FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - MIOVENI 2-1

Adrian Mititelu și Vali Moraru, noi contre încinse în direct: „E ultima oară când mai interveniți în emisiune!”

Mititelu și Moraru au oferit un dialog plin de replici contondente
Mititelu și Moraru au oferit un dialog plin de replici contondente

Articol de - Publicat sambata, 25 februarie 2023 06:44 / Actualizat sambata, 25 februarie 2023 07:58

Adrian Mititelu, finanțatorul lui FCU Craiova, s-a contrat din nou cu Vali Moraru, moderatorul emisiunii „Digi Sport Special”, pe tema rejucării meciului oltenilor cu Sepsi, variantă pe care patronul juveților o consideră în continuare posibilă. Cei doi mai avuseseră o dezbatere tensionată și la finalul lunii ianuarie, imediat după partida de la Sfântu Gheorghe

După ce Adrian Mititelu a susținut că a găsit „portița” pentru rejucarea meciului cu Sepsi, Vali Moraru a dorit să aibă un dialog pe post cu afaceristul din Bănie. Spiritele s-au inflamat, rezultând un dialog plin de nervi, tăios, la finalul căruia Vali Moraru i-a transmis lui Mititelu că „e pentru ultima oară când îl va mai contacta la emisiune”. Moderatorul e cel care i-a închis telefonul finanțatorului oltean, după ce olteanul a început să-și expună teoria urlând. 

Mititelu crede că a găsit „portița” pentru rejucarea meciului cu Sepsi: „Decizia e NULĂ! Nu am spus-o până acum, nu am vrut să îi tulbur pe băieți”
FCU Craiova - CS Mioveni 2-1
Mititelu crede că a găsit „portița” pentru rejucarea meciului cu Sepsi: „Decizia e NULĂ! Nu am spus-o până acum, nu am vrut să îi tulbur pe băieți”

Adrian Mititelu și Vali Moraru, alt dialog aprins în direct

Adrian Mititelu: „Să știți că eu nu vorbesc decât din regulament, nu altfel. Regulamentul din România după care noi funcționăm spune clar că arbitrul poate întrerupe meciul numai atunci când sunt scandări rasiste! Pe de altă parte, spune că, înainte ca un meci să fie oprit definitiv, trebuie să convoace căpitanii echipelor pentru a se consulta cu ei și a-i întreba dacă mai pot să continue meciul. Care este logica? Sunt fel și fel de jucători de culoare, de etnie, care sunt atacați și nu mai pot continua meciul, nu mai dau un randament bun”. 
Vali Moraru: „Am înțeles logica, domnule Mititelu. Doar că eu n-am găsit în regulament chestia cu obligația arbitrului de a-i convoca pe căpitani pentru a-i întreba”.

Adrian Mititelu:„E din regulament 100%, să știți că nu vă mint cu nimic. Și să știți că nici eu n-am știut de informația asta la început. Vă spun adevărul. Am fost informat din surse federale, iar decizia asta va fi: rejucarea meciului. Pentru că arbitrul a greșit când a întrerupt meciul. În Europa, nu există o regulă de pierdere a meciurilor cu 3-0 pentru scandări xenofobe. Nici măcar pentru scandări rasiste nu există. În regulamentul FIFA nu există. La FIFA există o precizare că se asimilează scandărilor rasiste și celor xenofobe. La UEFA nu există nici măcar la scandările rasiste. Scandările xenofobe sunt prevăzute cu amendă și disputarea meciurilor fără suporteri. Este o eroare a lui Chivulete.” 
Vali Moraru: „Și sursele astea federale v-au făcut să fiți atât de convins că se va anula această decizie?”

Adrian Mititelu: „Nu, nu. Am vrut să spun că eu n-am știut de treaba asta în prima parte a judecării. Dar legea e de partea mea și 110% meciul se va rejuca între noi și Sepsi. Am fost opriți neregulamentar. Dar văd că dumneavoastră vă cam bucurați, vreți să câștige Sepsi cu 3-0?”
Vali Moraru:Mă suspectați de mult de lucrul ăsta.”

Adrian Mititelu: „Nu, vă întreb, chiar văd că...”
Vali Moraru: „Nu, eu vreau să se aplice regulamentul!”

Adrian Mititelu: „Păi regulamentul asta spune, că nu se poate întrerupe meciul decât în caz de scandări rasiste, iar jucătorii nu mai pot să joace fotbal. Ce treabă are «Afară ungurii din țară» cu toate nebuniile astea?”
Vali Moraru: „Domnu' Mititelu, hai să zicem că eu sunt rău intenționat, da?”

Adrian Mititelu: „Domnu' Moraru, vreți să intre în play-off o echipă care se bazează pe punctele obținute după ce s-a scandat «Afară ungurii din țară». Domnul Moraru spune asta la fiecare emisiune”
Vali Moraru: Eu nu mă pricep, domnu' Mititelu, dar vine o comisie și spune 3-0, nu? Ăia ar trebui să se priceapă, nu eu!”

Mititelu: „Faceți pe filosoful, vorbiți aiurea-n tramvai” vs. Moraru: „Vă promit că e ultima oară când mai intervenți la emisiune!”

Adrian Mititelu: „Există apelul, domnu' Moraru, există apelul!”
Vali Moraru: „OK! Până la apel, asta e singura decizie pe care o cunosc”. 

Adrian Mititelu: „Da, dar nu e o decizie definitivă!”
Vali Moraru: „Nu e definitivă, dar uite că și alții s-au gândit la 3-0! Eu sunt rău intenționat. Vreau 3-0 pentru Sepsi, OK? Dar și ăia sunt rău intenționați?”

Adrian Mititelu: „Domnu' Moraru, vă întreb ceva: dacă în regulament se specifică foarte clar că meciul se poate întrerupe doar pentru scandări rasiste...? Ce treabă are jucătorul cu ungurii, turcii și tătarii?
Vali Moraru: „După logica asta, pică scandările împotriva țiganilor la meciurile Rapidului! Că la un jucător care e de culoare...ăla poate să continue?”

Adrian Mititelu: „Domnule Moraru, ca meciul să se întrerupă trebuie să existe un motiv bine întemeiat, jucătorii să nu se mai poată să se concentreze, să se simtă cumva afectați psihic”.
Vali Moraru: „Nu cred că doar asta e logica, domnule Mititelu!”

Adrian Mititelu: „Ba asta e logica, uitați-vă în regulament! Citiți regulamentul și apoi faceți câte emisiuni vreți dumneavoastră. Dar dacă dumneavoastră faceți afirmații fără să cunoașteți regulamentul, mie mi se pare sfidător!” 
Vali Moraru: „Așa...și ce afirmații am făcut?”

Adrian Mititelu: „Că să se aplice regulamentul! Păi regulamentul spune că se întrerupe meciul numai pentru că...”
Vali Moraru: „Deci, afirmația mea este să se aplice regulamentul! Și am greșit? Atunci zic invers: să nu se aplice regulamentul!”

Adrian Mititelu: „Domnu' Morau, regulamentul spune că se întrerupe un meci doar pentru scandări rasiste! Același regulament ne obligă să jucăm cu U21 în teren”.
Vali Moraru: „Bun. Și comisia asta de ce a dat 3-0 pentru Sepsi?”

Adrian Mititelu: „Asta e un semn de întrebare.”
Vali Moraru: „Deci e în cârdășie cu mine comisia...!”

Adrian Mititelu: „N-am spus că e în cârdășie, dar luați itinerarul jurisdicțional sportiv din ultimii ani din România...”.
Vali Moraru: „Domnu' Mititelu, haideți să fim serioși. Aștept decizia finală. Până acum, singura decizie care s-a dat, de la oameni care ar trebui să se priceapă mai mult decât mine, e 3-0 pentru Sepsi. Așa că nu știu ce miză aveți să mă convingeți pe mine”.

Adrian Mititelu: „Domnu' Moraru, eu știu că dumneavoastră vă e simplu să mă trimiteți la autorii deciziei, dar nu v-aș dori să treceți în viață prin nedreptățile prin care am trecut eu în fotbal, am băgat zeci de milioane și am întâlnit doar greutăți și abuzuri. Dumneavoastră faceți pe filosoful dreptății, dar sunteți într-o mare eroare și comiteți niște păcate uriașe aici”. 
Vali Moraru: „Care este eroarea mea, domnule Mititelu? Că spun să se respecte regulamentul?”.

Adrian Mititelu: „Nu cunoașteți regulamentul, dar vorbiți despre el! E sfidător! (n.r. - urlă). Aveți o emisiune...” 
Vali Moraru: „Stați puțin, că nu vă mai înțelegem! Mai încet!” 

Adrian Mititelu: „Documentați-vă înainte de a vorbi! Documentați-vă! Nu mai vorbiți aiurea-n tramvai! Habar n-aveți de regulamente și vorbiți!
Vali Moraru: „Domnu' Mititelu, vă promit că e ultima oară când mai intervenți la «Digi Sport Special!» Noapte bună!

A urmat un monolog al moderatorului după dialogul cu Mititelu, Moraru concluzionând: „Voi, cluburile, meritați! Bine vă fac! Meritați, fiindcă votați politic de fiecare dată!”.

DECIZIA Comisiei de Disciplină: Sepsi câștigă cu FCU Craiova la „masa verde”, 3-0

  • Sepsi câștigă cu 3-0 partida cu FCU Craiova, la „masa verde”!
  • FCU Craiova, 6 meciuri disputate în deplasare sau teren neutru fără spectatori
  • 25.000 de lei amendă primită de Sepsi;
  • 22.500 de lei amendă primită de FCU Craiova;
  • Verdictul NU este definitiv și poate fi atacat cu apel la comisiile din România, apoi la TAS.

VIDEO Laszlo Balint intervine în scandalul de xenofobie de la Sepsi - FCU Craiova: „Mie mi-au înjurat mama doar pentru că sunt maghiar”

Citește și alte știri despre FCU Craiova:

Mititelu crede că a găsit „portița” pentru rejucarea meciului cu Sepsi: „Decizia e NULĂ! Nu am spus-o până acum, nu am vrut să îi tulbur pe băieți”

VIDEO FCU Craiova își continuă forma perfectă » 4 victorii la rând în drumul spre play-off!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (97)
mapsi77
mapsi77  •  09 Martie 2023, 18:22

Să-i prezentați scuze lui Mititelu, voi, analiștii de la Digi. Nu ați adus nici un contraargument cand Mititelu v-a prezentat prevederea din regulament. L-ati luat de sus fără a avea vreun fundament. Ar trebui să vă dați demisia, să chibițați in fața blocului.

tristan
tristan  •  26 Februarie 2023, 12:58

asta e vesnic nedreptatit de toti...mi e sila de el

koba.
koba.  •  26 Februarie 2023, 11:59
Postat de george.br pe 25 Februarie 2023, 23:18

"...E date de pe alt cont...", am inteles!

:))))

Vezi toate comentariile (97)
Comentează