FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

EXCLUSIV „Credeam că România e o țară învechită, dar nu e așa deloc” » Portarul austriac al Petrolului nu înțelege de ce țara sa a barat drumul României spre Schengen

Leitner a fost internațional al țării sale la toate reprezentativele până la U21.
Foto: Imago
Leitner a fost internațional al țării sale la toate reprezentativele până la U21. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 29 decembrie 2022 13:16 / Actualizat joi, 29 decembrie 2022 13:53

Andreas Leitner, 28 de ani, este austriacul care a încheiat sezonul ca titular al „lupilor", el sosind la Petrolul Ploiești după debutul campionatului. După ani mulți petrecuți la Admira Wacker, Leitner a ales să semneze cu prahovenii, cu care vrea să impresioneze în actuala ediție. Este sigur că poate face istorie cu echipa din orașul lui Caragiale.

Basarab Panduru critică un tehnician din Liga 1, care a acceptat să fie dat afară fără să profite de clauză: „Trebuia să îți vezi de treaba ta”
ATAC
Basarab Panduru critică un tehnician din Liga 1, care a acceptat să fie dat afară fără să profite de clauză: „Trebuia să îți vezi de treaba ta”

Andreas Leitner: „Ne vom primi banii"

„Am avut șansa de a semna cu un club de tradiție, cu suporteri minunați, care iubesc clubul și care îți transmit afecțiunea lor. Putem face o treabă minunată în acest sezon. Dacă cineva ne-ar fi zis acum jumătate de an că vom fi în Top 6, sau imediat în apropierea play-off-ului, nimeni nu ar fi crezut. 

în 4 meciuri din cele 8în care a apărat poarta petroliștilor, Leitner nu a încasat gol. În total, austriacul a adunat 8 meciuri și a încasat 8 goluri

Se știu problemele din club, financiare, dar suntem uniți, ăsta e atuul nostru. Credem că se va rezolva, sută la sută vom fi plătiți. Petrolul este o echipă talentată, o putem compara cu aproape orice formație din Austria. Nu știam la ce să mă aștept, dar Liga 1 este foarte bună", a declarat Leitner.

213 partidea adunat în prima ligă austriacă, pentru Admira Wacker și SK Austria Klagenfurth

Andreas Leitner: „Recomand oricui să viziteze România”

La începutul lunii decembrie, s-a discutat aprins despre integrarea României în spațiul Schengen, iar refuzul cancelarului Austriei, Karl Nehammer, a născut reacții vehemente. „Este politică, din păcate, sunt chestii care nu țin de mine, de tine, ca simpli cetățeni. Eu, dacă sunt întrebat, pot confirma că România nu este doar o țară frumoasă, ci și în dezvoltare. 

Corect, credeam înainte să vin că e o țară învechită, undeva aruncată în estul Europei, dar văd că se construiește mult, găsești absolut orice, bani să ai! Ca infrastructură, nu poți compara Austria cu România, dar exceptând calitatea drumurilor și lipsa autostrăzilor, totul este OK. O să spun lucruri bune despre România și când n-o să mai fiu aici, recomand oricui să o viziteze", a comentat Andreas. 

Roguljic, care e acum la Craiova, a jucat cu mine în Austria, el mi-a recomandat România. Mi-a spus că sunt stadioane bune, noi. În afara celui de la Ploiești, am apreciat arenele celor de la Craiova și de la Sepsi

- Andreas Leitner, portar Petrolul

Citește și:

Fotbalistul de la FCSB care l-a convins pe Dragomir: „Poate să joace în orice campionat din Europa”

Dinu Todoran: „Atenție! Ca să fii antrenor la Steaua trebuie să fii foarte bine pregătit”. Despre cine spune „ Cu el s-a creat o familie la Steaua!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
dobrin
dobrin  •  29 Decembrie 2022, 18:02

Suntem o tara invechita... vinul e vechi, branza e mucegaita, icrele sunt negre :)))))))

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  29 Decembrie 2022, 17:42

...un austriac cu mult bun simt ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează