FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA - STEAUA 0-0

Balaj a primit felicitări din partea observatorului, deşi foşti mari arbitri cred că el a greşit: "UEFA l-a sfătuit să nu dea penalty!"

Articol de , - Publicat luni, 04 aprilie 2011 00:00 / Actualizat luni, 04 aprilie 2011 08:08

Timişoara a înnebunit de nervi şi plînge că nu i s-a dat o lovitură de pedeapsă, dar observatorul George Ionescu l-a asigurat pe "centralul" derby-ului că a procedat corect

Timişoara- Steaua a produs cel mai mare scandal de arbitraj de cînd a început returul, însă Balaj a primit asigurări din partea CCA că s-a descurcat bine. Egalul a ţinut-o pe Poli pe poziţia a doua, în continuare în spatele Oţelului, şi Marian Iancu l-a învinuit pe Cristi Balaj pentru semieşecul formaţiei sale. Arbitrul din Baia Mare a fost tratat cu totul altfel de observatorul partidei, George Ionescu. Oficialul a discutat cu Balaj imediat după sfîrşitul jocului: "Bravo, Cristi, ai condus bine! Ai credit total din partea mea!". Asta înseamnă că nota pe care o va primi va fi una suficient de mare cît să nu fie judecat de Comisie.

CCA l-a sfătuit să nu dea
Reacţia observatorului bucureştean faţă de "centralul" meciului din Banat a confirmat ceea ce li s-a transmis arbitrilor din Liga 1 în weekendul trecut, la un curs în care le-au fost prezentate cîteva recomandări făcute de UEFA. Şefii Comisiei Centrale i-au atenţionat: "Nu mai sancţionaţi dueluri din careu fără să fiţi convinşi sută la sută că se impune penalty! Sînt în joc 20 de milioane de euro, banii din Liga Campionilor. Evitaţi să decideţi voi numele campioanei!". Cursul s-a referit şi la jocul CFR Cluj-Poli, condus de Marius Avram. Fiul preşedintelui CCA a distrus acea partidă, cu o serie de decizii greşite, majoritatea luate în cele două suprafeţe de pedeapsă.

Foşti arbitri: "A fost penalty!"
Faza pe care o acuză Timişoara cel mai tare se referă la neacordarea unui penalty în minutul 70 al meciului, la un duel între Iliev şi Curtean. Dan Lăzărescu a comentat imediat după acel moment: "A fost penalty!". Şi alţi foşti arbitri confirmă că Balaj a greşit. "O alunecare corectă e atunci cînd apărătorul se duce cu un picior pe minge şi cu celălalt sub el. Iliev n-a făcut aşa, el şi-a dezechilibrat adversarul, deci trebuia dată lovitură de pedeapsă!", a explicat un fost mare "central". Iar altul îi oferă circumstanţe atenuante lui Balaj: "Faza Iliev-Curtean e criminală! Iliev atinge genunchiul adversarului cu o fracţiune de secundă înainte să respingă mingea, deci s-ar fi impus penalty. Arbitrului i-a fost însă foarte greu să judece atunci, pe teren, rapid!".


"Iliev a atins mingea, dar m-a lovit pe mine înainte. Cred că trebuia acordat penalty!"
Alex Curtean, mijlocaş Poli Timişoara

8 greşeli importante are la activ Balaj de la începutul acestui sezon. A condus pînă acum 16 partide

Încă o greşeală
În afara penalty-ului pe care i l-a refuzat Timişoarei, Balaj a mai luat o decizie în favoarea Stelei. Ricardo l-a lovit cu braţul în faţă pe Alexa, dar brazilianul a scăpat nepedepsit, deşi trebuia eliminat. Momentul s-a petrecut în minutul 75 al meciului. Arbitrul a mai judecat în aceeaşi notă şi alte faze: Curtean l-a lovit dur pe Bilaşco, fără minge, Brandan a avut un atac violent la Curtean. Balaj nu a arătat cartonaş după nici una dintre faze.

"A deturnat fonduri publice!"
Balaj primeşte şi acuze surprinzătoare. Viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza, a condamnat ieri şi el faza penalty-ului care nu a fost acordat al lui Poli: "Nu vreau să intru în polemică cu un arbitru care a stricat finala Cupei acum două sezoane, sper ca greşeala lui să nu ne coste în lupta pentru titlu. Ca autorităţi, noi oferim bani pentru sport, pentru performanţă şi vrem ca aceşti bani să se regăsească în rezultate corecte pe teren. Ceea ce a făcut arbitrul la Poli cu Steaua poate fi considerat, metaforic, ca deturnare de fonduri". MM Stoica a rîs de bănăţeni înaintea meciului: "Timişoara e finanţată cu bani de la stat. Primăria patronează clubul!".

Vezi mai jos rezumatul meciului Poli Timişoara-Steaua 3-0

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
daidex
daidex  •  05 Aprilie 2011, 19:30

daca nu o dat penalty asta e oricum o bate pe astra si urca pe primu luc si acolo ramane

resiteanu27
resiteanu27  •  05 Aprilie 2011, 01:45
Postat de spartandinamovist pe 04 Aprilie 2011, 13:37

Arbitraj corect cel mai bun arbitraj...daca ne arbitra in tur cu otelul asa nu mai ne bateau....steaua e peste timisoara cu multe clase FORTA DINAMO

Bai haita de slabisti , mai aveti tupeul sa schelalaiti ???!!! Ar trebui sa stati ca strutii , cu capul in nisip si sa nu mai latrati despre fotbal , ca oricum nu aveti habar.... Auh , auh,auh !!! O , tempora !.......Comentariul tău...

resiteanu27
resiteanu27  •  05 Aprilie 2011, 01:31
Postat de varanga53 pe 04 Aprilie 2011, 12:00

Matahala cu creier mic(am zis Iancu) face scandal pentru a nu fi luat la intrebari de ce echipa lui a jucat asa prost!De ce nu vedeti cum a castigat cu CFR Cluj si Tg. Mures, cate goluri a dat Zicu di ofside,etc?Poli are o echipa buna,dar cu acesti conducatori pe care ii are, e de toata jena.Civilizatia publicului timisorean s-a vazut cand a scandat obscenitati la adresa oaspetilor.

Vai , inocentilor !!!V-a crapat obrazul de rusine atunci cand s-au strigat porcarii in Ghencea???Voi va injurati si antrenorii si finantatorul , mars golanilor !!!!Inapoi in tiganiae !!!Comentariul tău...

Vezi toate comentariile (32)
Comentează