FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV

VIDEO-COMEDIE. Blaturi divulgate în direct de un semifinalist de Cupa Campionilor: „Cornel Dinu mi-a zis să fac penalty. Eu am stricat aranjamentul, eu trebuia să-l dreg”

Articol de - Publicat joi, 11 februarie 2021 12:03 / Actualizat joi, 11 februarie 2021 16:40

Prezent în studioul GSP Live în seara derbyului Dinamo - FCSB 1-0, fostul fundaș dinamovist Ioan Mărginean (60 de ani) a oferit un moment spumos: a povestit cum 3 dintre puținele sale goluri marcate în carieră au fost reușite din greșeală, în partide aranjate.  

Mărginean e cunoscut publicului actual din funcțiile de conducător la U Cluj și Gaz Metan Mediaș, dar și pentru apariția pentru câteva zile în funcția de manager general la Dinamo, după venirea grupului spaniol condus de Pablo Cortacero.  Poreclit “Limoniu”, fostul fundaș are, însă, o cariera de jucător (1979-1993) în care a câștigat două titluri și două Cupe ale României cu Dinamo. Mărginean este printre puținii fotbaliști români prezenți vreodată într-o semifinala de Cupa Campionilor, fiind titular în returul cu Liverpool (1-2) din 1984.

 Invitat la GSP Live să comenteze meciului Dinamo - FCSB (1-0), Mărginean a fost provocat de moderator să povestească o întâmplare inedită din cariera lui de jucător. A urmat un moment de un comic involuntar. 

Moderator: Spuneți-ne o poveste nespusă din cariera dumneavoastră de jucător. 
Mărginean: Sunt atât de multe, dar trebuie să aleg una să fie și legală și constructivă.

Moderator: Aveți și ilegale? 
Mărginean: Domnule, se mai șterg după 10 ani. Mă bagi la belele, dar dacă tot a dispărut Victoria București…Când eram copil, jucam atacant. Dădeam goluri peste goluri. La copii și juniori, m-au pus apărător. I-am zis profesorului că eu sunt atacant, dar el îmi zicea că sunt fundaș. Așa am rămas ciobănaș, apărător. Am jucat fundaș central, fundaș dreapta, o singură dată și fundaș stânga și să-i dea Dumnezeu sănătate lui Lăcătuș că am luat și eu aprobare de Dacie după ce i-am bătut în finala Cupei. Dar, cu mâna pe inimă, îți dorești și tu să dai goluri ca senior.  

164 de meciuriși 7 goluri are Ioan Mărginean în Divizia A, în tricourile lui Dinamo și Corvinul Hunedoara

Fostul atacant din juniorat a prins ocazia să se remarce în minutul 88 al meciului Dinamo - SC Bacău 4-1, disputat pe 31 octombrie 1981. Mărginean avea 21 de ani, nu era titular, dar a intrat  în minutul 40 în locul accidentatului Stănescu. Dinamo se pregătea pentru returul cu Inter Milano din turul 2 al Cupei UEFA. La Milano, Dinamo făcuse 1-1 și avea să se califice senzațional la București după un 3-2 de poveste.

VIDEO-COMEDIE. Blaturi divulgate în direct de un semifinalist de Cupa Campionilor: „Cornel Dinu mi-a zis să fac penalty. Eu am stricat aranjamentul, eu trebuia să-l dreg”
Ioan Mărginean, în tricoul lui Dinamo

Între cele două meciuri europene, Mărginean avea să înscrie primul său gol de la seniori. Ziarul Sportul de a doua zi scria că “scorul final a fost stabilit în minutul 88 de fundașul Mărginean, care șutează cu sete, din marginea careului, balonul ducându-se glonț la păianjen: 4-1”. 

Asta a citit publicul. Golul spectaculos a avut, însă, o poveste neștiută până aseară: 

“Era 2-0 cu Bacău pe Dinamo (n.r. - Mărginean încurcă, scorul era 3-1) și îi dau un șut de pe la 30 de metri. I-am dat un șut de n-ai văzut. Numai Netzer mai dădea așa. Băi, omule, a sărit mingea un pic, exterior, vinclu. Era la poarta de la trepte (n.r. - poarta stadionului Dinamo dinspre bulevard). 3-0! (n.r. - golul a fost de 4-1).  Văd și acum înaintea ochilor. Dar nu venea nimeni să mă felicite. Am fugit către Procurorul (n.r. - Cornel Dinu) să mă bucur, ăla era ca tatăl meu. Nimic. La un moment dat vine Custov, Dumnezeu să-l ierte, și zice: “Bă, bravo, dar…”. Eu nu știam că trebuie două goluri diferență.  

- Care era miza să fie doar două goluri diferență?
- Nu știu, bă, frate, dar eu am dat un gol frumos. Puteau măcar să mă pupe. Puteau să dea 5-0, 7-0, nu mai zicea nimeni că e aranjat. Dar atunci, după gol…Procurorul trăiește și e martor…îmi zice: “Mă, ia fă tu un 11 metri acum!”. I-am zis: “Eu???!!! Sunt nebun?!! Nu fac, mă, niciun 11 metri!”

- Nu voia să facă el penalty, trebuia să-l faceți dumneavoastră. 
- Eu trebuia să o dreg că eu am stricat-o. Dar am terminat-o 3-0, fraților. N-am făcut niciun penalty. 

VIDEO-COMEDIE. Blaturi divulgate în direct de un semifinalist de Cupa Campionilor: „Cornel Dinu mi-a zis să fac penalty. Eu am stricat aranjamentul, eu trebuia să-l dreg”
Cronica meciului Dinamo - SC Bacău 4-1, din ziarul Sportul

 Dat afară din Miliție  pentru două goluri din greșeală 

După ce a povestit cum i-a cerut Cornel Dinu să comită un penalty, Mărginean a continuat:

 “Am mai dat la un meci două goluri, îți dai seama?! Fundaș central, două goluri. Dar nu pot să spun povestea meciului ăsta. Am dat două goluri într-un meci cu Victoria în care nu trebuia să dau niciunul. Și am nimerit două. Dar trebuie să le scriu într-o carte. Dacă scriu, trebuie să scriu și că am lăsat un gol. Am dat două, dar am și lăsat. Îl am martor pe Oneață (n.r. - Augustin). Mă simțeam rău când trebuia să las un gol, l-am lăsat greu, dar ce să faci, mă?! L-am lăsat să scape de pe la 35 de metri”.  

Meciul la care se referă Mărginean este Corvinul - Victoria 2-2, din mai 1988. Fostul conducător le-a povestit ulterior apropiaților că a fost presat de conducătorii Ministerului de Interne, unde era și angajat, să piardă meciul cu Victoria, însă jocul l-a adus în situația să marcheze din greșeală de două ori și să încurce aranjamentul stabilit chiar de el. Pentru acest lucru, Mărginean a fost convocat de urgență la București și pus să-și dea demisia din Miliție. Ulterior, a muncit la Combinatul Siderurgic din Hunedoara unde era angajat fictiv drept “cocsar”.  

VIDEO-COMEDIE. Blaturi divulgate în direct de un semifinalist de Cupa Campionilor: „Cornel Dinu mi-a zis să fac penalty. Eu am stricat aranjamentul, eu trebuia să-l dreg”
Cronica meciului Corvinul - Victoria 2-2 din ziarul Sportul

Vezi și alte blaturi divulgate la GSP Live: 

GSP LIVE // VIDEO Blat povestit în amănunt, cu Lucescu în prim-plan: "La final, nea Mircea îmi râdea în nas"

EXCLUSIV Blat cu cântec, recunoscut după aproape 20 de ani: „MM Stoica mi-a spus că avea o datorie la Jean Pădureanu și trebuia să se achite”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
hashtag_truth
hashtag_truth  •  11 Februarie 2021, 22:32

Cine l-a cunoscut macar 5 minute vreodata pe Limonada stie ce caracter de 3 lei are , iar in alea 5 minute debiteaza un numar record de minciuni combinate cu tupeu de neam prost.

cornelconasu
cornelconasu  •  11 Februarie 2021, 17:08

Eu cred că ăștia își bat joc și povestesc la caterincă ! Păi cum să dai gol din greșeală când se spune în cronica meciului că a luat mingea și s-a dus pe contraatac, la celălalt după un sut violent și respingerea portarului a reluat în plasă... Totul e pentru emisiune smumoasă...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează