FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Adrian Mutu, detalii despre negocierile cu CFR Cluj: „Nu mă gândeam că va fi așa repede”

Articol de - Publicat luni, 22 ianuarie 2024 11:04 / Actualizat luni, 22 ianuarie 2024 11:32

Adrian Mutu (45 de ani) a vorbit despre negocierile cu Nelu Varga, pentru a o prelua pe CFR Cluj, după demiterea lui Andrea Mandorlini.

„Briliantul”, liber de contract după plecarea de la Neftchi Baku, mai trebuie să pună la punct ultimele detalii, dar este aproape de a bate palma cu Nelu Varga și de a semna cu CFR Cluj.

Mihai Stoica nu e surprins de ce se întâmplă la CFR Cluj: „Nu se terminase meciul și știam deja” » Ce spune despre Adi Mutu
CFR CLUJ
Mihai Stoica nu e surprins de ce se întâmplă la CFR Cluj: „Nu se terminase meciul și știam deja” » Ce spune despre Adi Mutu

Adrian Mutu, detalii despre negocierile cu CFR Cluj

Antrenorul a vorbit despre discuțiile pe care le-a avut cu Nelu Varga și despre ce urmează să se întâmple în zilele viitoare.

„Aseară am fost sunat. Negocierile au fost simple. N-au durat foarte mult, 5 minute. Nu e prima oară când discutăm de astfel de lucruri. A picat într-un moment în care sunt liber, îmi doream să ajung la o astfel de echipă, dar nu mă gândeam că va fi așa repede. 

E ceva ce mi-am dorit. Am vrut ca într-o zi să preiau CFR Cluj. Până acum, e unul dintre cele mai importante challenge-uri din carieră. Poate cel mai important.

Suntem prieteni, au mai fost tatonări. Vorbeam că într-o zi vom lucra împreună și e bine că s-a întâmplat. Știu responsabilitatea care vine cu această alegere. Sunt bucuros, dar știu că e presiune. Sunt foarte concentrat. Știu ce pretenții sunt. E cea mai titrată echipă din ultimii ani. Mereu va fi presiune la astfel de echipe, care vor să câștige fiecare meci. Știu la ce mă înham. Am căutat astfel de experiențe de când m-am apucat de antrenorat.

CFR nu are altă soluție decât să se bată la titlu. Așa a fost mereu de când a fost preluată de Neluțu Varga și așa va fi mereu. În play-off se va juca campionatul. Până atunci trebuie să încercăm să recuperăm cât mai multe puncte față de FCSB. Dacă nu, va fi foarte greu. CFR Cluj are o echipă bună. Sunt jucătorii cu valoare, cu CV-uri impresionante.

Am discutat despre un contract pe doi ani și jumătate. Va fi un proiect. Nu vom amesteca relația de prietenie cu antrenoratul. Vom fi prieteni indiferent de ce se va întâmpla. Poate chiar e o presiune mai mare pentru că Neluțu îmi e prieten”, a declarat Adrian Mutu la Fanatik.

Ce contract va avea Adrian Mutu la CFR Cluj 

Din informațiile Gazetei Sporturilor, Mutu are pe masă un contract pe 1 an și jumătate, adică până la finalul sezonului 2024 - 2025. Salariul propus e de 15.000 de euro pe lună. Va fi unul dintre cele mai mari pentru un antrenor din Liga 1, la egalitate cu cel al lui Cristiano Bergodi la Rapid. 

Conform surselor GSP, el va avea un bonus de titlu, de victorie, de jucător dat la echipa națională și pentru fiecare tânăr promovat.

  • Adrian Mutu e în prezent liber de contract, după despărțirea de Neftchi Baku. El a plecat de la echipa azeră în decembrie 2023.
  • Până în vară, Mutu antrenase la altă echipă de top din Superliga, Rapid, pe care a pregătit-o timp de un an și jumătate
  • Considerat unul dintre cei mai importanți jucători din istoria României, Adrian Mutu încă nu a avut niciun succes notabil în cariera de antrenor.
  • A trecut pe la FC Voluntari, Al Wahda U23, România U21, FCU Craiova, Rapid și Neftchi Baku, club care l-a dat afară în finalul lunii decembrie. Nu are în palmares niciun trofeu ca tehnician

VIDEO Cum au sărbătorit jucătorii de la FC Botoșani după victoria cu CFR Cluj

Citește și: 

Basarab Panduru nu-și explică decizia șefilor de la CFR: „De ce să-l mai lași meciul ăsta?”
CFR CLUJ
Basarab Panduru nu-și explică decizia șefilor de la CFR: „De ce să-l mai lași meciul ăsta?”
Horațiu Moldovan a plecat spre Madrid, pentru a semna cu Atletico: „O să am parte de cea mai tare concurență”
ATLETICO MADRID
Horațiu Moldovan a plecat spre Madrid, pentru a semna cu Atletico: „O să am parte de cea mai tare concurență”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  22 Ianuarie 2024, 19:18

Ambitie, dragă Adrian! Ambiție! Mai sunt 8 meciuri, hai să-i batem pe toți!

Van_Basten
Van_Basten  •  22 Ianuarie 2024, 14:45
Postat de itu52 pe 22 Ianuarie 2024, 14:02

Cea mai bună veste, dar stai să vezi ce poveste! Nu va ști bine cum crește, dar nici parul când trosnește!

Unde a dus mutu' iapa...

fibra
fibra  •  22 Ianuarie 2024, 14:11

UTA poate incurca FCSB,dar asta nu inseamna ca Mutu e antrenor. Nu are nici cea mai mica performanta.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează