FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Astă-noapte s-a lămurit situaţia la Dinamo. Azi, la ora 13:00, va fi prezentat oficial Dorinel Munteanu » Bonetti va lua 150.000 €

Birindelli (stînga) a condus antrenamentul aseară, dar va pleca şi el alături de Bonetti Foto: Alex Nicodim
Birindelli (stînga) a condus antrenamentul aseară, dar va pleca şi el alături de Bonetti Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 15 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 14 noiembrie 2012 22:28

Ca să accepte ruperea înţelegerii cu Dinamo, Bonetti a solicitat toate restanţele financiare pe care clubul le are către el, unele datînd chiar din 2009


Degringolada din Ştefan cel Mare s-a oprit abia aseară tîrziu, după trei zile în care acţionarii au tot încercat să scape de Dario Bonetti. Ieri dimineaţă, Nicolae Badea a plecat la Istanbul, cu probleme personale, iar Dragoş Săvulescu a rămas să încheie socotelile cu peninsularul.

Şicanele dintre conducere şi antrenor au continuat. Iniţial, şedinţa de pregătire ar fi trebuit să înceapă ieri, la prînz, la ora 14:00, dar şefii au luat o decizie menită să îl îndepărteze pe italian. Aşa că antrenamentul a fost mutat la ora 19:00, timpul cîştigat fiind dedicat exclusiv încercării de reziliere a contractului lui Bonetti. Săvulescu s-a străduit să rezilieze acordul cu Bonetti, însă acesta şi-a cerut drepturile financiare, inclusiv cele pe care nu le-a încasat în 2009, cînd a fost înlăturat.

Munti are doar două zile la dispoziţie
"Vreo 50.000 de euro susţinea că îi are de primit din 2009, plus prime pentru cîştigarea Cupei şi a Supercupei României, dar şi salariul pînă la finalul anului. În total, vreo 150.000 de euro, bani care nu pot fi oferiţi, în nici un caz toţi o dată. Sperăm să accepte o eşalonare", au explicat roş-albii.

Aseară, la antrenament nu au apărut nici Bonetti, nici Dorinel Munteanu, şedinţa fiind condusă de Alessandro Birindelli şi de Constantin Niculae! "Neamţul" a fost în Bucureşti toată ziua, aşteptînd un telefon de la şefi, care a venit în jurul orei 21:00: "Gata, am rezolvat cu Dario, joi la 13:00 te vom prezenta oficial!". Munti va avea la dispoziţie doar două zile să cunoască jucătorii, întrucît sîmbătă, de la 21:30, "cîinii" merg la Constanţa pentru partida cu Viitorul!

N-are apărare la Constanţa
Dorinel Munteanu se va confrunta cu probleme mari încă de la primul meci. Sîmbătă, de la 21:30, liveTEXT pe GSP.RO şi în direct la DigiSport 1, "Neamţul" nu va avea la dispoziţie axul central al apărării. Srgian Luchin a primit "roşu" direct cu Vaslui (0-1), iar Dragoş Grigore este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Singurele soluţii viabile sînt Koulibaly şi Scutaru, însă pe acest post mai poate evolua şi Constantin Nica.

N-au bani, dar iau amenzi
Dinamoviştii trec printr-o perioadă nefastă din punct de vedere financiar, însă continuă să fie sancţionaţi de Comisia de Disciplină. Roş-albii au primit o amendă de 5.000 de lei pentru incidentele de la partida cu Vaslui, cînd fanii au creat probleme în peluză. Şi Srgian Luchin a primit o sancţiune financiară de 740 de lei pentru cartonaşul roşu încasat împotriva moldovenilor.

2 trofee a cîştigat Bonetti ca antrenor, Cupa şi Supercupa României cu Dinamo, singurele din cariera sa

"Am încercat o despărţire în termeni civilizaţi cu domnul Bonetti pentru că viaţa merge înainte şi nu putem şti niciodată cînd vom mai colabora"
Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo

"Lucrurile nu au fost clarificate la Dinamo, aşa că prefer să nu ies cu declaraţii. Aştept să se lămurească totul, apoi voi putea vorbi despre echipă"
Dorinel Munteanu, antrenor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (35)
boboc331
boboc331  •  15 Noiembrie 2012, 12:30
Postat de kily pe 15 Noiembrie 2012, 09:59

bonetti ne'a demonstrat noua, romanilor, ca si italia are boschetarii ei...!

CORECT cea mai frumoasa observatie.M-am saturat sa ne consideram inferiori altor natiuni ptr k nu este adevarat.spun din experienta "daca unu spune de 1000ori k esti prost la un momendat chiar crezi desi nu este adevarat" asa spun ce-i din vest(nu vor sa atraga aterntia la minusurile lor arata cu degetul pe altii)ce-i din est

boboc331
boboc331  •  15 Noiembrie 2012, 12:23
Postat de xzx pe 15 Noiembrie 2012, 11:44

)))) cu asemenea lot nici Guardiola nu poate sa faca mai mult.Bonetti a fost demis din alte motive,NU CA A FOST UN ANTRENOR SLAB.Crezi ca Dorinel va reusi sa faca '''mortii''' sa joace??))) eu ma indoiesc.

eu cred k dinamo are un lot frt bun,daca sunt platiti la timp si schimbat sistemu lu boneti,adica un 4-4-2 cred k o sa faca treaba buna D.Munteanu asa sper,acu vedem.

zurzu_zurzu
zurzu_zurzu  •  15 Noiembrie 2012, 12:16

Daca tot suntem spre groapa,ca tot vorbea unu aici de morti,macar sa intinerim echipa,sa l aduca si pe Buia si Rafael Stanescu ca tot il fac marea speranta a lui Dinamo si sa i trimita la plimbare pe Catalin Munteanu si Danciulescu,daca se vrea echipa in 2-3 ani,daca nu au bani sa cumpere si sa se uite baieti prin Senegal,Cote d Voire ...sa gaseasca jucatori tineri cu 50-100000 euro gen Lacina Traore si sa faca echipa,daca de fotbalisti consacrati nu au bani.Asta e singurul viitor a lui Dinamo,constructia unei echipe cu jucatori tineri,de viitor.Altfel o sa ne lamentam si noi suporterii si actionarii la nesfarsit si nu o sa mai luam titlul in veci!!!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează