FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Alte întrebări în cazul Ekeng » Conducerea INMS consideră că "sunt prea mari diferenţele între rezultatele noastre şi cele de la IML"

Articol de - Publicat marti, 17 mai 2016 00:00

La peste o săptămână de la decesul lui Patrick Ekeng, care a căzut secerat pe gazon, se strâng tot mai multe întrebări fără răspuns.

Directoarea adjunctă de la INMS, Simona Nanoveanu, are dubii: "Sunt prea mari diferenţele între diagnosticul specialistului nostru cardiolog, Maria Marinescu, şi rezultatul ecocardiografiei de la «Medas», pe de-o parte, şi concluziile de la IML, pe de altă parte. De exemplu, la ecocardiografia care a ajuns la noi, grosimea septului ventricular era de 1,1 cm, iar la IML e de 2,4 cm. Mai mult decât dublu! Apoi, în raportul IML se vorbeşte despre sechele de endocardită, cu fixarea valvelor în poziţii fixe. Or aceste lucruri ar fi trebuit să se vadă la ecocardiogramă, să apară o insuficienţă valvulară, ceva. Dar rezultatul a fost «cardiac normal», la fel ca şi evaluarea doamnei Marinescu. Mai mult, fiindcă Ekeng avea inima mărită, ca majoritatea sportivilor, concluzia ar fi trebuit să fie «cardiac normal cord sportiv». Dar a fost doar «cardiac normal»".

"Apar diferenţe la autopsie"

Medicul cardiolog de la "Medas", Viorel Mihai, cel care l-a consultat pe Ekeng, a explicat: "În cazul peretelui dintre ventricule, ecografia se face în diastolă, când inima se relaxează. Când se face resuscitare, cu administrare de adrenalină, inima poate rămâne în sistolă după deces, septul ventricular e contractat, deci mai gros. În raportul INML se spune că «grosimea maximă era de 2,4 cm». Adică nu avea tot această grosime, ci numai în anumite locuri, poate în zone ascunse, care nu se pot observa la ecografie. Cât despre problemele de endocardită, important e ca valvele să funcţioneze. Şi ele o pot face, chiar dacă sunt afectate la un nivel mic. Acest gen de probleme sunt destul de frecvente. Dar asta nu înseamnă că valva mitrală a fost blocată atunci când am făcut ecografia"

Dubii cu specializarea doctoriţei Marinescu!

Recent, Maria Marinescu şi-a acuzat colegii de la INMS că "sunt impostori, niciunul nu are aviz de liberă practică!". Directoarea Nanoveanu a replicat: "Avem toţi avize. În schimb, noi nu ştim nici acum dacă Maria Marinescu are specialitate de cardiolog! Corpul de Control al Guvernului a făcut o verificare la noi, în 2009, şi a recomandat Ministerului Sănătăţii şi Colegiului Medicilor să o verifice, pentru că în cartea de muncă nu apare nicăieri că ar fi lucrat pe post de cardiolog, ci numai ca medic de medicină generală. N-a dat însă nimeni niciun răspuns"

"Din experienţa mea de medic, nu se poate ca inima unui sportiv să crească atât de mult în numai 5 luni"
Simona Nanoveanu, dir. adj. INMS

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  17 Mai 2016, 16:49

Terminati ma cu subiectul asta: mortul e de vina. Nu ati inteles nici pana acum? Gata, o sa mai scrie unii un articole peste vreo 2 saptamani si gata! Nimeni nu e vinovat, ala de la 2m sub pamant e responsabil pentru toate. Si toata lumea o sa uite. Pana data viitoare. Cand din nou o sa ne lamentam, o sa urlam, o sa cautam vinovati, o sa venim cu teoria conspiratiei, cu dopaj, cu "prafuri" care iti dau talent, iti micsoreaza creierul si iti maresc....pofta de joc, etc. Astia sunt romanii, nu ati invatat inca? Un american spunea in 1990 ca romanilor le poate fi servita orice poveste, ei oricum in 3-4 zile uita tot....

10205708568547632
Vladimir Bogdan  •  17 Mai 2016, 15:51

despre dopaj, nimic?! cu precedentul Hâldan (același medic) și alții, de prin europa, care au căzut la fel, secerați!priviți atitudinile lui Rednic și Dănciulescu: primul se uită spre cer, al doilea își acoperă ochii. asta la câteva secunde după căderea fotbalistului!! Rednic și Dănciulescu nu mai au treabă cu pământul, privesc deja spre cer. ce știau ei, în acel moment?

babahuda
babahuda  •  17 Mai 2016, 12:06
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Trezeşte-te,naţiune" ...Germenii apariţiei de noi monştri sunt evidenţi. Şi când aceştia apar, se aude zăngănitul armelor. Se-aude zăngănit de arme, Miroase a praf de puşcă. O lume fierbe în cazarme, Războiul din pace muşcă. Trezeşte-te, naţiune! Nu aştepta să se nască alţi monştri. Te vor devora. Luptă pentru viaţa ta! Goya Fiind chemat la fisc, ca orişicine, S-a contrazis degeaba cu nebunii Şi a aflat şi el atunci, în fine, Ce monştri naşte somnul raţiunii.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează