FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - CLINCENI 3-1

ASTRA - ACADEMICA CLINCENI 3-1 // VIDEO Formația lui Bogdan Andone urcă provizoriu pe primul loc în Liga 1! Cum arată ACUM clasamentul

Articol de - Publicat vineri, 20 decembrie 2019 19:28

Astra a câștigat meciul cu Academica Clinceni, scor 3-1, și urcă provizoriu pe locul 1 în Liga 1.

Fără Budescu și fără bani în buzunar, astralii au dovedit caracter și au revenit pe primul loc. Alibec și Begue au făcut show la golul doi, cu două călcâie de generic TV.

Astralii se țin tare, chiar dacă banii le intră în cont cu țârâita. Jucătorii lui Bogdan Andone au reușit să se adune după eșecul în fața CFR-ului și să-și treacă în cont punctele care-i readuc pe prima poziție a clasamentului.
Vedeta meciului? Alibec! Din nou! Șeptarul le-a dat un răspuns convingător acelora care se întrebau cum se va descurca fără servantul său, Budescu. Dacă la primul gol al giurgiuvenilor au pus umărul și oaspeții, în speță Andrei Răuță, următorul a fost o capodoperă.

Cu Florentin Matei pe post de... Budescu, Alibec a preluat și l-a servit cu călcâiul pe Begue, care, la rându-i, a trimis în plasă tot cu călcâiul: 2-0. Weltklasse!, cum ar spune nemții. Apărarea Clinceniului? În ceață și la propriu, și la figurat.

Și nu s-a terminat aici! Deși îi făcuse un cadou Astrei, Răuță a comis-o din nou, faultându-l pe Alibec în situație de ultim apărător. Urmarea? "Roșu" direct! Astfel că, la pauză, partida era practic încheiată.

În partea a doua, ilfovenii au rămas și fără Deretti, grav accidentat, iar Alibec și-a continuat show-ul cu un gol, după ce l-a pus în fund pe nou-intratul Florin Achim. La 3-0, Astra a oprit motoarele, iar Bruno a făcut și el un cadou, că tot vine Crăciunul. Scor final 3-1 și Giurgiu e din nou prima. 

"A fost cea mai frumoasă fază a meciului, poate și a anului, de ce nu? Așa ne-a venit. Va fi un gol care va avea multe reluări"
"Mi-a zis și patronul astăzi ceva de bani. Nu am zis că fac grevă, doar mi-am cerut drepturile. Dacă nu plec, merg în cantonament. Nu am întârziat niciodată la acțiunile echipei"
Denis Alibec, atacant Astra

"Nu-i prima oară când înscriu cu călcâiul. Mi-a mai ieșit așa ceva și în Franța. Golul meu e și un mesaj pentru antrenor"
Julien Begue, mijlocaș Astra

"N-aș zice că ne-am distrat cu Clinceniul. Am avut un adversar bun, care joacă. Am marcat repede, apoi a venit eliminarea lui Răuță și toate astea ne-au ușurat sarcina"
Mihai Răduț, mijlocaș Astra

"Nu-i o regulă că acela care iernează pe primul loc termină primul. Dar dacă va fi așa, foarte bine. Doamne ajută!"
"Azi am plătit un salariu, iar jucătorii vor avea și o primă. Nu știu de ce vă legați de noi, alții stau mai rău"
Ioan Niculae, patron Astra

CE A SPUS BOGDAN ANDONE

"La 2-0 și cu un om în plus mi-a fost greu să-i capacitez pe băieți la pauză. Am și avut mulți absenți, dar le-am spus că am încredere în toți care intră"
"M-aș bucura pentru Alibec să facă pasul în străinătate, să câștige bani mulți. E un băiat și un jucător extraordinar. Are caracter"

"Mă bucur că patronul a reușit să plătească o parte din restanțe. Îi mulțumesc că a fost alături de noi și mi-a dat posibilitatea în toamnă să antrenez echipa"

"E greu de vorbit acum despre titlu. Bine că suntem în proporție de 90 la sută în play-off!"

CE A SPUS ILIE POENARU

"Eram încrezători că putem obține un rezultat bun. Dar meciul s-a terminat la pauză. Am primit goluri de curtea școlii, apoi a venit eliminarea lui Răuță și gata"

"Jucătorii mei au făcut o primă repriză foarte slabă și nu înțeleg de ce. N-aveau nicio presiune. Știau și cum joacă Alibec. Lipsa de experiență a lui Răuță a contat"

15goluri a încasat Clinceniul în acest sezon din faze fixe

9goluri și 7 assisturi are Alibec în 15 meciuri de Liga 1

8victorii și 3 remize are Astra pe teren propriu în acest sezon de Liga 1. E neînvinsă

Astra - Clinceni 3-1

Astra: Kitanov - David Bruno, Graovac, Dima, Radunovic - Crepulja, Răduţ, Begue, Matei, Stahl - Alibec
Rezerve: M.Popa, Enache, Dandea, Tounkara, D.Gheorghe, Biceanu, Ajayi
Antrenor: Bogdan Andone
Absenți: Budescu, G. Tamaș, V. Gheorghe, G. Simion (suspendați) 

Clinceni: Vâlceanu - G.Matei, Răuţă, Patriche, Dobrescu - Cebotaru, Merloi, Şut, Buziuc, Deretti - Vojtus
Rezerve: Ureche, Chatziterzoglu, Dumitru, Achim, B.Ilie, R.Ion, A.Popescu
Antrenor: Ilie Poenaru
Absent : P. Pârvulescu (suspendat) 

Stadion: „Marin Anastasovici” 
Arbitru:  Marian Barbu / Asistenți: Marius Nicoară,  Imre-Laszlo Bucsi   

350 de spectatoriau asistat la meciul dintre Astra și Clinceni

Citește și:

Denis Alibec îi cere lui Ioan Niculae: „Lasă-mă să plec”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
aius
aius  •  20 Decembrie 2019, 22:28

Ia uite vericule, din poza zasai ca se rejuca meciul cu Astra, ca tot luara oile bataie !

sasesase
sasesase  •  20 Decembrie 2019, 21:00
Postat de Daniel Irimescu pe 20 Decembrie 2019, 20:07

Fcsb ul are o medie buna de spectatori cind acasa se numeste pitesti. La bucuresti media e mica. Galeria e de cascadorii . In Februarie dinamo nu va avea nici macar 200 de spectatori !

Am mai discutat asta cu Piteștiul...altceva?

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  20 Decembrie 2019, 20:07
Postat de sasesase pe 20 Decembrie 2019, 19:54

Echipa dp locul 2, 1000 spectatori și campioana en titre! In afara de Craiova, parțial Târgoviște și Dinamu , restul etapei nu strânge nici cât avea chimia Rm Vâlcea la un meci acasa

Fcsb ul are o medie buna de spectatori cind acasa se numeste pitesti. La bucuresti media e mica. Galeria e de cascadorii . In Februarie dinamo nu va avea nici macar 200 de spectatori !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează