FOTBAL  »  Superliga  »  CS MIOVENI - FCSB 1-1

VIDEO+FOTO Au încălcat legea la CS Mioveni - FCSB » Ce s-a întâmplat în tribune

CS Mioveni - FCSB. Stadionul „Orășenesc” este arhiplin la această partidă, deși, conform legii, arena trebuia ocupată într-o proporție maximă de 30%! +12   FOTO
CS Mioveni - FCSB. Stadionul „Orășenesc” este arhiplin la această partidă, deși, conform legii, arena trebuia ocupată într-o proporție maximă de 30%!

Articol de , - Publicat sambata, 19 februarie 2022 20:15 / Actualizat sambata, 19 februarie 2022 22:01

CS Mioveni - FCSB 1-1. Stadionul „Orășenesc” a fost arhiplin la această partidă, deși, conform legii, arena trebuia ocupată într-o proporție de cel mult 30%!

Cu 3 ore înainte de meci, CS Mioveni atrăgea atenția pe pagina de Facebook: „IMPORTANT de știut pentru spectatorii care vor să asiste la meciul cu FCSB! Având în vedere că incidența cazurilor de COVID 19 la mia de locuitori în Mioveni este mare, conform legii, ACCESUL pe STADION la meciul de diseară cu FCSB se face în limita a 30% din capacitatea arenei”.

FCSB a pierdut un titular: „Are aceleași simptome ca Florinel Coman”
CS Mioveni - FCSB
FCSB a pierdut un titular: „Are aceleași simptome ca Florinel Coman”

Stadion arhiplin la CS Mioveni - FCSB

Reporterul GSP prezent la meci a remarcat însă că stadionul „Orășenesc” gemea de lume, ceea ce înseamnă că majoritatea locurilor (8.000) au fost ocupate de fani!

+8 FOTO

Conform legii, CS Mioveni nu avea dreptul să vândă pentru acest meci mai mult de 2.500 de bilete, adică 30% din capacitatea arenei.

Dar imaginile nu mint. Ambele tribune sunt ticsite de oameni! Practic, au fost goale numai „zona-tampon”, cea care separă susținătorii FCSB-ului de restul arenei, și peluza din spatele porții apărate de Andrei Vlad în prima repriză, rămasă nepopulată de regulă la meciurile Mioveniului. În rest, om lângă om.

La fluierul de start, lumea încă mai intra în arenă. Unii dintre spectatori se așezau și pe scări, acoperite complet la tribuna a doua odată cu trecerea timpului.

18.93 / la mia de locuitoria fost azi incidența cazurilor de coronavirus în orașul Mioveni

Cum stau CS Mioveni și FCSB în clasament

Citește mai multe știri din Liga 1:

Dan Petrescu remarcă un tehnician din Liga 1: „E meritul lui, e charismatic și face o treabă excelentă”

De ce a eșuat fotbalistul considerat de Becali peste Pique: „Are o problemă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (60)
189254898748309
Claude SH  •  20 Februarie 2022, 07:56

Ei și ce dacă au încălcat? E din ce în ce mai așteptată normalitatea, fără restricții și obligații. Am uitat oare sa trăim normal?

bridges
bridges  •  20 Februarie 2022, 06:18
Postat de balotelli pe 20 Februarie 2022, 04:48

Drepturile constituționale nu pot fi restricționate prin HG, ci doar prin lege. Hotărârea de guvern respectivă nu s-a transformat în lege până acum. Iar trecerea de la starea de urgență la stare de alertă a fost declarata neconstituțională.

La obiect, constitutia la noi, interpretata de Dorneanu dupa placul PSD, spune ca starea de urgenta, cea care impune restrictii maxime nu poate fi dat de guvern cand vrea. Dar poate fi votat in parlament la solicitarea guvernului. N-are nici o treaba cu drepturile constitutionale, alea se refera la alte probleme. In schimb starea de alerta poate fi instituita de guvern pe o perioada limitata, de o luna. Dar Constitutia nu prevede ca dupa o luna sa nu mai poata fi prelungita si luna viitoare samd Daca guvernul a impus acum o limita de 30% la mai multe evenimente printre care si cele sportive atunci asta e limita admisa. Penalitatile sunt prevazute tot in Lege. Puteau sa decida si fara spectatori daca ar fi fost ai dracului. Nu-i impiedica nimeni. In Constitutie la drepturile omului nu scrie "dreptul de a merge la meciuri" Clar!

balotelli
balotelli  •  20 Februarie 2022, 05:13
Postat de carol_k pe 20 Februarie 2022, 04:25

HG sau OUG tin loc de lege pana ajung in parlament sunt legi aplicabile! Mai pune mana pe carte. Starea de alerta se poate prelungi prin OUG fara avizul parlamentului. Doar starea de urgenta, aia cu maximum de restrictii, trebuie sa aiba avizul acestuia altfel e neconstitutionala Le incurci rau de tot, cate clase ai?

De fapt, legislația românească nu permite Parlamentului să aprobe hotărîri de guvern și acesta e și mesajul CCR. Anulînd hotărîrea parlamentului privind aprobarea hotărîrii de guvern, CCR lasă guvernul în ofsaid, pentru că drepturile constituționale nu pot fi restricționate prin HG, ci doar prin lege. Cum surogatul de lege numit HP 5/2020 devine nul prin decizia CCR, HG-ul cu declararea stării de alertă devine automat neconstituțional. Pe ce carte sa mai pun mâna? Cea scrisă de Becali în pușcărie?

Vezi toate comentariile (60)
Comentează