FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

DINAMO. EXCLUSIV VIDEO Amintiri de la cea mai mare rușine a fotbalului românesc: „Făceam caterincă, credeam că la București îi nenorocim!”

Rikhardur Dadason // Sursă foto: Getty
Rikhardur Dadason // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat duminica, 26 aprilie 2020 21:22

În 1997, Dinamo a fost eliminată din Cupa UEFA de Knattspyrnufelag. Atunci, islandezii au învins și la București, și la Reykjavik, 2-1 și 2-0, fiind primul tur pe care vreun club din Islanda îl trecea cu două victorii. Unul dintre jucătorii prezenți pe teren la acea umilință istorică, Florin Bătrânu (49 de ani), a rememorat la GSP Live partida. 

Florin Bătrânu, fundașul central al „câinilor” din acea dublă, a vorbit la GSP Live despre tot ceea ce s-a întâmplat atunci și mărturisește că la început el și coechipierii lui s-au amuzat copios când au văzut un meci al islandezilor, pe o casetă video. 

„Nici acum nu pot să le pronunț numele. Eram la ședința tehnică de dinainte meciului, ne uitam la casete video toți într-o cameră, și la un moment dat îți dai seama... făceam caterincă, cu toate că Mister ne avertizase «Băi, nu o luați așa că ăștia au forță, sunt jucători masivi, cu faze fixe». El ne prevenise. Noi, românii, când am văzut caseta aia, era un meci la care nu puteai să te uiți. A doua zi ne-au luat ăia în niște vijelii de... 

Nu mai spun că fiind vară acolo nu se întuneca, era 10-11 noaptea și noi eram șocați «Bă, nu se mai întunecă?». Noi nu știam că așa e acolo. Nici nu ne-am putut odihni calumea, noi tot așteptam să se întunece «Ce dracu’, ne-au stat ceasurile?»”. 

VIDEO Florin Bătrânu rememorează umilința cu Knattspyrnufelag

Bătrânu: „Parcă noi eram islandezi și ei români”

Coșmarul „câinilor” în acea dublă a fost atacantul Rikharour Dadason (foto), ajuns acum la 48 de ani, cel care le-a înscris trei goluri, unul la Reykjavik și două la București. Bătrânu a continuat cu povestea meciului retur, în care „câinii” se așteptau să se impună fără probleme.  

„După am spus «Vin ăștia ăștia la București, îi nenorocim!». Și acum îl visez pe Dadason, după meciul ăla a și prins transferul carierei. Am spus «Băi, vin la București ăștia, august, caniculă și îi rupem! Ăștia când ies sunt deja leșinați». Așa ne gândeam noi. De la încălzire credeam că o să fie morți.

Ce vorbești... ne-au prins ăia niște contraatacuri. Parcă noi eram islandezi și ei români, așa obosiți eram. Țin minte că prin minutul 20-30 ne-au prins pe niște contraatacuri și numai cu mâinile în șold stăteam, toți fundașii. Eram epuizați la cât ne-au alergat!”.

După dubla fantastică cu Dinamo, atacantul Dadason s-a transferat în Norvegia, la Viking, iar după doi ani în Norvegia a urmat un transfer la Stoke City, în liga a doua din Anglia.

Sigurdur Jonsson, fundașul dreapta al lui Knattspyrnufelag din „minunea cu Dinamo”, a acordat un interviu jurnaliștilor GSP.ro, în care a rememorat meciul istoric. (DETALII AICI)

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Blaturi de pomină din vremurile Diviziei A » Jucătorii au făcut chetă ca să evite retrogradarea: „Aveam nevoie să se termine 5-0”

Episod antologic de la negocierile din biroul lui George Copos: „Când am văzut ce scria pe foaie, am rămas prost!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (105)
morzadobflicster
morzadobflicster  •  28 Aprilie 2020, 06:13

Bai, fiecare echipa roamneasca are cate un cosmar din asta.. Rapid pe Skonto Riga.. Steaua/FCSB pe Ludogoret.. Craiova pe Pobeda Prilep sau Sigma Olomouc... CFR pe Dudelange..Dar la Dinamo frate, lista e fara numar.. 17 Nentori, Polonia Varsovia, Elfsborg, NEC Nijemegen, Metalist Harkov, Vorskla Poltava sau FC Pescarul Islandez.. Plus rusinea astronomica cu Foresta Faltisheni.. Ce sa mai zici... Hai sa-i lasam sa se pregateasca pentru Champions League..

rocky2
rocky2  •  28 Aprilie 2020, 00:12
Postat de Stefan Nica pe 27 Aprilie 2020, 08:26

Cea mai mare umilinta a fotbalului românesc este existența clonei fcsb care nu a fost, nu este și nu va fi Steaua niciodată.Amin

La fel zice si tovarasul Valentin Ceausescu!

severusl
severusl  •  27 Aprilie 2020, 20:34

DUDELANGE

Vezi toate comentariile (105)
Comentează