FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Alex Ioniță, declarații în premieră despre scandalul de dopaj de la Astra: „Am fost făcut turnător! O să fie surprize dacă dosarul devine public”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 ianuarie 2021 10:15 / Actualizat miercuri, 27 ianuarie 2021 11:17

Mijlocașul Alex Ioniță (26 de ani) a vorbit în premieră despre situația în care se află și despre scandalul de dopaj de la Astra.

  • CONTEXT: Conform regulamentului antidopingAstra ar trebui exclusă din Liga 1! GSP a aflat că la ultimul termen al comisiei ce anchetează cazurile lui Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, acuzați că ar fi apelat la o terapie interzisă, primul dintre ei a povestit cu lux de amănunte toată procedura efectuată!
  • Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile. Iar alineatul 2 susține: „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor".

Fotbalistul trecut pe la Rapid, Craiova și CFR Cluj a rupt tăcerea, spunând că regretă ce a făcut și dezvăluie că a fost criticat pentru că a spus adevărul la ANAD, așa cum a dezvăluit Gazeta Sporturilor.

„Cel mai mult mă intrigă că am văzut că minciuna a devenit virtute. Am fost făcut turnător, de parcă trebuia să mint în legătură cu evenimentele din dosar. 

Totuși, vor fi mari surprize dacă dosarul va fi făcut public. Sunt un tânăr care a învățat să își asume greșelile. Am învățat că în viață sunt efecte ale deciziilor pe care le luăm. Nu am de gând să mint, cu orice risc. Fotbalul se termină la un moment, dar cel mai important e cum te construiești ca om.

Stau pe tușă de ceva vreme, sunt luni în care chinul eu l-am suportat. Nu altcineva. Neplătit și măcinat de gânduri, fără bază de pregătire și fără antrenamente profesioniste într-un grup”, a declarat  Alex Ioniță pentru evz.ro.

Autorul articolului din EVZ este rudă cu Alex Ioniță și a avut acces direct la fotbalist, pentru declarații exclusive. Tonul pe care este scris materialul chiar încearcă o victimizare a fotbalistului în cauză: „Alexandru Ioniță a trăit în cursul zilei de marți ore demne de un film thriller. Dintre toți, doar el este privit ca jucătorul care dorește să îngroape atât clubul giurgiuvean, cât și fotbalul mioritic, cu rezultate în ultimii ani de notat cel mult într-un carnețel aruncat într-un sertar ponosit”.

În materialul publicat de Evenimentul apar alte câteva date importante în cazul documentat și prezentat în exclusivitate de Gazeta Sporturilor:

  • "Toți cei trei jucători au precizat că erau mai multe flacoane cu vitamine și magneziu pe masă. În rest, decizia de administrare a aparținut exclusiv medicilor de la clinina Cronos Med. Atât cantitatea, cât și modalitatea" - susține EVZ
  • "Jucătorilor li s-a spus că în total le-au fost administrate 100 de ml de ser fiziologic, dar din două flacoane. Restul de gramaj a fost aruncat, susțin medicii". 
  • "Aici intervin declarațiile celor trei jucători, care au lăsat de înțeles că li s-au administrat, cel mai probabil, ambele flacoane de vitamina C și B, iar magneziu dintr-o seringă. Asta înseamnă că, în total, a fost depășită măsura admisă de WADA"
  • după declanșarea anchetei ANAD, cei 3 fotbaliști ar fi avut o discuție cu reprezentanții clinicii, cărora le-ar fi reproșat că n-au avut acordul lor să publice în social media imaginile devenite probe la dosar. Atât dr. Constantin Stan, cât și Andreea Berecleanu le-au transmis jucătorilor să nu dea clinica în judecată pentru că nu vor avea câștig de cauză, conform EVZ

Dani Coman, mesaje ironice pentru Ioniță

Coman a spus marți că nu l-a făcut trădător pe Ioniță, așa cum a dezvăluit Gazeta: „Cred că mă cunoașteți destul de bine și eu nu vorbesc de o asemenea manieră cu jucătorii. Da, am avut o discuție de cel mult două minute, la telefon, cu Ioniță, în care mi-a spus că a ales să meargă la ANAD să declare ce a declarat și după ce s-a sfătuit cu agenții săi. Atât". 

Ulterior însă, șeful Astrei a avut două remarci subtile, dar prin care a trimis săgeți directe la adresa fotbalistului Astrei. „Dacă îl înțeleg pe Ioniță că a colaborat cu ANAD din dorința de a-și salva cariera? Vă spun doar atât, mie nu mi-a plăcut pixul niciodată... Înțelegeți ce vreau să spun, da?", a declarat Coman, lăsând să se înțeleagă că îl caracterizează pe Ioniță drept turnător. Apoi, fostul portar a mai zis despre Alex: „Nu știu cât contează ce a spus Ioniță, că dacă îl întrebăm, nu cred că știe 7 clauze din contractul pe care îl are cu Astra". 

VIDEO Astra are meci tare în Liga 1! Totul despre duelul cu CFR Cluj

Citește mai multe știri despre scandalul de la Astra: 

Astra se apără cu o minciună! Poziția clubului e contrazisă de realitate + când se poate da verdictul în scandalul de dopaj

Astra, reacție oficială în scandalul de doping: „Suntem stupefiați. Clubul nu a fost implicat în niciun fel”

Reacții stârnite de ultimele dezvăluiri GSP în scandalul de dopaj de la Astra: „Ce tragedie ar fi!”

EXCLUSIV Pericol pentru România » Risc maxim dacă Astra n-ar fi exclusă din Liga 1 pentru dopaj

Noul clasament din Liga 1 dacă Astra e exclusă » ROAF e clar: nu toate meciurile sunt 0-3! Cine profită cel mai mult din play-off

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
112651963934596
Neagu Mihai  •  28 Ianuarie 2021, 01:47

Lui Ionita asta i se mai spune si "Bulgarul",porecla i-a pus o un antrenor care a vazut ca Ionita are capul mare si ceafa groasa...acum se explica de ce pe unde a jucat,n a reusit nimic. CFR Cluj ,platise chiar 1 milion de euro pt el !!!acum el sufera ca nu joaca ,dar a jucat vreodata ?sufera pt el dar nu sufera ca echipa lui poate fi exclusa.Strict,din cauza lui !

andrei.f
andrei.f  •  27 Ianuarie 2021, 20:08

Ioniță vine de la cfr, oare nu de acolo a învățat să se drogheze ?

1272979566060802
Jon Radu  •  27 Ianuarie 2021, 15:51

He,he,he Danutule! Doar ti-am scris ca : Daca vorbeste asta tu Astra, si fotbalul facut pe smenuri e dus, el oricum a inteles ca fotbal o sa mai joace pe plai-station, iar tu presedinte decat la cap-eu. Asa ca stai de partea lui ,lasa-l sa-si faca suspendarea,ca de vorbeste mai vedem fotbal doar la Bulgarski. Iar Burlenu acum ca e in bordul Fifa nu o sa stea sa va acope pe voi. EL trebuie sa fie un exemplu iar voi santeti primii chemati in cauza. Trebuie sa de-a exemplu dar fara sa-si arda talpile singur. Fii baiat destept.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează