FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

EXCLUSIV Adrian Porumboiu, mesaj vehement pentru FRF și LPF: „Trebuie să fii dus cu capul grav ca să dai drumul la campionat!”

Adrian Porumboiu nu crede că Liga 1 ar trebui reluată +49   FOTO
Adrian Porumboiu nu crede că Liga 1 ar trebui reluată

Articol de - Publicat marti, 28 aprilie 2020 12:07

Adrian Porumboiu, fost patron la FC Vaslui, are un discurs dur la adresa LPF, FRF și a tuturor celor care susțin reluarea Ligii 1 în timp ce în România este pandemie de coronavirus.

LPF a anunţat ieri că lucrează la elaborarea unui protocol, pe baza căruia cluburile de fotbal să poată reveni la antrenamente şi, ulterior, să se reia chiar și meciurile rămase de disputat din actualul campionat. Toate acestea au însă nevoie de aprobarea autorităţilor, în speţă a Guvernului Orban, iar principalul aviz îl va da Ministerul Sănătăţii, prin cel care conduce acest resort, Nelu Tătatru.

Adrian Porumboiu: „Oamenii mor zilnic și nouă ne arde de fotbal?"

Unul dintre foştii patroni din Liga 1 susţine că varianta reluării Ligii 1 e exclusă. Adrian Porumboiu are chiar un mesaj dur pentru cei care se gândesc şi iau în calcul această posibilitate.

Oamenii mor zilnic în spitale, sunt sute de infectaţi la fiecare 24 de ore şi unii se gândesc la fotbal? Ce campionat să joci? În ce condiţii? Nu vedeţi că în România nu se respectă restricțiile şi oamenii ies ca să cânte manele şi să facă grătare în plină stradă? Ce simţ al răspunderii să aibă românii?", spune fostul arbitru.

Porumboiu crede că inclusiv testarea tuturor celor care ar urma să participe la meciurile de fotbal ar fi foarte greu de făcut. „Obligatoriu ar trebui testaţi toţi, de la jucători şi antrenori, până la masori, arbitri, oficiali şi chiar ziariştii care intră în stadion şi merg să ia acele interviuri.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

„N-avem teste pentru medici, dar avem pentru fotbaliști?"

„Să facem un calcul simplu, 14 echipe înmulțit cu 35 de persoane, peste 500. Plus vreo 80-100 de arbitri, observatori, ziarişti, se ajunge spre 750-800. Campionatul ar trebui să se joace pe sistemul o etapă la trei zile, deci cam 1.500 de teste pe săptămână, doar pentru fotbal. Puţin probabil, mai ales că România la nivelul întregii ţări se fac câteva mii. Acum ce facem, nu mai testăm medicii şi cei care au simptome şi facem teste pentru fotbal?", a declarat Porumboiu pentru GSP.RO

„Dacă aş fi ministrul Sănătăţii n-a semna pentru reluarea fotbalului şi dacă ar exista un risc de 0,001% în privinţa celor care vor juca. Până la fotbal, trebuie să repornim economia, nu stăm acum să ne preocupe un meci"
Adrian Porumboiu

„Dacă un fotbalist va muri, cine va fi responsabil?"

Porumboiu, vasluian ca şi actualul ministru al Sănătăţii, nu crede că cineva din Guvern îşi va asuma responsabilitatea să dea drumul acum la evenimentele sportive. „Dacă aş fi azi Ministrul Sănătăţii, n-aş semna în ruptul capului pentru aşa ceva. Dacă un fotbalist se infectează şi moare, cine e responsabil? Trebui să fii dus cu capul grav ca să dai un astfel de aviz

Continuăm să gândim românește dacă noi tot dezbatem şi luăm în calcul să mai jucăm prea curând fotbal. N-a reluat Germania meciurile. Şi e Germania, domnilor, poate ţara cea mai pregătită, din punct de vedere medical, din toată această lume şi vorbim noi de protocoale, de teste, de meciuri de fotbal. Sunt d-ale noastre aceste discuţii, nu ne putem debarasa deloc de ele", a fost concluzia lui Porumboiu.

„Da, fotbalul rulează multe zeci de milioane de euro, da e o industrie mai mult consumatoare, nu producătoare, iar economia o repui pe picioare repornind zona de producţie"
Adrian Porumboiu 

FOTO. Imagini inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

+45 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1: 

FCSB sfidează ordonanțele militare! Poliția s-a autosesizat » Ce riscă roș-albaștrii + reacția lui Becali: „Le-am spus să facem totul ca la carte”

UEFA a amânat licențierea doar pentru Liga 1. Scadența pentru Europa e joi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
breitner
breitner  •  28 Aprilie 2020, 17:25

Dar el de ce nu-si tine tractoarele in ograda? Sau la el nu exista gripa chinezeasca?

10156162893436307
Johny English  •  28 Aprilie 2020, 15:11

Da ce, nu se stie ca Razvan e batut cu Burlanu'n cap?!? Ca doar nu-i de ieri, de azi...

paul801
paul801  •  28 Aprilie 2020, 13:32

cam aceeasi parere o are si Oierul, om de fotbal si afacerist de succes :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close