FOTBAL  »  LIGA 1  »  CAMPIONAT

Anunțul LPF despre disputarea meciurilor din Liga 1 în străinătate: „Să scoatem Turcia din discuție” » Ce alte variante mai are Liga

Justin Ștefan, secretar general al LPF, a vorbit despre posibilitatea ca meciurile rămase din Liga 1 să se dispute în Antalya +32   FOTO
Justin Ștefan, secretar general al LPF, a vorbit despre posibilitatea ca meciurile rămase din Liga 1 să se dispute în Antalya

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 22:04

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre posibilitatea ca meciurile rămase din Liga 1 să fie disputate în Antalya.

Justin Ștefan a ținut să sublinieze faptul că disputarea meciurilor de campionat rămase în Turcia reprezintă doar o soluție de avarie, la care oficialii fotbalului românesc ar apela doar în cel mai rău caz posibil.

„Gabi (n.r. Bodescu, secretarul general-adjunct al FRF) într-adevăr a venit cu o propunere de a salva Liga 1. Nu trebuie să ne uităm neapărat la țară. Acesta ar fi cel mai rău scenariu posibil, în care autoritățile din România nu ne vor permite să disputăm competiții sportive în țară, motiv pentru care luăm în calcul posibilitatea să găsim o soluție în exterior. Această soluție trebuie să țină cont de anumite impedimente care trebuie rezolvate - unele juridice, altele logistice. În ceea ce privește impedimentele legale, ai nevoie de avizele FIFA și UEFA. Noi ieri ne-am adresat FRF pentru a obține aceste avize. 

Repet, acesta este cel mai rău scenariu posibil, dar trebuie să îl avem. Altfel, cei care au făcut glume pe seama propunerii lui Gabi vor spune că «uite, Liga și Federația nu au fost pregătite cu un alt scenariu»”, a declarat Justin Ștefan la TV Digi Sport.

EXCLUSIV: S-au răzgândit cluburile din Liga 1?! „90% nu mai vor” » Propunere nouă: campionatul să se joace în București

Mai multe țări vehiculate

„Aș vrea să scot Turcia din discuție. Principiul se bazează pe a finaliza competiția într-o țară care să ne permită acest lucru, dacă nu ni se permite în România. Că e Turcia, că e Spania, că e Austria... Am dat un exemplu doar, categoric nu va fi Spania”, a mai spus Justin Ștefan.

Liga 1 în Antalya » Toate detaliile

  • Echipele vor călători peste două sau peste trei săptămâni, cu zboruri charter. Vor reporni în Antalya pregătirea, ca și cum ar fi presezon, apoi vor avea loc acolo toate meciurile care au mai rămas de jucat. Din playoff mai sunt de disputat opt etape. Din playout, douăsprezece. Partidele ar începe în iunie și ar dura până spre sfârșitul lunii următoare.
  • Fotbaliștii vor fi izolați în hoteluri, în camere single. Costul: 40 de euro pe noapte fiecare cameră. Toată acțiunea va dura șaizeci de zile, ceea ce înseamnă că doar cazarea o să coste un milion de euro! Plus transportul, plus închirierea stadioanelor pentru meciurile oficiale. Ar ajunge spre două milioane de euro toată afacerea.
  • Stadioanele constituie o grijă importantă. Hoteluri sunt foarte multe în Antalya și sunt aproape goale în perioada aceasta, terenuri de antrenament sunt sute, aproape fiecare hotel deține o bază de pregătire proprie. Doar că stadioanele pentru meciuri trebuie să îndeplinească niște criterii după care erau evaluate arenele și în România, la acordarea licențelor. Meciuri disputate pe terenuri de antrenament fără tribune ori n-ar putea să fie produse pentru TV, ori ar fi televizate în condiții foarte proaste.
  • Organizatorul întregii acțiuni: Cristian Voicu. Fin al familiei Reghecampf, aflat în anturajul FCSB în perioada în care Laurențiu îi conducea pe roș-albaștri, el e apropiat și de Federația, în baza amiciției cu Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct. Gazeta a dezvăluit în 2018 că Voicu organizase un turneu al naționalei, tot în Antalya. Nu existase vreo licitație, FRF nici nu era obligată s-o organizeze, iar societatea lui Voicu nu avea licență de operator turistic. Federația a reacționat după publicarea articolului: „Am plătit către MC Sports Travel doar un avans de 54.500 de euro. FRF a primit din partea firmei facturi de 82.020 de euro, care au fost refuzate la plată, deoarece firma nu organizase două partide amicale cu caracter internațional și, potrivit contractului, trebuia să plătească penalități de 30 la sută din valoarea totală a acestui contract". Voicu n-a respectat înțelegerea cu FRF, dar instituția apelează acum din nou la el!

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+28 FOTO

Citește mai multe știri despre Liga 1:

DINAMO. EXCLUSIV Managerul unui club din Liga 1 urmează exemplul lui Stanciu: „Îmi fac card DDB! Avem nevoie de echipe ca Dinamo”

Gigi Becali nu vrea să se bată la titlu în Antalya: „Voi credeți că eu voi accepta vreodată să mă lupt cu CFR pe pământ turcesc?”

Playtech: IREAL! Câți BANI a câștigat Smiley! Este halucinant de bogat, dar a luat o decizie bizară


Comentarii (2)
176901212832165
Dan Petnaise  •  25 Aprilie 2020, 13:51

Nu înțeleg de ce să se mai joace play-aut. Să nu retrogradeze nimeni și să promoveze primele 4 din liga a 2-a. Și s-ar reveni astfel la formula corectă de 18 fără play. Și așa pe Hagi nu îl mai interesează, dacă nu mai e in play off.

elgabri
elgabri  •  24 Aprilie 2020, 22:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează