FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV Cel mai tânăr debutant de la U Cluj, comparat cu Ronaldo: „Nu trage chiulul de la antrenamentele de forță. E un Cristiano în miniatură”

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 14:50 / Actualizat marti, 14 martie 2023 17:00

Ioan Ovidiu Sabău i-a oferit debutul lui Alex Bota la U Cluj în minutul 83 al derby-ului cu CFR Cluj. Fotbalistul în vârstă de 14 ani, 11 luni, 13 zile, intrat în locul lui Ianis Stoica, a devenit al treilea cel mai tânăr jucător din istoria Ligii 1.

Gazeta Sporturilor a luat legătura cu Marius Stan, președintele Academiei "U"- Luceafărul pentru a afla mai multe despre tânărul debutant. 

Andrea Compagno nu apare în lotul preliminar al Italiei, de 39 de jucători, cu tot cu rezerve, publicat de Gazzetta dello Sport!
ITALIA
Andrea Compagno nu apare în lotul preliminar al Italiei, de 39 de jucători, cu tot cu rezerve, publicat de Gazzetta dello Sport!

Marius Stan: „Alex Bota e un mic Cristiano Ronaldo”

Președintele academiei are numai cuvinte de laudă la adresa lui Alex Bota, pe care îl consideră o excepție în sensul bun al cuvântului. Ioan Ovidiu Sabău a decis să-i ofere debutul la U Cluj după numai o săptămână de antrenament cu echipa mare. 

„Copilul a crescut de mic alături de vărul lui, Olimpiu Moruțan. Pe lângă faptul că este muncitor, principala sa calitate este cumințenia. Sunt 100% convins că va reuși mai departe. După antrenamentul cu echipa, se întoarce acasă și lucrează suplimentar. Face pregătire de forță, mobilitate,  sau antrenamente cu mingea, în funcție de program”, spune Marius Stan. 

Președintele academiei „șepcilor roșii” mai susține că vărul lui Bota se aseamănă cu Cristiano Ronaldo la fizic și că are o inteligență nativă în joc. 

„Nu trage chiulul de la forță. Când își dă tricoul jos, pare un Cristiano Ronaldo în miniatură. În mod cert mai trebuie să acumuleze la nivel fizic. Deocamdată, e un copil care a debutat în fața unor jucători care ar putea să-i fie părinți.

Cel mai tânăr debutant de la U Cluj, comparat cu Ronaldo: „Nu trage chiulul de la antrenamentele de forță. E un Cristiano în miniatură”

Are tehnică bună, joc de cap, inteligență nativă în a ști cum și când să paseze. Îmi doresc să rămână în continuare un băiat modest așa cum este și acum. Spun asta pentru că mulți copii care încep să fie promovați și primesc bani mulți își iau lumea în cap”, a mai precizat Marius Stan. 

Marius Stan: „S-a spus că s-a folosit de pile pentru debut”

Marius Stan a ținut să vină cu o clarificare în urma unor zvonuri referitoare la o implicare a familiei pentru debutul jucătorului în prima echipă.

„Îmi pare rău că au fost niște comentarii negative la adresa lui. S-a spus că s-a folosit de pile pentru a ajunge la echipa mare. La mine n-a venit nimeni din familia lui cu vreo intervenție. Totul a fost pe munca lui”, a mai afirmat Marius Stan.

Top 3 cei mai tineri debutanți în istoria Ligii 1

  1. Nicolae Dobrin 14 ani, 10 luni şi 5 zile (01.07.1962, Ştiinţa Cluj - Dinamo Piteşti 5-1)
  2. Alexandru Stoian 14 ani, 10 luni si 13 zile (28.10.2022, FC U Craiova 1948 - Farul/Viitorul 1-2)
  3. Alexandru Cristian Bota 14 ani, 11 luni, 13 zile (13.03.2023, CFR Cluj - U Cluj 4-0)

Academia U Luceafărul

  • Academia a fost înființată în 2009
  • În 2017 a intrat într-un parteneriat cu Universitatea Cluj
  • Vicecampioni în Liga Elitelor la U19 și U17 în sezonul 2021-2022
  • În acest moment, clubul îi are pe Răzvan Pașcalău (cumpărat de Lecce) și pe Darius Fălcușan (împrumut Empoli Primavera)

Citește și alte știri: 

El a umilit-o pe Dinamo! Ce făcea „Nagelsmann de România” înainte să devină antrenor: „Ziua mea de lucru începea la ora 8 și se termina la ora 11 noaptea”

Întoarcerea puștiului mai talentat decât Tavi Popescu, care se lăsase de fotbal fiindcă nu mai avea chef: gol superb dat în weekend

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
manx
manx  •  14 Martie 2023, 17:31

Iar comparatii aiurea. Ronaldo, Messi, Paraipan, Semaca sunt nascuti în România si sunt mari sperante. Parca nepotul lui Malaele a debutat si el când era la gradinita. Mai stie cineva despre el?

kordell
kordell  •  14 Martie 2023, 17:22

Si Ady Minune este tot un Ronaldo in miniatura .

superdaniel72
superdaniel72  •  14 Martie 2023, 17:14

Ce ***.... si timp..... suntetti! SUNT 100000000000000000 de copii ca si asta, si care se cred chiar mai mult-MESSI! PTIU!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează