea să înregistreze noile achiziții la liga spaniolă, înaintea debutului în noul sezon din LaLiga, notează MundoDeportivo.

Barcelona poate înregistra noile transferuri

Barcelona e într-o situație critică, deși președintele său susține altceva. „Barça e ca un pacient care tocmai a ieșit din spital”, spunea zilele trecute Joan Laporta, mândru că a obținut 800 de milioane de euro în ultimele luni. De fapt, susține cotidianul catalan Sport, ar fi vorba chiar de 867 de milioane, care ar ține pe linia de plutire un club cu o datorie globală de 1,35 miliarde!

Jurnaliștii locali estimau că ar mai fi nevoie de 40 de milioane pentru ca echipa antrenată de Xavi să-i poată înregistra pe cei cinci jucători achiziționați, Lewandowski, Raphinha, Kounde, Christensen și Kessie (plus prelungirea contractelor lui Dembele și Sergi Roberto).

Potrivit Marca, Barcelona a trimis vineri dimineață toată documentația necesară pentru ca LaLiga să o studieze. Rămâne de văzut, însă, dacă Barcelona va trebui să îl cedeze și pe Memphis Depay pentru a înregistra toate transferurile din această vară. Deocamdată, semnele sunt bune pentru „Blaugranas”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Coentrao, suspendat la mai bine de un an de la retragere! Ocupația inedită din acest moment a fostului „galactic”

Împăratul Carlo Ancelotti. Superantrenorul care aproape dispăruse la Everton a renăscut la Real Madrid: 4 trofee și 3 recorduri în 8 luni!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează