FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ GSP.RO

ANALIZĂ / Antrenori cărora le tremură scaunul. De cîtă răbdare are nevoie un tehnician?

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 martie 2010 00:00

Site-ul gsp.ro propune o analiză a situaţiei în care se găsesc antrenorii echipelor favorite la campionat, după ce formaţiile conduse de aceştia au un start de retur extrem de slab.

1. Andrea Mandorlini

A fost adus la Cluj în locul lui Conceicao, care a plecat din Gruia în noiembrie 2009, după ce conducerea i-a imputat rezultatele sub aşteptări din cupele europene.

Mandorlini a început returul cu o victorie, 1-0 în deplasare la campioana Urziceni, dar apoi au urmat remiza cu Steaua şi eşecul de la Galaţi, echivalente cu irosirea şansei de a lua un avans în clasament.

În acel moment, Mandorlini a pierdut sprijinul conducerii, iar scaunul a început să i se clatine. Şefii clubului i-au reproşat rezultatele şi modul cum a alcătuit echipa, în special că a folosit doi închizători în meciul cu gălăţenii, în loc să facă o formaţie mai ofensivă.

Au urmat alte două rezultate de egalitate şi CFR a ajuns la patru etape fără victorie.

Se aşteaptă următorul joc de campionat, cel cu Pandurii, decisiv pentru viitorul lui Mandorlini.


2. Mihai Stoichiţă

Începutul de retur este un dezastru pentru Steaua. În primele 5 etape, roş-albaştrii au izbutit doar o victorie, şi aceea la limită, 1-0 cu Oţelul. În rest, două egaluri (1-1 cu CFR şi 2-2 cu Urziceni) şi două eşecuri (1-3 acasă cu ultima clasată Ceahlăul şi 0-2 cu rivala Dinamo).

Gigi Becali a anunţat în repetate rînduri că nu îl va demite pe tehnician, "Indiferent de ce se va întîmpla, Stoichiţă rămîne!", dar este de văzut cum vor decurge lucrurile dacă echipa va continua să nu acumuleze puncte şi, implicit, să se depărteze de podium. Momentan, Steaua se află pe locul 3, la un punct de liderul CFR Cluj.

Şansa lui "Lippi" este că şi principalele contracandidate la titlu au rezultate nesatisfăcătoare, între locul 1 şi locul 7 fiind o distanţă de numai două puncte. Obiectivul autoimpus de Stoichiţă este titlul, precizînd că, dacă îl va rata, va pleca singur.

3. Nicolae Manea

După ce Hizo şi-a dat demisia pe 30 octombrie 2009, a fost înscăunat Nicolae Manea, antrenor aflat la al patrulea mandat ca antrenor principal în Giuleşti (primăvara 1997, primăvara 1999, o etapă în toamna lui 2008 şi din 1 noiembrie 2009 pînă în prezent).

Rapid are un parcurs dezamăgitor în startul de retur: două victorii (cea cu Poli Timişoara este însă sub semnul întrebării), un egal şi două eşecuri, ultimul înregistrat aseară, pe teren propriu, cu Astra. La finalul partidei cu ploieştenii, corul contestatarilor lui Manea s-a făcut mai puternic. Suporterii au cerut insistent demisia "principalului", exact cum procedaseră şi după egalul de pe teren propriu cu Urziceniul.

Ce spune Copos? "Pînă la vară nu se întîmplă nimic cu Manea". Motivul este şi acela că, deocamdată, giuleştenii se află pe locul 4, la două puncte de lider.

4. Ronny Levy

La finalul turului, Dan Petrescu a decis singur să plece de la Unirea Urziceni, formaţie alături de care cîştigase titlul de campioană, pentru un salariu superior, la Kuban Kransodar. Şefii ialomiţenilor s-au orientat către Ronny Levy.

Israelianul, care are semnat un contract pe un an şi jumătate cu Unirea, are un bilanţ extrem de slab în cele 5 etape scurse din retur: nici o victorie (!) şi 4 rezultate de egalitate.

Oficialii Urziceniului sînt printre puţinii care nu se pronunţă public negativ în privinţa prestaţiei propriilor jucători sau a antrenorului. De altfel, ialomiţenii mizează pe continuitate, avînd doar doi antrenori în ultimii 4 ani (Dan Petrescu şi Ronny Levy).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
werder_fan
werder_fan  •  19 Martie 2010, 14:15
Postat de pe 19 Martie 2010, 13:26

sunt perfect de acord cu ideea ta, de a oferi timp... atata timp cat vezi un progres, o idee, ceea ce la unii antrenori lipseste

si van Gaal a inceput sezonul slab cu Bayern, cred ca daca era un patron roman acolo il dadea afara in secunda 2.

 •  19 Martie 2010, 13:47

In Romania antrenori n-au timp sa-si cunoasca echipa. Sint schimbati. Se pare ca patroni concureaza la smecheri de doi bani. Nu pun bani ca n-au. Aduc refuzati si creeaza spectacolul nebunilor in care detin rolul principa pentru care pun si ei ceva bani si trebuie ascultati. Sint patroni. Fara orientare fara perspectiva se bucura ca moare capra celuilalt. Este o rusine toata tara este in jurul acestor oameni sub mediocri care na-u nimic cu fotbalul. Cui ii pasa de fotbal? Batem aerul cu gura l

 •  19 Martie 2010, 13:35

in doua trei etape o sa il puneti si pe Talnar, ca si Dinamo e inconstanta si suntem in Romania nu Anglia

Vezi toate comentariile (6)
Comentează