FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRU

VIDEO Arbitrul din Superligă a început campania electorală » A inaugurat numele unei noi gări: „La inițiativa doamnei Alina Gorghiu”

Iulian Călin, în stânga, alături de Alina Gorghiu / Sursă foto: Facebook@ PNL Ștefănești
Iulian Călin, în stânga, alături de Alina Gorghiu / Sursă foto: Facebook@ PNL Ștefănești

Articol de - Publicat marti, 07 februarie 2023 19:00 / Actualizat marti, 07 februarie 2023 20:04

Iulian Călin (35 de ani), arbitru cu peste 100 de meciuri conduse pe prima scenă, a apărut într-o ipostază total neobișnuită în urmă cu trei zile. Anunțat ca viitor candidat PNL la Primăria orașului argeșean Ștefănești, „centralul” a participat la ceremonia de schimbare a numelui unei gări. GSP.ro a scris încă din iunie 2022 despre intrarea sa în politică, unde ascensiunea lui pare să fi fost extrem de rapidă.

Călin urmează să candideze din partea Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al Ștefăneștiului, iar acesta pare să fi pornit deja goana după voturi.

„Bună ziua! Mă numesc Iulian Călin și vă anunț cu bucurie că, de la 1 februarie 2023, Gara din Ștefănești se va numi Gara «Ion C. Brătianu», la inițiativa doamnei președinte Alina Gorghiu”. E anunțul făcut de arbitrul de primă ligă într-un videoclip intrat și în posesia Gazetei Sporturilor. 

Între timp, Iulian Călin n-a mai fost delegat la niciun meci în noul an. În sezonul 2022-2023, el a fost la centru în 10 rânduri, de șapte ori în Superligă și de trei ori în Liga 2. Ultimul său meci condus a fost pe 19 decembrie 2022, FCSB - FC Botoșani 1-0, în care l-a eliminat pentru cumul de „galbene” pe Rijad Sadiku, fotbalistul oaspeților.

Iulian Călin, „confirmat” de Alina Gorghiu: „Speră să polarizeze în jur cât mai mulți tineri și oameni de calitate”

Tot zilele trecute, Alina Gorghiu, politician care se află în fruntea PNL Argeș, a reconfirmat susținerea pentru Iulian Călin la primăria Ștefănești, un oraș de aproximativ 15.000 de locuitori, cunoscut mai ales datorită liberalului Ion I. C. Brătianu, născut în acea localitate.

Președintele PNL Argeș, doamna Alina Gorghiu, a reconfirmat susținerea pentru Iulian Călin la fotoliul de primar al orașului Ștefanesti, iar astăzi s-au trasat primele idei ale strategiei pentru orașul Brătienilor. 

Cu un suflu nou, proaspăt intrat în politică și venind din cel mai popular domeniu sportiv al României, fotbalul, Iulian Călin speră să polarizeze în jur cât mai mulți tineri și oameni de calitate”, a fost mesajul publicat zilele trecute de PNL Ștefănești. 

Iulian Călin a fost promovat în lotul de arbitri pentru Liga 1 în 2013. Primul meci pe care l-a condus în eșalonul de elită al fotbalului românesc a fost U Cluj - Concordia Chiajna 0-3, în august 2013.

N-ai cum pe parcursul săptămânii să te afișezi cu Alina Gorghiu la diverse acțiuni de imagine în favoarea PNL-ului, iar la final de săptămână să mai fii credibil atunci când arbitrezi o echipă care e dependentă fie de fondurile unui primar din același partid cu tine, fie ale unui edil cu care ești acum rival și pe care îl privești ca pe un adversar. E ca și cum unui judecător i s-ar permite să facă parte dintr-un partid politic.

- Dan Udrea, redactor-șef adjunct Gazeta Sporturilor, pe 21 august 2022

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Vă mai amintiți de el? L-am găsit pe ivorianul venit în Liga 1 acum 15 ani: „Nu credeam că voi da peste o țară atât de primitoare”

EXCLUSIV Avocatul „indezirabilului” de la CFR Cluj iese la atac: „Cum l-ați repus pe lista A? Vreți să joace în Liga 3?!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  08 Februarie 2023, 15:28
Postat de legio.sud pe 08 Februarie 2023, 14:57

Ești moldovean cumva ?!!!

Bucurestean,. nascut si crescut aici. Zic doar ca e normal sa avem niste asteptari mari, dar sa ne bucuram ca totusi nu suntem nascuti intr-o tara ca Botswana, India sau Sudan. Sunt convins ca daca nu era coruptia ridicata, nivelul de trai era mai ridicat in Romania, dar asta e. Cu rabdare si nadejde la Dumnezeu si o sa fie mai bine

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  08 Februarie 2023, 15:26
Postat de legio.sud pe 08 Februarie 2023, 14:55

Alt șmecheraș , în politică și în arbitraj , dacă nu ești nesimțit și șmecheraș nu ai ce căuta , apropo d-na Gorghiu este căsătorită ?!!! Întreb așa pt un verișor ?!!!

imi aduc aminte ca am auzit la radio acum vreo 5-6 ani ca era gravida...

legio.sud
legio.sud  •  08 Februarie 2023, 14:58
Postat de Cormiz pe 07 Februarie 2023, 20:16

Nu vad nici o incompatibilitate. Majoritatea arbitrilor susțin un partid sau altul. Sa fim serioși.

Și … îți convine ?!!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează