FOTBAL  »  Superliga  »  ATAC

Basarab Panduru critică un tehnician din Liga 1, care a acceptat să fie dat afară fără să profite de clauză: „Trebuia să îți vezi de treaba ta”

Basarab Panduru
Basarab Panduru

Articol de GSP - Publicat joi, 29 decembrie 2022 12:24 / Actualizat joi, 29 decembrie 2022 13:33

Basarab Panduru (52 de ani) l-a criticat pe Laszlo Balint (43 de ani), actualul antrenor celor de la UTA Arad, după ce tehnicianul a dezvăluit că în contractul cu CS Universitatea Craiova, formație pe care a pregătit-o în perioada iunie - august 2022, era stipulată o clauză care îl putea ține la club până pe data de 14 noiembrie. 

Fostul internațional a spus că Laszlo Balint trebuia să își vadă de ceea ce avea de pregătit la formația din Bănie, iar soarta acestuia să fie stabilită ulterior de conducerea clubului. 

Fotbalistul de la FCSB care l-a convins pe Dragomir: „Poate să joace în orice campionat din Europa”
FCSB
Fotbalistul de la FCSB care l-a convins pe Dragomir: „Poate să joace în orice campionat din Europa”

Basarab Panduru: „Ai știut unde te duci”

„La el sunt niște probleme. Vine și ne spune că «Din prima zi am simțit că nu-știu-ce». Păi, stai puțin, ce treabă aveai? Ai știut unde te duci. 

«Am știut unde mă duc, dar din prima zi am simțit că nu sunt dorit» sau ceva de genul ăsta. Păi, tu nu aveai nicio treabă. 

Trebuia să îţi vezi de treaba ta până pe 14 noiembrie, vedeai la câte puncte eşti de primul loc şi dacă te puteau da afară sau nu”, a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport. 

Laszlo Balint: „Am simțit că nu a existat deloc răbdare”

Balint a fost dat afară la începutul lui august, înainte de returul cu Zorya Lugansk, și înlocuit cu Mirel Rădoi. 

„Am simțit că nu a existat deloc răbdare cu mine, încă din prima zi. Pretențiile la adresa mea, ca antrenor care e obligat să aducă rezultate, sunt foarte mari, dar mi-am asumat acest lucru, inclusiv contractual. 

Eu am semnat un contract în care clubul avea dreptul de a rezilia unilateral în momentul în care se întrerupea campionatul pentru Campionatul Mondial, pe 14 noiembrie, asta în cazul în care diferența de puncte față de primul loc era mai mare de 9 puncte. 

Era o chestie pe care mi-am asumat-o. Mi-am dorit foarte mult să demonstrez că am capacitatea necesară pentru a face din Universitatea Craiova un club capabil să se bată la campionat. 

Chiar dacă începutul a fost cumva ezitant am reușit să ne calificăm în primul tur (n.r. în Conference League), am reușit o victorie în acel derby al orașului Craiova, o rivalitate foarte mare, pe care doar la Arad, în momentul în care am jucat împotriva celor de la Poli Timișoara, am mai simțit-o la un nivel atât de ridicat. 

Am simțit acea victorie ca o finală câștigată, pentru că în interiorul vestiarului a fost o descătușare fantastică și tocmai de aceea spun că a fost foarte dureros ca demiterea mea  să vină după un asemenea meci”, a precizat Laszlo Balint, pentru sursa citată anterior. 

VIDEO. Câți bani a primit Laszlo Balint ca să plece de la Craiova + mesaj pentru viitorul club: "Ar trebui să fie caterincă?"

Citește și:

Amintirile lui Mugurel Buga din sezonul UEFAntastic: „Hai să-i batem și p-ăștia!”. Visul pentru 2023: Rapid campioană, Brașov în L1!

Dică, pus să comenteze ipoteza lui Pițurcă: „Nu există! De asta am venit eu la FCSB” » Dan Udrea a intervenit și l-a „închis”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  29 Decembrie 2022, 20:52

Mare antrenor in devenire si LB asta! L a facut Byzarin din pix)) Intrebarea se pune cam cind a fost el antrenor? Cind a promovat si a avut 5pct avans si trei jocuri acasa si a tremurat pana la ultimul meci? Sau cind nu batea pe nimeni cu Uta pe teren propriu? Iar asta cu Craiova e ... ! Ai facut turul televiziunilor si ziarelor sa te plangi! Dar cind ai acceptat clauza asra cu noiembrie ... asta e deja altceva... nu se poate reproduce! O gura pe partwa opusa daca citesti printre randuri! Sau cind ai plecat de la Yra lasand pe altul sa scoata castanele din foc ca deh veneau meciuri grele si erai sifonat deja!Antrenor de div B maxim ! Ti a zis bine Nistor cind a spus ca jucam ce ne inveti)) A zpus bine Sdrobis cind a afirmat ca le plangi de mila la antrenorii astia tineri!

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  29 Decembrie 2022, 20:26

Da, are dreptate Panduru ,în RO . în general nu numai în sport se pare ca nu merge cu " Gentleman 's agreement " ,din păcate! Mai ales ca se găsesc câțiva din ăștia și li se face mila de cine nu ar fi cazul ,gen L. Balint , Iordănescu ,cel mic *** ! etc . Arăți mai mult a slăbiciune ( care de fapt chiar asta este ) în rest La mulți ani !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  29 Decembrie 2022, 15:41

Panduru este un analist mai bun decat Ilie Dumitrescu ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează