FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Mesaj categoric în cazul lui Alex Ioniță: „Cine l-a sfătuit a vrut să-i termine cariera! E păcat”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 aprilie 2021 16:48 / Actualizat miercuri, 07 aprilie 2021 16:58

Gheorghe Chivorchian, fost oficial în Liga 1, a vorbit despre cazul lui Alex Ioniță (26 de ani), cel care și-a schimbat declarația cu privire la scandalul de dopaj de la Astra.

  • Context: Gazeta Sporturilor a dezvăluit azi că Alex Ioniță, unul dintre fotbaliștii Astrei suspendați provizoriu pentru dopaj, s-a răzgândit și a dat o nouă declarație scrisă în care susține că mărturia sa din ianuarie 2021, prin care admitea folosirea unei metode interzise, a fost dată în urma unor „presiuni enorme” și la dictarea oficialilor ANAD.

Acesta este de părere că mijlocașul de 26 de ani a fost sfătuit prost și crede că va avea de suferit ca urmare a noilor declarații oferite în dosarul de dopaj.

„Cineva l-a sfătuit prost! El nu realizează că tot ce a declarat s-a înregistrat și că trebuie să probeze acum aceste acuzații. ANAD va proba că l-a întrebat frumos și a răspuns. Cine l-a sfătuit a vrut să-i termine cariera! Altfel nu văd lucrurile.

Să vedem ce va fi acum. Comisia se poate reactiva. El a declarat ceva atunci, a colaborat și beneficia de clemență. Lua 6 luni de suspendare și acum i se termina pedeapsa. E păcat! Cel care l-a sfătuit a vrut să-i termine cariera, nu să-l ajute! El e un copil, cei care sunt în jurul lui cred că au peste 40 de ani! Nu au voie să se joace cu cariera lui!

Eu nu pot să-l cred pe Balaj în stare de așa ceva! Știm cu toții verticalitatea lui”, a declarat Chivorchian.

Cazul de dopaj de la Astra pe scurt: 

  • La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează.
  • În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă!
  • După ce a fost vizitată de ANAD, clinica a luat o decizie surprinzătoare: a șters toate pozele urcate pe Instagram.
  • Pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD, Ioniță a recunoscut toate acuzațiile, iar pe 2 februarie le-a confirmat în direct, la GSP Live.

VIDEO Victor Becali explică ce l-a determinat pe Alexandru Ioniță să recunoască faptul că a folosit metode interzise: „Pedeapsă de 4 ani? Te apuci de altceva”

Citește mai multe știri despre Astra:

Cristi Balaj reacționează după ce Ioniță și-a schimbat declarația în cazul de dopaj de la Astra: „Mi-a mărturisit că ceea ce a declarat e real”

Lovitură de teatru în cazul de dopaj de la Astra! Ioniță și-a retras azi noapte mărturia: „Am fost supus unei presiuni enorme. Am recunoscut ce mi s-a dictat să recunosc”

Astra reacționează după dezvăluirile GSP legate de mărturia lui Ioniță: „Aceste noi declarații ar trebui analizate atent de toată lumea”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
danny_l
danny_l  •  08 Aprilie 2021, 08:46

Poate că Ioniță nu va mai juca nicăieri dar și Astra va fi retrogradată, trebuie ținut cont de un factor,WADA monitorizează acest caz,e târziu să schimbi declarația, decizia e simplă, Astra retrogradată, jucătorii suspendați 4 ani.Ionita s-ar putea să ia mai mult de 4 ani.

1735457746481229
Alexandru Nica  •  07 Aprilie 2021, 17:53

Circ românesc, i-au zis: copile dacă continui să susții adevarul ești ras!

di.canio
di.canio  •  07 Aprilie 2021, 17:20

Al sinistru al fostei Cooperative! Pe tine pe Dragomir și pe restul ar trebui sa ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează