FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Internațional român la preț de Black Friday » Culisele transferului: clauze ciudate

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 06 noiembrie 2021 07:14 / Actualizat sambata, 06 noiembrie 2021 08:15

Andrei Chindriș, omul pe care Iftime cerea măcar un milion de euro, a fost cedat la Santa Clara pentru doar 120.000 de euro. Plus 70% dintr-un viitor transfer, asta doar dacă fotbalistul va fi vândut până vara viitoare. Moldovenii își fac speranțe, după debutul cu gol împotriva lui FC Porto, în Cupa Portugaliei.

Chindriș a debutat pentru Santa Clara în partida de Cupă câștigată surprinzător de echipa din Azore, 3-1. Titular la gazde, fostul internațional de tineret a deschis scorul cu un șut din întoarcere din fața porții. Motiv de bucurie pentru Botoșani, care teoretic poate profita dacă fundașul va face o figură frumoasă. 

Chindriș, de la un milion la 120.000 de euro 

Clubul moldovean s-a tot zbătut să-l vândă pe Chindriș, fie la FCSB, fie în străinătate, însă de fiecare dată a apărut ceva. Fie că suma oferită n-a fost pe placul lui Valeriu Iftime, fie chiar jucătorul n-a fost de acord cu propunerea primită. În ultimă instanță, a plecat în Portugalia, la Santa Clara. 

Numai că FC Botoșani s-a ales doar cu 120.000 de euro, deși la un moment dat Iftime cerea pentru remarcatul său 1 milion de euro. 

Ofertele primite dinspre FCSB săreau și ele cu mult peste ceea ce a obținut Botoșaniul, sumele oferite fiind între 300.000 și jumătate de milion de euro. Asta în funcție de momentul în care l-a dorit Gigi Becali. 

Clauze ciudate în cazul lui Chindriș

Cum a procedat de fiecare dată când a cedat un jucător tânăr, Valeriu Iftime a păstrat procente din revânzarea lui Chindriș. Acum este vorba de 70% dintr-un viitor transfer, numai că această clauză e valabilă doar dacă va fi vândut în primul an de contract!

1meci are Andrei Chindriș la Santa Clara, o dată a fost pe bancă, în rest în afara lotului

Altfel, Santa Clara va beneficia de întreaga sumă de transfer. În prezent, agenții pe care Andrei Chindriș îi are se zbat pentru a-i găsi o echipă fundașului, tocmai pentru ca Botoșaniul să mai obțină ceva. 

Și Iftime e supărat

Patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, e și el nemulțumit de condițiile în care a plecat Andrei Chindriș de la Botoșani:

Internațional român la preț de Black Friday » Culisele transferului: clauze ciudate
Andrei Chindriș // FOTO: Imago

„E un transfer destul de alambicat. E mai mult al meu decât al lui Santa Clara. Am 70% din drepturi. Dar dacă nu îl vinde într-un an, am pierdut tot sau ceva de genul. N-aș putea să vă spun clar situația din contract, dar sunt niște condiții pe care le-am semnat cu ochii închiși, ca un primar de comună săracă". 

Nu știu, n-am văzut golul, că m-a supărat când a plecat de la noi. Dar bravo lui, dacă joacă bine acolo, câștigăm niște bani. Gol cu Porto? Formidabil! Poate că așa își face loc în echipă. Am rămas dezamăgit după transfer, cu ofertele pe care le-a avut. A plâns noaptea, că el ce face, că nu se transferă. Am fost de acord să plece. Mă rog, să fie sănătos! 
- Valeriu Iftime, patron Botoșani

1,2 milioane de euroe cota lui Chindriș pe transfermarkt

Citește și: 

Conflict între Marius Croitoru și Șeroni, imediat după Argeș - Botoșani! Nu a fost singurul moment tensionat din tabăra moldovenilor + Reacția lui Iftime

Prepeliță, după eșecul cu Botoșani: „La pauză credeam că batem”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
adrianna.
adrianna.  •  06 Noiembrie 2021, 13:14

Ati mai publicat acelasi “articol” saptamana trecuta.

sibelius
sibelius  •  06 Noiembrie 2021, 11:28
Postat de steaua.libera pe 06 Noiembrie 2021, 11:09

Repostare jalnică. Meciul ăla a avut loc acum 1-2 luni. Bună dimineața, GSP!

Ai venit din viitor? Am castigat cu Islanda? Intreb ca aici au trecut 10 zile de la meci, nu doua luni.

steaua.libera
steaua.libera  •  06 Noiembrie 2021, 11:09

Repostare jalnică. Meciul ăla a avut loc acum 1-2 luni. Bună dimineața, GSP!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează