FOTBAL  »  Superliga  »  AUDIERI

Audieri în cazul suporterului dinamovist ucis » Declarația unui martor: "A venit și i-a dat în cap cu un baston telescopic"

Alexandru Badea
Alexandru Badea

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2017 11:21

Astăzi are loc procesul în care este anchetată uciderea lui Daniel Adrian Matei, suporterul dinamovist de 18 ani omorât după derby-ul cu Steaua.

Cel acuzat că l-a ucis pe dinamovist este Alexandru Badea, un tânăr de 25 de ani care locuiește în cartierul Titan, la câteva sute de metri de locul crimei.

La 10:45 a început audierea, iar primul chemat a fost Marian Robert Lupu, un fan dinamovist, cel căruia fanii rivali au încercat să îi ia fularul. Acesta este minor, iar judecătoarea a cerut un asistent din oficiu.

"Îmi mențin declarațiile date procurilor. Nu am fost influențat de nimeni. Plecam de la meci și pe bulevard aveam în mână un fular cu Dinamo. A venit cineva din spate și m-a întrebat dacă nu mi-e frică să merg cu fularul la vedere și mi-a zis să îi dau fularul. A tras de el.

M-am opus. Au venit cei doi băieți din spate, Alexandru cu Bubu (n.r. Daniel Andrei Matei). Alex l-a pus la pământ pe cel care mi-a tras de fular și băiatul l-a lovit pe Bubu. 

Bubu era în spate și nu făcea nimic. Alex l-a imobiliziat pe cel care trăgea de fular, iar eu cu Bubu ne uitam. După aceea, cineva a venit în viteză, din partea cealaltă a bulevardului, și l-a lovit pe Bubu în cap cu baston telescopic. Eu am văzut la știri, nu am văzut momentul lovirii. Lui Bubu îi curgea mult sânge.

Nu am auzit vreo lovitură. Bubu a fugit repede pe partea cealaltă a șoselei, după ce a fost lovit. Am fugit și eu cu Alex dupa el pentru că l-am văzut pe cel care l-a lovit că fuge după el și ne era frică să nu îl bată mai rău.

Am mers la Titan la intersecție ca să luăm un taxi și să-l ducem la spital. Taximetriștii nu au vrut să îl ia, așa că am chemat Salvarea. Am fost tot timpul cu Bubu și cu Alex. Până să vină Salvarea au venit doi băieți dintr-o stație de autobuz ca să ne întrebe ce s-a intamplat. După aceea au plecat pur și simplu", a declarat martorul Marian Lupu.

În sală sunt prezenți aproximativ 10 ultrași steliști, care s-au salutat cu inculpatul Alexandru Badea.

Audierile au continuat încă alte câteva ore. Au mai fost aduși în fața instanței alți 5 dintre cei 12 martori. Inculpatul Alexandru Badea a continuat să susțină că el nu l-a lovit pe Daniel Adrian Matei, cel care a decedat în urma altercației. Celălalt inculpat Pătrașcu Andrei Ionuț, acuzat de tâlhărie, a spus și el că nu a încercat să-i fure fularul lui Marian Robert Lupu ci numai să tragă de el. Au mai fost audiați și doi polițiști care au sosit primii la fața locului imediat după altercație.

Un nou termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 7 martie, când vor fi audiați și ceilalți 6 martori ai acuzării.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
rjka
rjka  •  21 Februarie 2017, 18:44

gresit dezimformare baiatul respectiv este rapidist uitati-va la articolele de la acea vreme cand sa intamplat regretatul incident dar binenteles ca gigi tv si gsp ce poata sa spuna *** lui gigi doar sa dea vina pe suorteri stelei chiar rapidisti recunosc ca e unul de-al lor

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zecs93
zecs93  •  21 Februarie 2017, 17:54

În sală sunt prezenți aproximativ 10 ultrași steliști, care s-au salutat cu inculpatul Alexandru Badea............. deci e clar !!!

bigdeal
bigdeal  •  21 Februarie 2017, 16:29

Astia-s tovarasii lui catalynn, ei viseaza sa faca din Ghencea un mare ***, tot se lauda ca vor ***. Baietii astia cu bratul gros cat bastonul telescopic umbla doar in ***, luati individual iti provoaca mila, arata ca dupa luni bune de asediu in Alepo.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează