FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Ăsta-i Viitorul! » Echipa lui Hagi termină anul pe prima poziție a clasamentului, la fel cum s-a întâmplat și în 2016, sezon în care a câștigat singurul titlu de campioană

Articol de - Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 16:03 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 16:13

Farul a primit cel mai frumos cadou de Crăciun de la Hermannstadt! Echipa lui Marius Măldărășanu, aflată și ea la cel mai bun sezon din istorie, a învins campioana CFR cu 1-0 în minutele de prelungiri, a prins loc de play-off la final de an și a păstrat echipa „Regelui” pe fotoliul de lider al campionatului. Cu 45 de puncte, Farul ocupă locul 1 în Liga 1 și are cel mai bun parcurs din istoria echipei de la promovare!

În precedentele cinci ediții de campionat, Farul, sau Viitorul cum se numea atunci, a terminat pe 6 la final de 2021, pe 8 în 2020, pe 6 în 2019, pe 5 în 2018 și pe 6 în 2017. Doar la finalul lui 2016 a terminat pe prima poziție a clasamentului, cu 42 de puncte, peste FCSB și Universitatea Craiova, iar la finalul sezonului a cucerit primul titlu din istoria echipei.

Becali atacă Federația! Stoichiță și Răzvan Rotaru, luați la rost: „Cum e posibilă tâmpenia asta? Le dau șpagă 10.000 de euro ca să îmi facă antrenor”
FCSB
Becali atacă Federația! Stoichiță și Răzvan Rotaru, luați la rost: „Cum e posibilă tâmpenia asta? Le dau șpagă 10.000 de euro ca să îmi facă antrenor”

Acum, Farul are un punctaj mai bun decât în anul în care a ridicat trofeul deasupra capului, 45 de puncte în loc de 42, iar diferența de locul doi e de doar un punct azi, față de două în sezonul 2016-2017. În ceafa liderului suflă campioana CFR Cluj, acum șapte ediții era FCSB.

Mai mult, pe lângă cel mai mare număr de puncte la finalul unui an calendaristic, Farul mai bifează și cel mai bun atac din Liga 1. „Dar să nu credeți că asta mă mulțumește! Chiar dacă am intrat fantastic în iarnă, vreau mai mult, iar la anul nu o să vedeți ce-ați văzut în ultimele meciuri din acest an. La anul trebuie să arătăm altfel și probabil că vom avea parte și de schimbări, dar asta după o vacanță binemeritată”, a punctat Hagi.

Mister ne-a promis că va face un lot bun și a reușit asta, suntem pe primul loc! Pe unii i-am surprins și ne bucură lucrul acesta. A fost un an bun spre foarte bun! Dumnezeu m-a ținut sănătos și sper să câștigăm campionatul.

- Andrei Artean, mijlocaș Farul

Încă de la începutul sezonului ne-am gândit la titlul de campioni! Noi am crescut aici cu mentalitate de campioni. Mai am un titlu câștigat și nu mă surprinde absolut deloc că suntem pe primul loc în campionat. Sper să terminăm pe aceeași poziție.

- Carlo Casap, mijlocaș Farul

Cum a terminat Farul 2022

1. FARUL45 pct
2. CFR Cluj44 pct
3. FCSB38 pct
4. Rapid38 pct
5. CSU Craiova38 pct

Cum a terminat Farul 2016

1. FARUL42 pct
2. FCSB40 pct
3. CSU Craiova37 pct
4. Gaz Metan34 pct
5. Dinamo32 pct

Gică Hagi: „Locul 1 la final de an era un obiectiv”

Gheorghe Hagi a vorbit la finalul unui sezon excelent pentru echipa sa. „Le-am spus băieților că locul 1 la final de an era un obiectiv pentru noi. Am avut o prestație fantastică în acest an. Oricum e prea devreme acum, mai avem nevoie de puncte multe, de victorii, chiar dacă avem un program foarte dificil. Ne dorim să intrăm în play-off, apoi să vedem dacă ne vom lupta pentru campionat. 

Identitatea noastră a fost mereu ofensivă, cu posesie și să controlăm ritmul jocului. Apoi, defensiv puneam presiune timp de 90 de minute și atunci câștigam meciurile. Vine o vacanță meritată după o vară și o toamnă extraordinare. Trebuie să arătăm mult mai bine în 2023! Obiectivul nostru? Să câștigăm fiecare meci! Drumul e lung până la titlu, avem meciuri foarte tari”, a spus Hagi.

A fost un an reușit pentru noi, iar eu îmi doresc să încep anul cât mai bine. Mă simt bine că am revenit acasă, la Farul, mereu mi-a priit aerul de Constanța. Hagi are o mentalitate de învingător și ăsta e motivul pentru care am revenit în România. Farul are față de campioană și am arătat că putem.

- Denis Alibec, atacant Farul

Am făcut un sezon foarte bun până acum și suntem fericiți să ne putem bate cu orice echipă din campionat. Putem face lucruri bune la Farul, iar Hagi este motivul pentru care am revenit aici. Am fost crescut cu o mentalitate de campion și nimeni nu se aștepta să terminăm anul așa sus.

- Dragoș Nedelcu, fundaș Farul

A doua șansă să câștige campionatul

Campionatul s-a terminat, iar casele de pariuri și-au actualizat cotele pentru cine va fi câștigătorul actualei ediții de Liga 1. Prima șansă pentru a pune mâna pe un nou titlu de campioană o are tot CFR Cluj, cota 1,45, urmată de cei de la Farul, cu 6,50, și FCSB, cu 8,00. 

Apoi în viziunea bookmakerilor urmează Universitatea Craiova (15,00) și Rapid (18,00). Fiindcă vorbim de casele de pariuri există cote și pentru cine va fi noul golgheter al României. Andrea Compagno de la FCSB are cota 1,65, urmat fiind de Denis Alibec, de la Farul, și Daniel Paraschiv, de la Hermannstadt, fiecare cu cota 10,00 pentru a bifa această performanță.

15 este loculcel mai slab ocupat de Farul la finalul unui an, în 2013, atunci când după 19 etape echipa avea doar 18 puncte, față de 42 câte avea liderul, Astra

Hagi visează cu ochii deschiși la un nou titlu de campioană: „Farul are cel mai bun manager, dar jucătorii îl fac mare!”

Citește și alte articole:

FCSB șochează Europa » Nu există așa ceva la niciun mare club din campionatele de top ale continentului!
FCSB
FCSB șochează Europa » Nu există așa ceva la niciun mare club din campionatele de top ale continentului!
Clubul din Liga 1 l-a dat afară, Farul l-a transferat imediat: „Să nu mai aud de el! L-am alungat, dar poate-l trezește Hagi”
FARUL
Clubul din Liga 1 l-a dat afară, Farul l-a transferat imediat: „Să nu mai aud de el! L-am alungat, dar poate-l trezește Hagi”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
gazistu
gazistu  •  22 Decembrie 2022, 11:41

Ar merita FARUL inca un titlu ... asta ar "incuraja" autoritatile (alea puturoase) de la Cons. Judetean din CT sa grabeasca odata constructia stadionului, mult asteptat!

shw01
shw01  •  22 Decembrie 2022, 02:11
Postat de ionescugeorge77 pe 21 Decembrie 2022, 17:19

...nimeni nu i suporterul aceste i echipe ...nimeni nu comenteaza la articole despre farul ...nu are suporteri pe gsp ...decat vopsiti ...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Liogol7
Liogol7  •  22 Decembrie 2022, 01:30
Postat de ionescugeorge77 pe 21 Decembrie 2022, 17:19

...nimeni nu i suporterul aceste i echipe ...nimeni nu comenteaza la articole despre farul ...nu are suporteri pe gsp ...decat vopsiti ...

Te avem pe tine care comentezi la toate știrile cu Farul! Nu poate exista un fan mai mare ca tine, chiar dacă este în varianta hater. Tine-o tot așa, ești un bufon foarte distractiv!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează