FOTBAL  »  Superliga  »  MANCHESTER UNITED

EXCLUSIV A jucat pe Old Trafford cu Oțelul și povestește un moment-șoc cu Wayne Rooney: „Din momentul ăla, n-am mai văzut mingea”

Manchester United - Oțelul Galați / foto: Imago
Manchester United - Oțelul Galați / foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 17 martie 2023 17:42 / Actualizat vineri, 17 martie 2023 17:47

Adrian Sălăgeanu, campion cu Oțelul Galați în 2011, a rememorat la GSP Live experiența carierei, și anume întâlnirea cu Manchester United de pe  „Old Trafford”, din grupele UCL (2-0 în favoarea britanicilor). Ajuns la 39 de ani, fostul fundaș spune că a rămas marcat de impactul pe care Wayne Rooney îl avea la acel moment în echipa englezilor.

Oțelul Galați, una dintre cele mai surprinzătoare campioane din istoria fotbalului românesc, a participat în premieră în grupele Champions League, în sezonul 2011-2012. 

Gălățenii n-au făcut niciun punct într-o grupă cu Manchester United, Benfica Lisabona și FC Basel, însă amintirile meciurilor de la „Masa Bogaților” sunt în continuare proaspete în rândul jucătorilor antrenați la acea vreme de Dorinel Munteanu.

Adrian Sălăgeanu, nostalgic: „M-au trecut toți fiorii la imnul Champions League”

„În momentul în care am ieșit să inspectăm gazonul, am fost aplaudați de spectatorii de pe «Old Trafford». Nu vreau să vă spun cum s-au ridicat toți în picioare când a intrat Sir Alex pe teren! Este ceva diferit, sunt lucruri pe care nu le vezi peste tot.

M-au trecut toți fiorii la imn. Mi s-a făcut pielea de găină. A fost unul dintre cele mai intense și frumoase momente din cariera mea. E destul de greu să descrii în cuvinte. În momentul în care ajungi acolo, simți că ai făcut ceva cu cariera ta fotbalistică”. 

Amintirile lui Adrian Sălăgeanu de pe „Old Trafford”: „M-a impresionat Wayne Rooney”

„Jucătorul care m-a impresionat cel mai mult a fost Wayne Rooney, avea o personalitate fabuloasă. El mi s-a părut cel mai puternic adversar din Champions League. Era lider în teren! Să vă spun o fază care pe mine m-a marcat și mă determină să vă spun ce am spus. 

Puseserăm puțină presiune, Marius Pena avusese o ocazie, jocul nostru era destul de bun și închegat. La un moment dat, am auzit vocea lui Rooney: «Keep the f****** ball» (n.r. -  în traducere, «Țineți dracului de minge!») Țipa la toată lumea! Se uita la toată lumea și le spunea asta

Vreau să vă zic că n-am mai văzut mingea până la pauză. Eu unul nu cred că am mai atins-o! Felul în care el a gestionat situația și modul în care s-a impus în teren m-a impresionat ”, a spus Sălăgeanu, în ediția de vineri a matinalului GSP Live. 

Sălăgeanu: „Nu ne-am făcut de rușine nici pe noi, nici clubul, nici țara”

La intrarea pe tunel, până la vestiar, erau trofeele lor. Până ajungi la tine la vestiar, deja ți se duce 15% din moral când vezi ce e acolo! A fost unul dintre cele mai frumoase momente din cariera mea.

Faptul că am jucat pe Old Trafford în fața a 70.000 de spectatori a fost un plus. Nu pot să zic că am intrat timorați. Din contră. N-aveam nimic de pierdut. Chiar dacă rezultatele au fost nefavorabile, am câștigat foarte multe din acea competiție. Am încercat să dăm tot ce e mai bun și pot să zic că nu ne-am făcut de rușine nici pe noi, nici clubul, nici țara

- Adrian Sălăgeanu, fost fundaș Oțelul Galați

18,382 de milioane de euroe suma pe care Oțelul a încasat-o de la UEFA pentru participarea în UCL în toamna lui 2011, fără să fi obținut vreun punct în grupe: 0-1/0-1 cu Benfica, 0-2/0-2 cu Man. United și 2-3/1-2 cu Basel

VIDEO Emisiunea integrală cu Adrian Sălăgeanu

Citește și alte știri din intervenția lui Adrian Sălăgeanu la GSP Live:

EXCLUSIV „Porumboiu mi-a înjurat copilul și soția!” » Acuzații frontale ale fostului jucător de la FC Vaslui: „Pagube de ordinul sutelor de mii de euro”

EXCLUSIV Colaps pentru fotbalistul cu peste 150 de meciuri în Liga 1: „Banca mi-a luat apartamentul, m-am trezit cu 50.000 de euro datorii la stat”

EXCLUSIV Fostul campion din Liga 1 a emigrat și are o afacere în Londra: „Noi ne ocupăm de tot” + De ce nu mai urmărește meciurile din campionat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
francescoli1974
francescoli1974  •  17 Martie 2023, 19:53

Agentul 006,Oțelul Galați, nu ne-ati făcut de( tot)râsul dar nici nu ne-ati adus bucurii,ati pierdut decent cu toate trei(Basel, Benfica, MU) și ati dat trei goluri.

johny2003
johny2003  •  17 Martie 2023, 19:53

Eu pot sa zic ca v-ati facut de rusine si clubul si tara!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează