FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Află totul despre stadioanele Ligii 1! Imagini, curiozităţi, probleme

U Cluj Stadion Cluj Arena (Cluj). Va fi inaugurat în octombrie 2011. Capacitate: 30.001 de locuri +17   FOTO
U Cluj Stadion Cluj Arena (Cluj). Va fi inaugurat în octombrie 2011. Capacitate: 30.001 de locuri

Articol de GSP - Publicat joi, 21 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 21 iulie 2011 14:28

Mîine se dă startul noului sezon, iar GSP.RO îţi oferă un ghid complet despre stadioanele Ligii 1


În campionatul care stă să înceapă vom avea meciuri pe 3 stadioane nou-nouţe: Ploieşti, Naţional Arena (Bucureşti), Cluj Arena.

Patru echipe din Liga 1 au probleme cu "casa":
- Steaua părăseşte Ghencea după 37 de ani din cauza conflictului cu MApN şi va juca pe noul stadion al Capitalei. Prima partidă considerată pe teren propriu o va disputa însă la Constanţa (etapa a doua, cu Dacia Mioveni).
- U Cluj va începe campionatul la Mediaş, urmînd să joace pe Cluj Arena din octombrie, luna preconizată pentru inaugurarea arenei de 30.000 de locuri.
- Petrolul va evolua pînă în septembrie la Buzău, deoarece termenul finalizării lucrărilor la stadionul "Ilie Oană" s-a prelungit.
- CS Rapid a anunţat că nu-i va permite echipei lui Copos să mai joace pe Giuleşti decît dacă plăteşte restanţele de 150.000 de euro. Alb-vişiniii ar putea ajunge şi ei să joace pe Naţional Arena.

» Cel mai mare stadion pe care se poate juca acum e cel al CFR-ului: 23.500 de locuri
» Cea mai mică arenă e cea a nou-promovatei Concordia Chiajna: 4.000 de locuri
» Cel mai vechi stadion e cel al Sportului Studenţesc, construit în 1920!
» Cea mai nouă arenă pe care se poate juca în acest moment e cea a lui FCM Tg. Mureş, inaugurată anul trecut.

Primul meci jucat în nocturnă în România a fost pe 13 septembrie 1933, pe stadionul Romcomit, la un meci CFR Bucureşti (actuala Rapid) - Ujpest Budapesta 2-3. Arena era proprietatea Băncii Comerciale Româno-Italiană şi a fost demolată în 1934. Cum era nocturna în acele vremuri? Deasupra terenului erau agăţate mai multe cabluri pe care se aflau becuri. Acum, doar 3 echipe de Liga 1 nu au nocturnă: Sportul, FCM Tg. Mureş şi Voinţa Sibiu.


Vezi mai jos o galerie foto cu toate stadioanele Ligii 1, plus informaţii despre anul construcţiei şi despre capacitatea fiecăruia.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (37)
jumega
jumega  •  22 Iulie 2011, 14:52

furtuna a facut control de calitate la ploiesti, le-a zburat copertina abia montata =)))))

dennys88
dennys88  •  22 Iulie 2011, 10:16

Stadioanele cele mai populate anul trecut , Craiova ... Timisoara nu le arata , ca de .. nu mai sunt in liga 1

botizan
botizan  •  22 Iulie 2011, 09:48
Postat de martina pe 22 Iulie 2011, 00:41

astia din pitesti de cind se zbate fc arges intre b si c au inceput sa-si dea cu parerea despre liga 1! penntru alexgerard dar si pentru alti vulturi impanati si zbirciti am urmatoarea informatie : pina acum stadioanele care sau prabusit au fost cele din ciment ! ex: heyssel,twente,ploiesti ! stiu ca va ofticati mai pitestenilor dar din pacate pentru voi va trebui sa veniti la mioveni sa vedeti meciuri de liga 1! HAI MIOVENII!

ai fost tu sa vezi structura stadioanelor care au probleme te pomeni ? in primul rand e beton nu ciment , si nu compara stadionul din Twente cu cel de la Mioveni , ala si cu o tribuna la pamant arata de 10 ori mai bine ca ala de la Mioveni , du-te la stadion daca esti din Mioveni ca la anu nu o sa ii mai vezi in liga 1

Vezi toate comentariile (37)
Comentează