FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Andrei Cristea a jucat la Dinamo, dar rămâne atașat de FCSB: „Steaua - Valencia e cel mai important moment al carierei mele”

Andrei Cristea în tricoul FCSB
Andrei Cristea în tricoul FCSB

Articol de - Publicat joi, 16 aprilie 2020 15:53

Andrei Cristea, „vârful” lui Poli Iași, i-a dat două goluri Valenciei în Cupa UEFA 2004-2005 și s-a calificat cu FCSB în „optimi”. Iar reușita din meciul cu FCSB (1-0), cea care a dus titlul în 2018 la Cluj, o prețuiește pentru că „a demonstrat că suntem curați și că jucăm pe teren”.

Ajuns la 35 de ani, Andrei Cristea se simte mai legat sufletește de Poli Iași deși a jucat la Dinamo, dar și la FCSB. „Vârful" moldovenilor consideră însă că cele mai importante momente ale carierei le-a petrecut la FCSB, cu care a luat două titluri, în 2005 și 2006, și a trăit clipe memorabile în Cupa UEFA.

„Meciul retur cu Valencia, din 2005, rămâne cel mai important moment al carierei mele de jucător. Am marcat atunci două goluri și ne-am calificat în optimi. A fost un moment important și pentru fotbalul românesc, a dat un imbold, pentru că eliminasem o echipă puternică", și-a amintit „decarul" Iașiului într-o discuție cu fanii pe pagina de Facebook a ieșenilor. 

  • Cu golurile lui Andrei Cristea, venite după pauză, FCSB a întors atunci un 0-2 din prima manșă, pentru ca apoi, la penalty-uri (4-3), să obțină calificarea în „optimi". 
  • Valencia îi avea în rândurile sale, printre alții, pe portarul Andres Palop, pe Amedeo Carboni, Fabio Aurelio, David Albelda, Ruben Baraja, Francisco Rufete și pe Xisco. Iar pe bancă era Claudio Ranieri! 

Imboldul dat fotbalului românesc s-a simțit în sezonul următor, când Steaua, cu Cristea în echipă, a jucat acel „sfert" românesc în Cupa UEFA, contra Rapidului (1-1, 0-0). "Dublă" ce a propulsat-o în semifinala cu Middlesbrough (1-0, 2-4). "A fost o nebunie returul cu Rapid de pe Lia Manoliu, cu aproape 60.000 de oameni în tribune", și-a amintit "decarul" Politehnicii. 

Andrei Cristea a rememorat și un meci mult mai recent, de astă dată în tricoul Iașiului, contra FCSB-ului. Anume partida din play-off-ul stagiunii 2017-2018, când golul său cu stângul a consfințit victoria moldovenilor, scor 1-0, și a trimis titlul la Cluj, CFR-ului: „Acea întâlnire, deznodământul ei, a demontrat că suntem curați și jucăm pe teren".

52 de meciuriși 10 goluri a bifat Cristea în Liga 1 la Steaua, pentru care a jucat între 2004 și 2006. La Iași e deja la al patrulea contract, cu mențiunea că în 2008 și 2009 a fost împrumutat de Poli Timișoara, respectiv Dinamo

„FCSB e adevărata Steaua pentru mine. Becali a făcut multe pentru fotbalul românesc. Pentru Steaua, în primul rând, dar și pentru alte echipe, prin jucătorii cumpărați. Vreau să mai joc un sezon, în afara acestuia. Apoi, trag linie și vedem. Aici mi s-a propus un post în conducerea clubului, dar am și licența A de antrenor" 
- Andrei Cristea, atacant Poli Iași

Citește și alte știri despre Poli Iași:

STADION POLI IAȘI. Scenarii SF și promisiuni electorale! An de an, primarul Mihai Chirica promite stadioane, dar rămân machetele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
3494998270522910
Doina Vieru  •  17 Aprilie 2020, 12:55

Respect Andrei Cristea...ai dovedit de atatea ori ca esti o persoana integra si ca esti aproape de culorile echipelor la care ai fost , fara nici un fel de falsitati cum am intilnit la alti fotbalisti...P entru acest lucru ai respectul meu si sunt sigur, al multor altora care probabil nu au timp sa o faca pe acest site sau din diverse alte motive ...dar sunt sigur ca sunt in asentimentul meu si cred in acest lucru.Cred ca esti cel mai reprezentativ fotbalist al fotbalului din Iasi, desi provii de la...Bacau.Sper ca pe viitor sa nu te indepartezi de Iasi si sa reusesti performante mai mari ca cele de fotbalist la Iasi. Nimeni nu poate sti ce ne poate rezerva viitorul...

10203839225041363
Vasi Mar  •  17 Aprilie 2020, 10:49
Postat de creeperno999 pe 16 Aprilie 2020, 22:47

Pentru tine e steaua adevarata dar in acte este numai fcsb

MIAUUUUU!......falimentarule canta la alta masa!

mehighms
mehighms  •  17 Aprilie 2020, 05:12
Postat de creeperno999 pe 16 Aprilie 2020, 22:47

Pentru tine e steaua adevarata dar in acte este numai fcsb

noroc ca este si fcdb, nu mai catelus?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează